Prikaži potpunu verziju : Koji mish za igranje
neznam da li se isplati da se da onoliki novac za logitech G5 ili da uzmem neshto drugo
Reloader
20.11.2005, 10:54
Ja imam MX310 - oko 25 evra
U principu ne bih dao vise od toga za mish osim da ne dobijem neke ogromne pare...
Uostalom, kao sto kaze Njegos "u rukama Mandusica Vuka bice svaka puska ubojita" ;)
Ako si okoreli gamer i ako imaš potreban novac, kupuj. Mada, meni nikad neće biti jasno kako neko može da potroši toliko novca za periferni deo računara, al' ajde. Tačno je da treba imati dobrog miša radi što boljeg ugođaja prilikom igranja ali umeće je ipak na prvom mestu.
Reloader
20.11.2005, 15:02
Bas me interesuje da li ljudska ruka moze da oseti razliku izmedju 300 i 1000 DPI :rolleyes:
Logitech G1 ako trazis mali simetrican mis ili Logi MX500/510 ako zelis veci mis i desnoruk si.
Jedina prednost MX518 i G5 udnosu na starije MX-ove jeste mogucnost menjanja brzine pritiskom na jedan taster ali ja ne kapiram kako je to moguce iskoristiti u praksi.
Najbolji misevi su Razer Copperhead i Logitech G5, stim sto je meni bolji Razer.
Bezicne miseve za igranje treba izbegavati, laguju tj. kasne u radu i ako igranju posvetis dovoljno vremena primetices ovo i pocece da te nervira.
Mnogim ljudima ovo ne smeta i sa radoscu koriste bezicne miseve, ali sigurno ni jedan od njih nije preterano dobar "gamer".
Pricam samo o brzim igrama kakvi su FPS. Za MMOG, najveci broj RTS-ova itd je brzina misa manje bitna.
Shang Tsung
20.11.2005, 19:28
Jedina prednost MX518 i G5 udnosu na starije MX-ove jeste mogucnost menjanja brzine pritiskom na jedan taster ali ja ne kapiram kako je to moguce iskoristiti u praksi..
Eh jedina? A sta je sa vetjom preciznostju?:p
NIje isto 800 i 2000 dpi...
:)
Btw, aj reci leba ti, koja je razlika izmedju mx 510 (imam ga) i g5 u radu (igrama)? Mozda budem kasnije jurio novog pacova, pa jel vredi uopste menjati...:D
Jedina prednost MX518 i G5 udnosu na starije MX-ove jeste mogucnost menjanja brzine pritiskom na jedan taster ali ja ne kapiram kako je to moguce iskoristiti u praksi.
Sensitivity koji se koristi za rocket veći je nego sensitivity za rail (quake III), tako da je on-the-fly promena osetljivosti tu prilično korisna (da ne kažem iskoristljiva) !!!;)
Najbolji misevi su Razer Copperhead i Logitech G5, stim sto je meni bolji Razer.
Da i ja bih se odlučio za Razer!
Sačekaj sledeći broj SK-a pa proceni sam!!!
A, za šta ti treba tako skup miš?
U koliko nisi profi gejmer, čemu onda???
kao prvo gde ima 310 za 25 evra..tacno je da je razer najbolji sa 2000(TPI ili DPI)..ja mislim da mozhe da se oseti razlika i to velika izmedju 300 i 1000dpi na nekim sajtovima sam nashao mx510 za oko 30 evra ali posto sam iz vranja nemam bash neki izbor a kod mene pomenuti mx koshta oko 50 evra... i na kraju koji bi mi vi mous preporuchili da nije ni previshe skup a da mozhe sa njim da se dobro igra e da da li je tacno da mx510 ima 800tpi ili vishe
A, za šta ti treba tako skup miš?
U koliko nisi profi gejmer, čemu onda???
