Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Najjeftinije kuciste

todos
17.4.2006, 20:00
Koje bi po vama bilo jeftino kuciste,sa napajanjem a da zadovoljava malo vece potrebe.(Prebukiran sa komponentama).

Miloš
17.4.2006, 20:26
Јел' то намераваш да купиш? Окани се тога, лоше напајање (па још и најјефтиније) ће ти уништити матичну плочу и процесор.:ciao:

PAIN
17.4.2006, 22:51
Lepo kaze Milos.Pusti bre to moze doneti vise stete nego koristi.A ako bas trazis nesto jeftino uzimaj Aurora-u 400w.Video si ga sigurno X puta.Ima ga u beleoj i crnoj boji.Napred svetli i ima 2xUSB i Audio out.Uz sve to kosta oko 28-30 evra.

boban56
17.4.2006, 23:49
Ja ti preporucujem: Frontier gladijator cena 35evr. prostrano, dve 12-ce
napred i pozadi, napajanje 450w. Ova napajanja pokazala su se odlicno.
Pozdrav!
Ps. Ja nemam doticno kuciste.

Awax
17.4.2006, 23:56
Frontier gladiator je stvarno dobro kuciste jer za male pare dobija se kvalitetan proizvod.Na prednjem delu mocna 12-tica veoma dobro hladi unutrasnjost.Ja imam to kuciste i prezadovoljan sam njime(nije da ga favorizujem zato sto ga imam, ali govorim ovo jer znam kakav je to proizvod)!!!

RED CROSS
18.4.2006, 8:07
I Aurora je odlicna!!!

PAIN
18.4.2006, 14:20
Frontier gladiator je stvarno dobro kuciste jer za male pare dobija se kvalitetan proizvod.Na prednjem delu mocna 12-tica veoma dobro hladi unutrasnjost.Ja imam to kuciste i prezadovoljan sam njime(nije da ga favorizujem zato sto ga imam, ali govorim ovo jer znam kakav je to proizvod)!!!
Uhh njega sam zaboravio, takodje je dobar.Moj ga burazer ima.Jedino mi nestota napajanja smrde, jeste da imaju 450w ali kakva li su.Ne bih preporucio za overclock.Mada ja imam neki NoName od 350w i prekljuce radilo 11 kulera i sve ostalo.

Mare[Bg]
18.4.2006, 15:05
Imam frontier aurora sa 350w, i prilicno je dobro za te pare. Koristim ga vec 6 meseci i nisam imao nikakvih problema.

Evo i slike:

PAIN
18.4.2006, 15:22
Imam frontier aurora sa 350w, i prilicno je dobro za te pare. Koristim ga vec 6 meseci i nisam imao nikakvih problema.

Evo i slike:
Nema ljutis:) .Ali mnogo bre sareno kuciste.Jos ovaj kuler , kao neki cirkus.

Mare[Bg]
18.4.2006, 15:59
Nema ljutis:) .Ali mnogo bre sareno kuciste.Jos ovaj kuler , kao neki cirkus.

Jeste sareno, i to me pomalo nervira (nocu mnogo sija), ali sam se navikao na to, a i lepse je od vecine kucista sa tom cenom.

oklagija
21.4.2006, 15:12

Ja kontam da ga nabavim, ali mi nije jasan onaj prekidac za ventilatore napred, sa desne strane, pa mi kazi sta on radi ?

quality
21.4.2006, 23:47
@ nimarko

Kako brate drzis kuciste pored TA peci?

Mare[Bg]
22.4.2006, 22:19
@ nimarko

Kako brate drzis kuciste pored TA peci?

Ta pec odavno nije u funkciji (parno grejanje) i uvek je ladna ko led, samo nemam gde da je izbacim.

vlajko
22.4.2006, 23:11
Ako uzimate jeftina kucista uzmite Frontier, mada su se u poslednje vreme dosta pokvarili.

