PDA

Prikaži potpunu verziju : Najbolji western?

Wolverine
17.4.2006, 22:12
Po meni je najbolji Dobar, Los, Zao!Istvid u elementu!Morikoneova najbolja tema ikad!Klasik!

Metaličar
17.4.2006, 22:18
Dobar, Loš, Zao i Sedam Veličanstvenih.Odlični filmovi.

drgonzo
17.4.2006, 22:28
Slazem se! "Dobar, los, zao" na prvom mestu, "Za saku dolara" na drugom :n_klanja:

Metaličar
17.4.2006, 22:33
Muzika u ovim filmovima je takođe sjajna.Dobar Los Zao pogotovu.

Dimo
17.4.2006, 22:35
"Za saku dolara",antologijski film :n_klanja:
Kako je Istvud odglumio ono,to je savrsenstvo.
A tek muzika..

Patton
18.4.2006, 9:14
Pored ovih sto ste naveli dodao bih jos i Westworld... sci-fi-western... Jul Briner je fenomenalan u njemu.

aerochivija
18.4.2006, 12:07
Sergio Leone je stvarno bio majstor vesterna. Osim DLZ, "Za šaku dolara", "Za dolar više", tu je i "Bilo jednom u Americi". Klasični vesterni "Tačno u podne" (High Noon), "Čovek koji je ubio Libertija Valansa" (The Man Who Shot Liberty Wallance), "Fort Apači", "Nosila je žutu traku" (She Wore A Yellow Ribbon), "Tragači" (Searchers), "Šejn" (Shane), "Crvena reka" (Red River), "Rio Bravo", "El Dorado", "Rio Grande", "How the West Was Won", "Sinovi Keti Elder" (The Sons of Kathy Elder), pa "Mali, veliki čovek" (Little Big Man), "Pat Garrett & Billy The Kid", "Divlja Horda" (Wild Bunch), "Butch Cassidy & The Sundance Kid", "Judge Roy Bean", i od novijih recimo "Tombstone", "Wyatt Earp", "Dances With Wolves", "Unforgiven", "Open Range", su remek-dela filma. Jedini Oskar za najbolji film dodeljen westernu je za "Unforgiven".

I jedna fantastična western-parodija: "Vruća sedla" (Blazing Saddles) Mela Brooksa.

DorianGrey
18.4.2006, 13:27
Pored gorenavedenih, tu su jos i Postanska kocija i Okrsaj kod Ok korala

Neuro
18.4.2006, 14:07
DLZ.
Što se Sedmorice veličanstvenih tiče, jednostavno ga ne poštujem jer je u pitanju kopija Kurosavinog klasika: Sedam Samuraja (koji je, btw, fenomenalan :tapsh:).

todos
18.4.2006, 22:56
Dobar,los,zao-ubedljivo najbolji W film.

Grimm_SBL
18.4.2006, 23:34
Planina Broubek, ili tako nesto... :rofl:

THE GOOD THE BAD AND THE UGLY

-there are two kinds of spurs my friend. The one that enter thry door, and the one that enter thry window...

Wolverine
19.4.2006, 13:39
Sergio Leone je stvarno bio majstor vesterna. Osim DLZ, "Za šaku dolara", "Za dolar više", tu je i "Bilo jednom u Americi". Klasični vesterni "Tačno u podne" (High Noon), "Čovek koji je ubio Libertija Valansa" (The Man Who Shot Liberty Wallance), "Fort Apači", "Nosila je žutu traku" (She Wore A Yellow Ribbon), "Tragači" (Searchers), "Šejn" (Shane), "Crvena reka" (Red River), "Rio Bravo", "El Dorado", "Rio Grande", "How the West Was Won", "Sinovi Keti Elder" (The Sons of Kathy Elder), pa "Mali, veliki čovek" (Little Big Man), "Pat Garrett & Billy The Kid", "Divlja Horda" (Wild Bunch), "Butch Cassidy & The Sundance Kid", "Judge Roy Bean", i od novijih recimo "Tombstone", "Wyatt Earp", "Dances With Wolves", "Unforgiven", "Open Range", su remek-dela filma. Jedini Oskar za najbolji film dodeljen westernu je za "Unforgiven".

I jedna fantastična western-parodija: "Vruća sedla" (Blazing Saddles) Mela Brooksa.
Svaka parodija Mel Brooksa je xexexexexexe(mislim urnebes)

milann
19.4.2006, 17:50
Bilo jednom na Divljem Zapadu, od Sergio Leone-a.
Apsolutno REMEK DELO!

Eni
20.4.2006, 18:13
Dobar, Los, Zao....
Mada sam ranije voleo i druge spagetti-western filmove, tipa "Djavolova leva ruka" sa Bud Spenserom i Terens Hillom...