Uvek sam imao dobre tastature: Chihony, Logitech i dobre misheve uglavnom Logitech, momentalno MX700 a nikad se ne igram igrama koje vi opisujete. Uglavnom se igram sa Adobeom, Corelom i sl. i nije svejedno kakvi su mish i tastatura.
U tom slučaju G7!
Laserski senzor, 2000 tpi, ergonomski idealni, i bežična je!!!G5-ica jeste jeftinija, ali kabl joj je previše krut.
Cena jeste prava sitnica i pri tome G7>G5, pa ti odluči!!!
e da da li je tacno da mx510 ima 800tpi ili vishe
800tpi i ni tačku više!!!:D
Pobliže u SK 05/2004 ili http://www.sk.co.yu/2004/05/sktd12.html
Eh jedina? A sta je sa vetjom preciznostju?:p
NIje isto 800 i 2000 dpi...
Niko ne kaze da je isto, ali je previse slicno da bih preporucio kupovinu 2000dpi misa.
Mene zanima, ko ovde uopste kapira sta znaci tih 2000dpi.
Ajde neka se javi neko ko koristi mis u svih 1600 ili 2000 dpi. U bas tom rezimu, 1600/2000 tacaka pomeranja kursora za pomeraj misa od jedan inch.
Ja kazem da je 800dpi vise nego dovoljno.
I da je mnogo znacajnije lag tj. odziv misa nego preciznost.
Naravno, oboje je bitno, ali je prvo mnogo vaznije.
Btw, aj reci leba ti, koja je razlika izmedju mx 510 (imam ga) i g5 u radu (igrama)? Mozda budem kasnije jurio novog pacova, pa jel vredi uopste menjati...:D
Razlike su nabrojene vise puta. Da li vredi ? Po meni ne.
Sensitivity koji se koristi za rocket veći je nego sensitivity za rail (quake III), tako da je on-the-fly promena osetljivosti tu prilično korisna (da ne kažem iskoristljiva) !!!;)
Ne znam nikog ozbiljnog ko menja osetljivost tokom igre. Jeste zanimljivo privh pola sata ali to trazi konstantno navikavanje tj. prenavikavanje na brzinu misa i u krajnjem rezultatu nisi precizan ni sa railom/snajpom niti sa rocketom/sacmom.
Pozdrav!
Da, tačno je da treba navikavanje, ali kada se navikne, jako je primenjivo (bar kod ljudi koje poznajem, pa i u mom slučaju )!!!;)
Bas me interesuje da li ljudska ruka moze da oseti razliku izmedju 300 i 1000 DPI :rolleyes:
DA si probao osetio bi sigurno.Ja imam Logitech MX 518 zbog koga sam prodao staru "dvojku" i nijednog trenutka se nisam pokajao. Od tada sve igre igram na najtežem nivou. Pre toga sam imao genius, optički i nisam mogao dalje od pretposlednjeg nivoa težine u bilo kojoj igri. Igram FPS bar 12 godina(od dooma), tako da nije u pitanju veština. U početku je malo teško da se navikneš (prvih dan-dva, zavisi koliko vremena provedeš), ali kad se jednom navikneš na 1600dpi sve izgleda potpuno drugačije. Nisam nikakav bogatun da se hvalim hardverom i cash-om, ali dati 55e za ovaj miš po mom mišljenju ima smisla i logike.
Niko ne kaze da je isto, ali je previse slicno da bih preporucio kupovinu 2000dpi misa.
Mene zanima ko ovde uopste kapira sta znaci tih 2000dpi.
Ajde neka se javi neko ko koristi mis u svih 1600 ili 2000 dpi. U bas tom rezimu, 1600/2000 tacaka pomeranja kursora za pomeraj misa od jedan inch.Ja koristim miš u "svih" 1600 (MX518) a to znači da se za jedan inč (2.54cm) koji miš pređe po podlozi na monitoru kursor pomeri za 1600 pixela. S obzirom da se igram u 1280x1024 ovo mi baš odgovara kao i promena ostljivosti za fino "snajperisanje". Ako imaš prilike, probaj malo nekog ovakvog pacova i videćeš da ne pričam gluposti.