AstraLogos
23.4.2006, 11:07
Ja imam Codegen kuciste i 400W napajanje. Moze do pet uredjaja napred. Za sad DVD rezac, Combo i HD rack. :)
I jedna naknadno ugradjena 12-ca za letnje dane! ;)

todos
23.4.2006, 14:53
Hmm.Ovo poslednje nije lose,koliko para?:rolleyes:

AstraLogos
23.4.2006, 22:00
Hmm.Ovo poslednje nije lose,koliko para?:rolleyes:
Pa tu je negde oko 35e ili 2860 dinara. :)
Napred 2x USB prikljucak, firewire ili IEEE1384 za DV kameru ili slicni uredjaj, mikrofon, sluske. Inace napajanje Codegen spada u srednju klasu i nije neko kong fu kinesko sr***e. ;)
Pozdrav!

Propeler
24.4.2006, 1:10
@AstraLogos
Super kuća za te novce.

@todos
Ne znam odakle si ali ako živiš u iole većem mestu otiđi u neku radnju i vidi šta imaju izloženo. Tih jeftinih, u rangu oko 30-35 evra, ima u svakoj IT radnji na tone pa biraš. Ovako ćeš teže pohvatati a i ako ti se neko svidi teško ćeš ga naći jer nisu brend-name.

Hard2geT
25.4.2006, 10:13
Mislim da si nerealno postavio sebi cilj.
NEMOŽEŠ DA KUPIŠ JEFTINO KUĆIŠTE SA NAPAJANJEM!!!!
Kada bih je sada kupovao kućište sa napajanjem i da sam ograničen sa budžetom uzeo bih ASUS-TA21A 360W, može da se nadje za pedesetak eurića. Lepo izgleda, a i ASUS stoji iza njega (što nešto znači, iako nisam ljubitelj ove firme).
Istina nije preterano veliko ali opet napominjem "nemože i jare i pare".
Ako ti nije dovoljno veliko kućište najbolje bi bilo da kupiš prvo kvalitetno napajanje (mnogo puta je rečeno koja su to kvalitetna napajanja), pa onda neko veće kućište bilo kog proizvođača, samo da bude dobro provetreno i zgodno za rad.

Mr. Garrison
25.4.2006, 23:52
nije on ni rekao TA212. rekao je TA21A

Mr. Garrison
26.4.2006, 0:31
a koji je naziv tog manjeg? ja imam 212...

Hard2geT
26.4.2006, 10:09
I kakva su vam iskustva sa kombinacijom ASUS-kućište/napajanje. Pošto meni deluju jako interesantno, i hteo sam da sastavim jednu kofiguraciju sa ovom kombinacijom.

darkado
26.4.2006, 10:26
ne znam kakvo je po performansama ali znam da uzasno lici na jedno neo kuciste koje ima moj ortak a i ruzno je

Mr. Garrison
26.4.2006, 13:25
od mene cete cuti malo drugaciju pesmu :)
kvalitet izrade (plasike) je prosecan, ventilator na napajanju je jako bucan, a najvise me nerviraju vratanca na optickim uredjajima. jedna su ok, ali druga moraju jako da se pritisnu, ne bi li se drajv otvorio. zgodno je sto imate 2xUSB napred, pa ne morate da krivite kicmu da biste prebacili pesme na mp3 plejer.
sto se tice napajanja. pretpostavljam da nije lose, ali koliko stvarno ima vati, to niko ne zna (ne iskljucujem mogucnost da ima svih 360). meni stabilno tera ovaj moj sporet (venice 3500+ 2x1GB, kloknutog X800, DVD-RW i DVD-rom, jedan hard, audigy2...), ali sa druge strane, pre njega sam imao dva kung-fu kucista, koja su mi u svoje vreme odlicno radila posao, tako da ne primecujem razliku.
ja sam bio zagovornik teze da je za prosecnog korisnika i kung fu napajanje prepuna kapa, ali kada sam kupovao sporet ostalo mi je para, pa rekoh, ajde da uzmem lepse kuciste (prosli kung fu ne bilo najruznije kuciste na svetu) i jos da dobijem napajanje za 60e, sto da ne...i tako sam uzeo Asus TA212 i ako se izuzmu ove dve-tri stvarcice koje nerviraju, mogu reci da sam kako-tako zadovoljan...

