PDA

Prikaži potpunu verziju : Potrebna pomoć prilikom obrade


Ironic
21.5.2009, 19:56
Hteo bih da obradim par fotki drugarice i poklonim joj ih... al' da budu u nekom malo... romanticnijem fazonu...... srca, cvece, nezne boje, i te gluposti...
Probao sam u photoshopu da blendujem, prpustam kroz one filtere, al' nigde nisam dobio efekat kakav zelim...
Potrebno mi je da to bude malo... neuobicajeno, privlacno i lepo...

Pa bih zamolio ako bi neko drugi to mogao da uradi mesto mene, da postuje obradjene slike ovde, i da mi naravno kaze kako se to radi.

Evo linka za fotke...

http://img39.imageshack.us/gal.php?g=tiksii.jpg



Hvala :)

holodoc
21.5.2009, 20:52
Prvo...Za grafiku je jako važno pre svega da raščistiš odnose sa drugaricom tj. da raščistiš sa sobom šta ti zapravo hoćeš sa tim slikama :D Nije isto ako ti njoj šalješ poruku na taj način i ako ti za nju treba da pošalješ poruku nekome ;)

Drugo. Šta si tačno radio sa slikama prethodno? :) Možeš li to da okačiš. Možda vidimo ideju šta si želeo da uradiš.

Mada... Ako znaš ono što bi većina naslutila po tvom postu onda verovatno može da prođe i nešto mnogo realnije od običnih slika. Cveće, traženje sazvežđa u nekom mračnom kutku, pokoja lepa reč i zaboravićeš da ti je Photoshop ikada pao na pamet :cool: Znaš, ženski svet i dalje voli romantiku samo je naučio da podiže cenu za sve ono što ne dobija od pomalo zatupelog muškog sveta.

Ironic
21.5.2009, 21:25
Pa trudim se da spoznam zenski svet koliko god je to moguce, ali ovde se ne radi o tome da ne znam druge nacine da je smuvam pa moram da pravim te klishe fotke sa medvedicima i cveticima...... vec o tome da zelim da joj dokazem neshto, a kako sam nisam vichan cackanju po photoshopu, razmisljao sam da neko to uradi umesto mene, ili bar da mi pomogne...

Ne mora zaista da bude neshto spec....
Samo da podseca na ljubav i romantiku....

Eto, to...
:)

holodoc
21.5.2009, 21:52
Au bre to se nama neko zaljubiška :D Ako, ako... Sve je to normalno i lepo ;) Elem pomoći ću ti tek toliko da ti dam nekoliko linkova ka tutorijalima koje možeš koristiti u Photoshopu jer opet smatram da je cela poenta priče da ti sam nešto odradiš. Veruj mi nema ničeg lepšeg nego da pokloniš nešto što sam napraviš pa čak i da bude nepotpuno i nezavršeno. Ceni se želja i poruka a ne predmet ;)

Evo pogledaj par tutorijala koji bi mogli da ti pomognu :) Recimo pogledaj ovaj.
http://www.cgarena.com/freestuff/tutorials/photoshop/changemood/index.html
Druga slika ti je odlična za ovako nešto jer je u anfasu i poklapa se sa originalnom idejom mada i treća nije loša. U suštini u celoj ovoj priči druga slika ti je najbolja. Ostale dve su nekako previše mračne da bi se sa njima igrao.

Evo i par fontova koje možeš iskoristiti za eventualno neku poruku.
http://best-photoshop-tutorials.blogspot.com/2008/09/20-lovely-romantic-fonts.html

Za dodatnu inspiraciju slobodno guglaj "photoshop romantic tutorials" ili "photoshop love tutorials". Tu imaš toliko materijala da zaista ne treba da brineš.

Ako sve to možeš nekako da upakuješ i uz neku muziku sreći nigde kraja :) Preporučujem neki meki sentiš sa ukusom romatike kao recimo sledeću numeru: http://www.youtube.com/watch?v=zbTjzZzfR7w.

I zapamti... Nemoj da bude šareno i načičkano šljokicama i cvetićima... Najbitnija je poruka a ne šareniš... Neka bude simpatično, mistično i prijatno za oko ali da nosi ozbiljnu poruku ;) I nećeš omašiti.

BrunnenG
11.6.2009, 20:35
... vec o tome da zelim da joj dokazem neshto, a kako sam nisam vichan cackanju po photoshopu, razmisljao sam da neko to uradi umesto mene, ili bar da mi pomogne...
A jesi ti cito Sirana?

Prvo slike su ti male da bi od njih moglo nesto ozbiljno da se uradi u Photoshopu.
Treca slika ti ima previse suma jer je radjena nocu tako da ona otpada a i teze bi se isekla ivica.
Najbolji kandidat bi bila druga kad ne bi bila preeksponirana, dok prva ima malo detalja u senkama.


Tema je relativno stara. Ako je ovo jos aktuelno javi.