Tesko da ste vi probali vise miseva od njega(Sase),da se ne lazemo.Probao sam bezicne i subjektivno da kazem oni su samo za hedoniste.Pa gde ste vi videli da se na nekom turniru koriste bezicni misevi?
Sto se tice dosadasnjih bezicnih miseva potpuno si u pravu, ali G7 ce sigurno razbiti predrasude o njima!!!:rolleyes:
sirNemanjapro
21.11.2005, 17:27
Ako je neko zacrtao sta ce da kupi sto mu mi onda uposte skrecemo paznju. Neka kupi, neka se zezne i to je to.
Bezicni mis se ne koristi na turnirima to je tacno, ali ne bih voleo ni da ga nosim i da ga imam. Cas posla neko digne pacova. :)
Moj savet nesto iz Logitechove serije MX 500 ili 900 ili 1000. Tauzendka je vec genuiune LASER mouse. Tako da ako neko ima pretek novca i manjak moz%a neka kupi. :):eek:
Izvinjenje svima koji se nalaze u suprotnoj situaciji ili uopste nisu spomenuti u ovoj grupi. A onima koji su se nasli prozvani prvo cestitanje na kolicini novca, a zatim saucesce. :) Vise srece drugi put. :D
Ja koristim miš u "svih" 1600 (MX518) a to znači da se za jedan inč (2.54cm) koji miš pređe po podlozi na monitoru kursor pomeri za 1600 pixela. S obzirom da se igram u 1280x1024 ovo mi baš odgovara kao i promena ostljivosti za fino "snajperisanje". Ako imaš prilike, probaj malo nekog ovakvog pacova i videćeš da ne pričam gluposti.
Sto ce reci pomeras mis po 2cm levo/desno gore/dole na tih 1280x1024 ?
p.s. da li znas da MX518 nema pravih 1600dpi vec ih interpolira ? ;)
Sto se tice dosadasnjih bezicnih miseva potpuno si u pravu, ali G7 ce sigurno razbiti predrasude o njima!!!:rolleyes:
Ma to kazu za svaki bezicni koji naidje, pa ja i dalje kako uvatim nesto bezicno tako ga odmah pustam.
Kasni bre, nervira me, ne mogu.
Reloader
21.11.2005, 21:26
Ja imam Logitech MX 518 zbog koga sam prodao staru "dvojku" i nijednog trenutka se nisam pokajao. Od tada sve igre igram na najtežem nivou. Pre toga sam imao genius, optički i nisam mogao dalje od pretposlednjeg nivoa težine u bilo kojoj igri.
No offence, ali ne mislis li da to sto pricas izgleda malo budalasto? :rolleyes:
ma josh uvek mi nishta niste pomogli i mozhe li neko da pojasni kako funkcionishe broj tpi-a sa rezolucijom na pr ako cs igram na 800x600 pa nekad i manje koji bi mish odgovarao
MX310 ima 800 dpi, sto je sasvim dovoljno a cena mu je oko 25 evra za razliku od mx510
ma josh uvek mi nishta niste pomogli i mozhe li neko da pojasni kako funkcionishe broj tpi-a sa rezolucijom na pr ako cs igram na 800x600 pa nekad i manje koji bi mish odgovarao
Mislim da dpi nema nikakve veze sa rezolucijom ekrana. To ti je broj tachaka koji optichki senzor misa skenira po jedinici povrsine stola ili pad-a :)
Osim dpi-ja je vazan i image processing - znaci koliko detaljnu sliku ce proslediti kompu.
Kako da ugasim (kad je komp iskljucen) prokletu treperujucu lampicu na Logitech misu M-BT58 model??? Moram stalno da ga prekrivam a u k....
