PDA

Prikaži potpunu verziju : Lose punjenje!!!?

Drmika
16.4.2006, 13:25
Imam, imao sam dva stampaca canon ip2000 i lexmark z33 koji sad ne rade i za canona niko nemoze da ustanovi razlog sto ne ostavlja otisak.Na njega sam izgubio garanciju posle prvog punjenja ketriza(normalno) i tada je jos uvek radio a posle drugog punjenja ketridza vise nece da radi, nosio sam ga kod lika koji je vrsio punjenje, nema pojma i kao menjao je ketridze nije do njih, u pccentri gde sam ga kupio su rakli da glava na tom stamopacu ne moze da ode(ha ha).i da je poremecen vakum. sa voim neznam sta da radim bas mi se ne daje 3000 za glavu i to ako je nadjem.
a lex isto posle drugog punjenja kod istog lika(frenda) ne ostavlja otisak i ako je ketridz pun.E sad znam da kod njega vise necu nositi ketridze al sta da radim to NeZNAM
zato>>> :nov_mad2:

Dimo
16.4.2006, 14:06
"Svaki kertridz se moze refilovati odredjeni broj puta,a onda je vreme da se kupi novi".Kuzma u IO-portu
Moje misljenje je da ti ga nisu pravilno napunili,a to zakljucujem i iz tvog texta,nesto mi ne izgledaju mnogo strucni ti ljudi kod kojih si isao da ti refiluju :(
Idi u drugi servis u gradu ili odnesi kod nekog frenda da ti pogleda.Druge ti nema.Osim da kupis nove.

Drmika
16.4.2006, 21:15
Pa ovo mi i jeste prijatelj to za odredjen broj puta i ja znam ali dva puta to mi vec nema logike. Mene samo sad zanima dal u ketridzima mora postojati vakum. jer pri punjenju on se sigurno narusi i dal postoji nacin da se opet obnovi

sim.a
16.4.2006, 21:20
Ako u BCI-24 imas "vakum" onda sigurno neces stampati sa njima. Oni imaju sundjer i ako obratis paznju videces otvor na vrhu patrone.
"Vakum" prica moze da se pominje kod hp 29, 20(14), 45, 15 ili 10 i ostalih za npr DesignJet 500.
Slicno je i za Lexmark.
Oba koriste pigmentna mastila ali ne bas ista. Nateraj drugara da ti ispere sundjer na Lexmarku. Malo truda ali pomaze nekad.

NenadN
16.4.2006, 21:31
Ako u BCI-24 imas "vakum" onda sigurno neces stampati sa njima.Ja imam Cannon s-200 i imam BCI-24 ali sam ih punio oko 30-tak puta i sve je bilo uredu, dok jednog dana, ketridzi su bili puni a ne ostavljau nikakav trag, kupio sam nove i sad je sve noramlno. Da li trebam da ih punim nekako drugacije?

sim.a
16.4.2006, 22:00
Otvori ducan za punjenje :D
Bolje radis nego neki koji se hvale :D

Drmika
20.4.2006, 23:35
:aplauz: Ma razumem te i ja nisam verovao u tu pricu "vakuma" nego sta da redim sa 17 crnom ako ispiranje nebude usopelo. da mozda problem nestvara gustina boje?

sim.a
21.4.2006, 23:44
Isperi sundjer i napuni zatim sa mastilom koje je deklarisano za Lexmark. Ovde se ljudi hvale kako i ono za HP radi i ja nemam razlog da u to ne verujem ali bar pokusaj naci. Neki ih imaju ali nema reklame :). Treba da bude barem pigmentno jer 17 koristi pigment.
Ili kupis novi kertridz i sledeci put bolje biraj prizvodjaca mastila.