Ipak je jedan Leone :alealeee:

aerochivija
22.4.2006, 2:16
Bilo jednom na Divljem Zapadu, od Sergio Leone-a.
Apsolutno REMEK DELO!
A ja napisao "Bilo jednom u Americi"... Ako sam oman'o žanr, bar nisam reditelja (a ni autora muzike:qliranje: ) I jeste remek-delo.
A ako bismo odbacili film zato što je remake, onda je Kurosawa snimio još mnogo filmova po kojima su urađeni remakes (Rashomon, npr, sijaset varijanti), ali je i Akira "zajmio" Šekspirove motive (Throne of Blood), pa da li onda treba i njega ne poštovati?

REDisLAW
22.4.2006, 15:46
Dobar, loš, zao naravno na prvom mestu... Je li neko gledao "Vešala"? Čini mi se da isto glumi Clint Eastwood... Odličan je...

aerochivija
22.4.2006, 23:49
Dobar, loš, zao naravno na prvom mestu... Je li neko gledao "Vešala"? Čini mi se da isto glumi Clint Eastwood... Odličan je...
Ako misliš na "Hang 'em High", jeste Eastwood, i jeste odličan western.
(Koliko poruka ostavih na ovu temu, izrašće mi šešir na glavi :confused: )

duxon
16.6.2007, 4:20
Planina Broubek, ili tako nesto... :rofl:

THE GOOD THE BAD AND THE UGLY

-there are two kinds of spurs my friend. The one that enter thry door, and the one that enter thry window...

Mala ispravka:
"There are two kinds of spurs, my friend. Those that coming by the door, and those that coming by the window."

Inace, Dobar, los, zao - neprevazidjeni film. Jednostavno, sta reci, film je SAVRSEN!!! Skolski drugari Serdjo Leone i Enio Morikone su prevazisli sebe ovim fenomenalnim filmom!

Za dolar vise - takodje SAVRSEN film, ali se meni za nijansicu vise svidja DLZ. Muzicka tema iz filma-NEVEROVATNA, mozda i bolja od DLZ!

Za saku dolara - Film koji je i poceo sagu o bezimenom plavokosom revolverasu. Jednom recju-FANTASTICNO!!!

I, naravno, ostali filmovi Serdja Leonea. Inace, ne svidja mi se nijedan vestern koji nije rezirao Leone i muziku pisao Morikone!

Da, da, zamislite kakva bruka za Amere - najbolje vesterne, zanr koji su oni izmislili, rezirao Italijan.:n_klanja::n_klanja::n_klanja:

Lokigodofirendlies
15.10.2007, 21:21
Ako se gleda gluma Sedmorica velicanstvenih je ubedljivo najbolji a ako se gleda scenario i muzika Dobar,los,zao je NEPREVAZIDJEN:Freddy::n-hang:

zoran845
15.10.2007, 21:37
Ima mnogo dobrih vesterna, a na prvu loptu glasam za "The Wild Bunch" (1969) Sema Pekinpoa i "Soldier Blue" (1970) Ralfa Nelsona. Aerochivija je pobrojao gro mojih (drugih) omiljenih vesterna, pa da ne ponavljam.

I da ne zaboravim, TV serija "The Lonesome Dove" je (po mom mišljenju) nešto najbolje što je snimljeno na "kaubojske" teme.

Belfegor
15.10.2007, 21:48
i nesto novija produkcija, 3:10 za jumu, malo drugaciji od ostalih (novije produkcije) ali i novih filmova u sustini, nema toliko nepromisljene akcije (osim na kraju, koja je dovoljna da vas prilepi za fim), manje specijalnih efekata, prilicno dobra gluma (za danasnje vreme u poredjenju sa starim filmovima), dobra prica, dobar kraj, odlicno podeljene uloge...

PS mozda je ovo trebalo staviti i u dnevnik?!

Densetsu
16.10.2007, 10:30
Back to the Future 3 :D

Iris
16.10.2007, 11:42
Arhetipovi westerna su po mom mišljenju najkvalitetniji: Okršaj kod OK korala (http://www.imdb.com/title/tt0050468/), El Dorado (http://www.imdb.com/title/tt0061619/), Čovek koji je ubio Liberti Valansa (http://www.imdb.com/title/tt0056217/), Rio Bravo (http://www.imdb.com/title/tt0053221/) i The Wild Bunch (http://www.imdb.com/title/tt0065214/). Ostale je naveo aerochivija :)

Veoma cenim i filmove The Outlaw (http://www.imdb.com/title/tt0036241/) i The Alamo (http://www.imdb.com/title/tt0053580/), iako nisu klasični western filmovi...

donator99
16.10.2007, 11:52
Meni je najjaci Western "Dobar, Los, Zao" sa Klintom Istvudom.
ROFL

nighthawk
16.10.2007, 15:35
Dobar, Los, Zao jeste fenomenalan film

Gledao sam skoro "McLintock!", nije los film, ima neke zanimljive scene koje ne mozete da vidite u danjasnjim filmovima.