No offence, ali ne mislis li da to sto pricas izgleda malo budalasto? :rolleyes:
Ma sta ti je bre, pa savrseno je logicno da zbog misa Rocker sada igra mnogo bolje, i dostupni su mu i tezi nivoi
:D
Ma bre, ne biraj misa prema rezoluciji. Nebitno!
Uzmi bilo koji da ima makar MX optiku. Sve preko toga je "vatanje na fore" sto ce reci, placas mnogo za sitnice. Ako zelis, kupi G5, ali neces nista bolji igrac biti.
Mis ne sme da secka i preskace, a to rade svi sa obicnom optikom. MX i bolji to ne rade i to je jedino vazno.
Kako da ugasim (kad je komp iskljucen) prokletu treperujucu lampicu na Logitech misu M-BT58 model??? Moram stalno da ga prekrivam a u k....
Koju plocu imas ?
Moguce da postoji dzumper koji gasi struju na PS/2 portu kada je racunar ugasen.
Ili ga prebaci na USB, ako to tvoj mis podrzava.
MSI K8N je ploca. Mislim da sam probao na USB pa opet isto aj probacu opet....
I dalje treperi...Sta treba da uradim na ploci ili mozda ako moze i u biosu da ga iskljucim? Imam jos jedan problem sa misem. Pocne od jedamput da se klima (!?) kursor u krugu od nekih 2cm lol. Sta da radim?
Shang Tsung
23.11.2005, 3:33
I dalje treperi...Sta treba da uradim na ploci ili mozda ako moze i u biosu da ga iskljucim? Imam jos jedan problem sa misem. Pocne od jedamput da se klima (!?) kursor u krugu od nekih 2cm lol. Sta da radim?
Jel to radi u trenutku kada ga pustish iz ruke?
Pa kabal ga wuche...;)
Nije. Hoce nekad i da skroluje i stranice gore-dole tek po malo. Cudno....
Prijatelju, aj ti kupi novog štakora i budi miran!!!:D
Sto ce reci pomeras mis po 2cm levo/desno gore/dole na tih 1280x1024 ?
p.s. da li znas da MX518 nema pravih 1600dpi vec ih interpolira ? ;)
Da, znam! Subjektivno, mislim da ima oko 1200-1300dpi (baš sam merio koliki put predje po podlozi dok kursor predje s kraja na kraj ekrana u 1600x1200) ovo sam stvarno uradio, čisto iz radoznalosti, ne teram ti inat. Svejedno, odličan je osećaj igrati bilo šta njime.
Not taken! Prvi put u životu okolnosti su se sklopile tako da sam imao dovoljno keša da nabudžim mašinu onako kako želim i da mi ostane keša da se luksuziram sa besnim periferijama. Verovatno bih i ja ovo isto napisao nekome pre, recimo, pola godine.
Ma sta ti je bre, pa savrseno je logicno da zbog misa Rocker sada igra mnogo bolje, i dostupni su mu i tezi nivoi :DOvo baš i nije bilo lepo od tebe. Koliko god bio dobar u nečemu, ne možeš bez dobre opreme. Probaj ti da igraš Far Cry na najtežem nivou težine sa konfekcijskim mišem, pa ćeš i sam videti koliko ti dobar miš zapravo znači. Znaš, nisam ja neki napaljeni bogati klinac da zaslužujem ovakve komentare. 5 bambija manje za tebe!!!
Niko ti nije rekao da si napaljen, ali ti je rezon glupav.
Moje subjektivno misljenje, a vidim da se neko jos slaze. Tacnije, ja sam se slozio sa njime ali nije bitno.
Ja mogu da igram sta oces sa kakvim hoces misem ali se ne kapiram nekim extra gamerom. Razlika izmedju extra i obicnog misa je 5%. Znaci to, ali samo kada si toliko dobar da tih 5% mozes da iskoristis.
Ne kazem da ti nisi, a mozda si imao neki bas tezak krsh od misa ranije pa ti je taj Logi otkrovenje.