Mr. Garrison
26.4.2006, 15:10
moja graska. i ja imam 4 USB-a. ventilator urla, a plastika je shit.

Mr. Garrison
26.4.2006, 22:17
meni je suprotno sto se tice ventilatora. onaj pozadi na napajanju nadglasava sve ostale zajedno. sto se tice plastike, u rangu je kung fu-a, ili truncicu bolja. probaj samo da otvoris vratanca gde se nalazi dugme za reset i videces o cemu ti govorim.

PAIN
26.4.2006, 22:40
ne znam kakvo je po performansama ali znam da uzasno lici na jedno neo kuciste koje ima moj ortak a i ruzno je
Meni bas izgleda elegantno,jos sto kazu da je kvalitetno pa pored njega bi mi bilo zao da kupim neko glup no name za 35-40 evra.Jos mu je extra cena samo 50 evra.

todos
26.4.2006, 22:58
Ovo je ono pravo ali ja nemam ni jednu Asusovu komponentu,pa mi je pomalo glupo da imam i asusovo kuciste.Ipak cu pogledati od Eurokase-a .Mislim da Cesi znaju sta rade.

Mr. Garrison
26.4.2006, 23:42
da, to je bas glupo da uzmes Asus kuciste, ako nemas nijednu Asus komponentu.
nemoj da se za****s...

Mr. Garrison
27.4.2006, 2:23
ja mislim da si napravio ogromnu gresku sto si uzeo Asus kuciste, a da pritom nemas ni jednu Asus komponentu. stvarno si neznalica.

darkado
27.4.2006, 10:10
mislim da asus dere za vecinu svojih kucista. offtopic: el istina da je u bg asus vento ispod 100 e? (kod mene u indjiji je 13500)

Atila
27.4.2006, 15:22
mislim da asus dere za vecinu svojih kucista.

А образложење је :D За 60е добијеш солидно напајање и доста лепо кућиште, за исте паре мог'о би да узмеш подједнако добро напајање, ал' неко ђубре од кућишта за ~20е.

PAIN
27.4.2006, 22:22
Posteno meni nesto izgled i ne znaci.Imam jednu "kutiju" u stolu u kome stoji komp tako da ga ne gledam uopste.Vidim ga samo kada se savijem da ubacim CD u drive.Vazno mi je napajanje i da ima sto vise mesta za zujalice.Kad smo vec kod kvaliteta moje kuciste je jos iz 2000god. Napajanje 350w i super radi.Mucio sam ga mnogo sa overclockom, experimentima itd itd....

todos
27.4.2006, 22:27
Koje bi po vama bilo jeftino kuciste,sa napajanjem a da zadovoljava malo vece potrebe.(Prebukiran sa komponentama).
Da se nadovezem na ovu moju temu koju sam postavio.U zadnjih nekoliko dana kad pokrenem nesto zahtevnije posle nekog vremena dodje do restarta racunara. Kad radi normalno sa aplikacijama,net,itd.radi normalno.Zanima me da tu nije kriv mustek 600Va,ili mozda napajanje od 300w swicher...,staro tri godine.( Da (nebi bilo dobro)ploca gigabite via kt 400 nije pri kraju)).

todos
30.4.2006, 22:05
Da se nadovezem na ovu moju temu koju sam postavio.U zadnjih nekoliko dana kad pokrenem nesto zahtevnije posle nekog vremena dodje do restarta racunara. Kad radi normalno sa aplikacijama,net,itd.radi normalno.Zanima me da tu nije kriv mustek 600Va,ili mozda napajanje od 300w swicher...,staro tri godine.( Da (nebi bilo dobro)ploca gigabite via kt 400 nije pri kraju)).
Zasto mi neko ne odgovori na gore navedeno pitanje?(Sto spavate)?