Prikaži potpunu verziju : Kondicionalni MD BAT fajl
Branislav Gavric
15.5.2009, 20:17
Kakva ono bi sintaksa, u DOSU (Win98) kada hocu da napravim novi folder, ali da ime foldera bude danasnji datum?
Npr:
C: <Enter>
MD brana <Enter>
To ce na HDD C:\ napraviti folder "Brana".
E, samo sto ja necu da se folder zove "Brana", nego da mi ime novokreiranog foldera bude DANASNJI DATUM, npr 20090515 ili 090515?
Znam za "DATE$" i "TIME$" u DOSu, ali ne znam kako da ih "implementiram" uz "MD" komandu?!?
A to treba da radi u "obicnom" BAT fajlu (Win98)?
Brana
Pod 98-micom nikako.
Pod Win2000 i kasnijim:
http://www.msfn.org/board/lofiversion/index.php/t37572.html
Branislav Gavric
15.5.2009, 20:28
Ufffffffffffffff.... ni to ne moze pod 98-icom... Pfffffff...
Dobro, u svakom slucaju, hvala puno.
Pozz.
Brana
Branislav Gavric
18.5.2009, 21:45
Hej, MOZE na Win98! :D
Ovako:
Napravim 365 BAT fajlova u kojima ce svaki imati prvu liniju identicnu a drugu liniju razlicitu kao na primer:
Copy C:\Brana D:\0101
Prvi deo (Copy C:\Brana) je identican u svim BAT fajlovima, dok
drugi deo (D:\0101) je razlicit (shodno datumu u godini!)
Onda otvorim Task Scheduel i u njemu napravim 365 taskova, po jedan za svaki od gore navedenih BAT fajlova, i pustim ga da svaki radi na adekvatan datum u godini!
(ah da, samo predhodno moram da manuelno "iz-kreiram" potrebne foldere na D: 0101, 0102, 0103 ... 3112)
I radi! :eek:
Branislav Gavric
18.5.2009, 21:46
.... hehe, jos jedanput da mi neko kaze da nesto NE moze na Win98! :)
Svemoguci OS! :)
:kreza:
.... hehe, jos jedanput da mi neko kaze da nesto NE moze na Win98! :) Svemoguci OS! :) :kreza:
Ako ti je pravljenje 365 batch fajlova i 365 taskova rešenje, onda da, sve može. :o A šta ćemo sa prestupnim godinama? :opanachke
Branislav Gavric
20.5.2009, 11:48
Pa, samo programiranje podrazumeva mnogo "kucanja" dakle - nije problem.
BITNO mi je da RADI! :)
(i da ne moram kupovati racunar od 700 eura koji moze gurati Micro$oft Window$ XP za potrebe ovakvog programa!)
Inace, govorimo o 486-ici :))
Ti ga baš pretera sa tih 700e. 'ćeš ti da igraš Crysis ili da programiraš? :kreza:
Branislav Gavric
20.5.2009, 14:48
Nisam raspolozen za "chatovanje".
Izlozio sam svoj "problem" i ujedno nasao resenje za isti.
Kakvo god ono (resenje) bilo - funkcionise za moj slucaj, i necu dalje da ga komentarisem.
S tim u vezi smatram ovaj toppic zatvorenim
P.S. stvarno mislim da je greska administracije foruma sveta kompjutera sto autor odredjenog posta nema opciju da kada nadje resenje za postavljeno pitanje - ne moze niti da prebrise post (kao nepotreban za dalje) niti ne moze bar samo da ga "zatvori/zakljuca".
Ovako se samo gomilaju nepotrebni komentari, na koje se ja ne ljutim, ali jesu nepotrebni!
Brana
Nije to nikakva greška administracije. Zamisli kad bi korisnicima bilo dozvoljeno da lockuju teme ili još gore - da ih brišu, kad nađu rešenje za svoj problem. Kakva bi bila onda svrha foruma? Ja sutra imam isti problem, i onda sledi postavljanje identične teme itd.
Kakvo god ono (resenje) bilo - funkcionise za moj slucaj, i necu dalje da ga komentarisem.
S tim u vezi smatram ovaj toppic zatvorenim
P.S. stvarno mislim da je greska administracije foruma sveta kompjutera sto autor odredjenog posta nema opciju da kada nadje resenje za postavljeno pitanje - ne moze niti da prebrise post (kao nepotreban za dalje) niti ne moze bar samo da ga "zatvori/zakljuca".
Ovako se samo gomilaju nepotrebni komentari, na koje se ja ne ljutim, ali jesu nepotrebni!
Apsolutno nisi u pravu ni sa jednom od ovih izjava. To što rešenje funkcioniše, ne znači da je dobro. To i jeste poenta foruma - diskusija i iznalaženje najboljeg mogućeg rešenja. Zato se teme ni ne zaključavaju kad se nađe rešenje, jer može da postoji bolje rešenje ili dodatno pitanje.
Ja sam namerno bacio buvu, da vidim da li će da se izrodi nešto iz toga, ali koliko vidim izrađaju se samo prepucavanja.
Dakle:
VER | DATE > TEMP.BAT
ECHO SET DATE=%%4>THE.BAT
CALL TEMP.BAT
DEL TEMP.BAT
DEL THE.BAT
MKDIR %DATE%
Pravi folder koji ima ime kao trenutni datum (u zavisnosti kako ti je podešen kompjuter - DD-MMM-GG je kod mene). Isproban kod mene i radi, ali nisam mogao da ga isprobam na 98-ici. Možeš ti da vidiš, i da ga doradiš po potrebi, jer se parametri menjaju u zavisnosti od načina prijavljivanja datuma na sistemu.
Branislav Gavric
21.5.2009, 15:33
A Isproban kod mene i radi, ali nisam mogao da ga isprobam na 98-ici.
:)
Ali, shvati da to NE radi na Win98 (zato sam i isao na 365 bat fajlova)
Inace, OVO trazim na "laksi" nacin vec 3 godine (po drugim mestima na Internetu) i 365 BAT fajlova (za Win98) je JEDINO sto sam uspeo da nadjem (da radi)
(Dobro - priznajem - pomalo "gubim nadu" i primetan je bio sarkastican ton u mojoj predhodnoj poruci - sorry!)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.