Ali.. da se vratimo na pocetak, da zbog misa ranije nisi mogao da igras na tezim nivoima je budalasta izjava. Bez ljutnje.
Pozdrav!
p.s. a do reputacije mi je stalo koliko do lanjskog snega ;)
Da, znam! Subjektivno, mislim da ima oko 1200-1300dpi (baš sam merio koliki put predje po podlozi dok kursor predje s kraja na kraj ekrana u 1600x1200) ovo sam stvarno uradio, čisto iz radoznalosti, ne teram ti inat. Svejedno, odličan je osećaj igrati bilo šta njime.
A ovo se zove mazohizam.
Moje subjektivno misljenje, a vidim da se neko jos slaze. Tacnije, ja sam se slozio sa njime ali nije bitno.
Ja mogu da igram sta oces sa kakvim hoces misem ali se ne kapiram nekim extra gamerom. Razlika izmedju extra i obicnog misa je 5%. Znaci to, ali samo kada si toliko dobar da tih 5% mozes da iskoristis.
Ne kazem da ti nisi, a mozda si imao neki bas tezak krsh od misa ranije pa ti je taj Logi otkrovenje.
Ali.. da se vratimo na pocetak, da zbog misa ranije nisi mogao da igras na tezim nivoima je budalasta izjava. Bez ljutnje.
Pozdrav!
DA budem precizan, rekao sam na NAJTEŽEM nivou što u igrama tipa Brothers in arms nije mala razlika u odnosu na prethodni. Uostalom igranje igara na ovakvim setovanjima jeste vrsta mazohizma (priznajem). Ne možeš ni pljugu da zapališ a da ne "popiješ" headshot, ali to je stvar ličnog izbora. U pravu si što se miša tiče, prethodni je bio baš krš (levi taster je često preskakao, valjda se izlizala plastika). A budalasta izjava se odnosila na to što sam prodao stari PII zbog novog miša, koliko sam ja skapirao (što i jeste glupo, ali šta ću kad sam hedonista). A šo se tiče reputacije, nije mi bio cilj da ti je kvarim, nego se jednostavno nisam složio sa tvojom izjavom. Neće se ponoviti! Nadam se da smo se sad razumeli, ovo je ionako glupa tema za raspravu. Veliki pozdrav!!!
Reloader
24.11.2005, 22:51
Jesi instalirao drivere?
Da, Logitech-ove. Imas ideju sta je problem? Jako me iritira to klimanje pa promasim kad hocu da kliknem :mad:
Reloader
25.11.2005, 12:27
Ne znam za to klimanje, mozda mu isteko rok ;)
Ja sam svetlenje lasera iskljucio tako sto sam ubo misa na USB i instalirao drivere
Jesi instalirao drivere?
Ja se nadam da ih nije instalirao :)
majstori & programeri
25.11.2005, 19:46
Pogledajte sledeci sajt
www.optorite.com
i recite mi sta mislite?
Na gejmerskim kosta 25$.
E, sad, glavno pitanje je kako bi ja ovog misa mogao da kupim i jos da stigne na kucnu adresu i jos da ne moram da molim nekog za kreditnu karticu tipa VisaElektron isl.?????
Reloader
25.11.2005, 21:41
Sta ce ti to kad i ovde imas dovoljno dobrih miseva? Ne bih ti preporucivao narucivanje stvari preko grane - nadrndani carinski sluzbenik vreba [;)]
Pozdrav!
juche kada sam bio u igraoni-ci i kada smo se zezali CS kada sam sa snip 2x zumirao misha pomeri 2cm i tek tada pochinje da reaguje mnogo je velika razlika izmedju kvalitetnih misheva i "obicnih":) pozz
Shang Tsung
26.11.2005, 3:15
juche kada sam bio u igraoni-ci i kada smo se zezali CS kada sam sa snip 2x zumirao misha pomeri 2cm i tek tada pochinje da reaguje mnogo je velika razlika izmedju kvalitetnih misheva i "obicnih":) pozz
A ti onda idi u Mojo, ako otjesh kwalitetno...:p
Sta ce ti to kad i ovde imas dovoljno dobrih miseva? Ne bih ti preporucivao narucivanje stvari preko grane - nadrndani carinski sluzbenik vreba [;)]
A moze roba i da kalira, deshavalo se.:)
ma ljudi kakav mojo ja sam iz vranja
Ja imam Logitech MX1000 i super je iako je bezican (samo je mnogo skup).
Elementarna Nepogoda
5.12.2005, 10:40
Mislim da dpi nema nikakve veze sa rezolucijom ekrana. To ti je broj tachaka koji optichki senzor misa skenira po jedinici povrsine stola ili pad-a :)
Osim dpi-ja je vazan i image processing - znaci koliko detaljnu sliku ce proslediti kompu.
Upravo tako. Rezolucija kojom senzor misa skenira povrsinu i brzina skeniranja odredjuju preciznost misa i nemaju nikakve veze sa brzinom kojom se kursor pomera po monitoru (sto svi proizvodjaci ostavljaju na neku srednju vrednost, koja je prihvatljiva za najveci deo korisnika, a kome se ne svidja, lako ga ubrza/uspori u Control Panel-u). Sto je veca rezolucija, to mis ustvari prikuplja vise informacija o poziciji/kretanju misa. To znaci u teoriji da mis sa 3x vecom rezolucijom skeniranja ima 3x vecu preciznost, sto u praksi nije slucaj i kao sto je gore navedeno razlike u preciznosti izmedju najboljeg i najgoreg misa nisu vece od 5-10%, sto opet nikako ne znaci da cete vi sa njime biti 5-10% bolji/brzi u nekoj igrici, sto je jos jedna zabluda.
Sto se tice izbora misa za igranje (ili za bilo sta) ne treba da vas povedu "performanse" kao kod drugoga hardvera koji sluzi za prikaz slike (direktno ili indirektno), vec ergonomija, funkcionalnost i naravno estetika. Ukratko, treba da izaberete misa koji vam najbolje "lezi" u ruci tako da sto lakse upravljate njime i da sto manje dodje do zamora sake/zgloba, sto ce definitivno uticati na vase "performanse" u igrici.
A na kraju da li bih ja prodao neki stari PC i kupio za te pare mis? To je moja stvar, mogu ja te pare da potrosim i na carape, pivo ili za hemijsko ciscenje zavesa. Svako ima svoj sistem vrednosti i ne treba zalaziti u to sto je na primer moj komsija kupio neku dobru graficku umesto recimo kozne jakne...
Shang Tsung
5.12.2005, 13:11
Mislis KGB, VIP deo ?
Dobro bre nemaju svi kesa za VIP...:)
Ali da KGB, VIP deo. Bolje mikine nisam vido ni u 1 igaonici...
off:koliko vam traju baterije na bezicnom mausu?
Elementarna Nepogoda
6.12.2005, 19:46
on: pre par godina kada su tek kretali opticki misevi naisao sam na neki A4 bezicni opticki za 1500 din i naravno da sam ga uzeo. Ispalo je da je to odlican mis (za tu kintu), samo me je nerviralo dopunjavanje baterija na svaka 2-3 dana (kad riljam fps i manje). Mislim imao sam i pre bezicni kome bat traje pola godine, ali to je bio kuglicni, tako da me je ovaj malo razocarao po tom pitanju.
Ali kasnije sam tek video koliko je moj mis bio dobar. U prodavnici racunara sam gledao neke bezicne opticke sa mnogo lepim postoljem, kad ono to postolje sluzi za dopunjavanje misa! E sad, u sred nekoga rada vam se isprazni bat i onda morate da ga stavite na postolje i cekate da se dopuni! Ili da mis non stop drzite na postolju kada ne radite. Dok je ovaj A4 imao samo jedan usb kabl koji se utakne u misa (tada mis izgleda kao zicni) i naravno samo nastavite sa radom. Ali ni to meni nije bilo dovoljno i letos sam konacno batalio vise bezicne miseve. Jesta zanimljiva stvar ali posle nekoliko god koriscenja vam dodje da pocupate kosu kada vidite da indikator baterije zasvetli (za punjenje).
Ilic Marko
7.12.2005, 5:15
Prvom polovinom ove godine(5-6 meseci svaki dan po par sati, a nekada i po 12 sati) sam se igrao na Logitech mx510 u jednoj beogradskoj igraonici i zakljucio da je taj mas najbolji! (znam da sam subjektivan a i svidja mi se ona plava lakirana plastika :) ) Naravno, ima i boljih miseva kao G5 i 2 poslednja Razora , ali ja mx510 necu menjati dok po osecaju klizenja i kontrole ( CS 1.5) ne izadje nesto neuporedivo bolje i prakticnije!
Pozdrav!
Nikola Grbic
19.12.2005, 20:46
G5....
<*(((><
mad_skillz
17.1.2006, 6:41
Definitivno bez ikakve sumnje probao sam , citao kritike i poredjenja i nameravam da ga kupim ( cim nadjem kupca da prodam bubreg:mrgreensa )to je Razer DiamondBack(tu je i slika)...imam IntelliMouseExplorer 3.0 , jako dobro me sluzi ali kad sam ovo isprobao znaci uzas...nema boljeg misa ..igram war intenzivno ..planiram da se prijavim za wcg ..znas kako je bitan mis niste ni svesni .. pored njega..eventualno taj Intelli ili MX510..to su moja top3
Eh,retki su kupci bubrega ovih dana:icon_mrgr
Ovaj mis ti je zakon!
Eh,retki su kupci bubrega ovih dana:icon_mrgr
Ovaj mis ti je zakon!
Ovo na slici je jedna od tri verzije Diamondback-a, druga dva su crveni i neki kameleon.
Copperhead je poboljsan model sa boljom optikom, boljim tasterima sa strane, 32kB memorije za profile i drugacije je izradjen, skroz crn sa gumom po obodu kroz koju svetle zelene/crvene/plave diode, dakle tri verzije.
Diamondback je odlican, sem tastera sa strane koji su previse tvrdi imali. Copperhead je tu znacajno bolji.
Kad već govorite o MX510 zašto ne pomenete i MX518? Ako vam se sviđa njegova ergonomija, svideće vam se i Mx518 zato što su identični! Razlika je "samo" u rezoluciji senzora koj je kod 518 duplo veća, tj. 1600dpi. Naravno, može da se podešava u koracima od po 100 dpi a minimalna vrednost je 400dpi. Ovo može da se radi "u letu" preko tastera na samom mišu. Nešto je skuplji od 510 (15ak e čini mi se), ali realno nudi više. Takođe, tu je i G5 koji je fizički identičan, ali ima laserski senzor od 2000dpi (Logitechov odgovor na Razora). Evo vam sličice pa se uverite sami.:icon_cool
518 ima softverski interplorano 1600dpi i realno je identican kao mx510 izuzev tastera za podesavanje "brzine".
g5 je vec bolji, ali ipak ne na nivou razera, makar ne tehnicki.
oblik i "lezanje" je subjektivna kategorija i ne bih je komentarisao.
tu dolazi ono glavno pitanje sto dati 100e za misa?
Svi su oni slicni po specifikacijama [uz neki izuzetak]al su ti zuzeci preskupi.Tako da je glavni kriterijum kako ti doticni lezi u ruci.igrali su ljudi cs i na kuglicnim misevima pa su prali....
evo imam nekog Genija sada optickog, koga koristim ali to je neki ono naj naj gori verovatno. Kada igram Q3 ima crnog DELL kuglicnog misa koga koristim vec 5 godina i mnogo je dobar lezi u ruci i malo je tezi za Q3DM6 je najaci:D
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.