Prikaži potpunu verziju : Eksterni hard diskovi
miša topola
26.4.2009, 13:28
Koje eksterne hard diskove od 1TB preporucujete i koje su cene tih HDD?
Marti Misterija
26.4.2009, 14:05
Uzmi neki od 3,5'' npr Western Digital My Book Home Edition koji je sa svojih oko 16.000 dinara daleko isplativija varijanta nego neki od 2,5'', a ima i eSATA i FW 400 prikljucke.
Takodje mozes da uzmes klasican HD i box za njega sto ti je jos jeftinija varijanta.
Sada imas da nadjes po nekoj pristupacnoj cijeni i eksterne diskove koji se ponasaju nao FTP server, ako imas vise racunara i ovo je dobra varijanta, malo skuplja, a simpaticna.
pozz uzeo sam hard disk HITACHI 1TB 2.5", SATA III, 8MB sve sam povezo imaga kad udjem u bios ali nema ga kada odem u my computer sta da radim ?
water wizard
24.9.2017, 22:07
u disk managment treba da ga inicijalizuješ
u disk managment treba da ga inicijalizuješ
A kako da to uradim kad udjem u disk managment vidim ga i pise unallocated a kad odem na desni klik ima trista cuda new simple volume itd... nasta treba da idem
water wizard
24.9.2017, 22:19
simple volume
simple volume
uspeo sam 931gb to je to a gde je ostatak? 1TB je ili tako treba da bude?
pera82zmaj
24.9.2017, 22:37
Uvek windows odvoji za format,tako da je to to.Tako treba da bude.
Uvek windows odvoji za format,tako da je to to.Tako treba da bude.
Ништа Windows не одваја већ произвођачи хард дискова мегабајт тумаче као 1000 KB а не 1024.
-линк- (http://www.zdnet.com/article/attention-hard-drive-manufacturers-most-people-believe-that-a-kilobyte-is-1024-bytes/)
Sada imas da nadjes po nekoj pristupacnoj cijeni i eksterne diskove koji se ponasaju nao FTP server, ako imas vise racunara i ovo je dobra varijanta, malo skuplja, a simpaticna.
Kako to radi? Preko WiFi ? Ili Ethernet? Ja sam napravio FTP server tako sto sam WD Black 1TB metnuo u case sa USB interfejsom, a USB prikljucio na Telekomov Huawei HG630 ruter. To radi, svi kompjuteri koji se konektuju na ruter mogu da mu pristupe. ali spooooro. Ruter ima usb 1.1. A i ne mogu da brisem fajlove, izbacuje mi IO error. Mora da prikljucim hard na USB od kompjutera i onda mogu da brisem.
Pozdrav svima.
Planiram da uzmem eksterni hard disk. Zanima me koje je vaše mišljenje o ovom primerku :)
http://www.emmi.rs/hdd-eksterni-hdd-external-25-1tb-toshiba-canvio-basics.11.html?productId=47736
Pozdrav svima.
Planiram da uzmem eksterni hard disk. Zanima me koje je vaše mišljenje o ovom primerku :)
http://www.emmi.rs/hdd-eksterni-hdd-external-25-1tb-toshiba-canvio-basics.11.html?productId=47736
Ako išta pomaže, takav od 500 GB se dobro pokazao.
Malo skuplji, Transcend TS1TSJ25M2 (oko 7000), uliva više poverenja po pitanju robusnosti, takav od 500 sam baš dosta maltretirao, nosio svuda i u svakakvim uslovima i nije "štucnuo".
Moje pitanje je, koji je najjeftiniji eksterni od 2 TB (ili više) a da valja? Stajao bi kod kuće, samo za čuvanje rezervne kopije podataka. Tako da ni brzina nije previše bitna.
Našao sam Maxtor M3 STSHX-M201TCBM, za nešto ispod 9000, ima li neki razlog za izbegavanje?
Da li je dozvoljeno postavljanje linkova na proizvode u radnjama, cenim da je tako lakše videti na šta se misli?
Samsung sad Seagate D3 od 2Tb odličan. Jedini model koji 95% ima pouzdanost je bilo koji brend od 4Tb jednostavno iz nekog razloga ne crkavaju.
Samsung sad Seagate D3 od 2Tb odličan. Jedini model koji 95% ima pouzdanost je bilo koji brend od 4Tb jednostavno iz nekog razloga ne crkavaju.
Nisam shvatio ni prvu ni drugu rečenicu. :paranoia:
^^
Nekadašnji Samsung, sada Seagate od 2TB odličan, kao i bilo koji disk od 4TB nevezano za brend, jer iz nekog razloga ne crkavaju,
Ne isplati se kupovati eksterni od 500 giga, ma ni onaj od 1TB, realno tek od 2TB dobijate iole povoljan odnos cena/kapacitet.
^^
Ne isplati se kupovati eksterni od 500 giga, ma ni onaj od 1TB, realno tek od 2TB dobijate iole povoljan odnos cena/kapacitet.
Tako se i meni čini. Ali mi nije jasan odgovor na moj prvobitni post, tj:
"Moje pitanje je, koji je najjeftiniji eksterni od 2 TB (ili više) a da valja? Stajao bi kod kuće, samo za čuvanje rezervne kopije podataka. Tako da ni brzina nije previše bitna.
Našao sam Maxtor M3 STSHX-M201TCBM, za nešto ispod 9000, ima li neki razlog za izbegavanje?"
Ma sve je to potrošna roba. Imam konkretno taj model (M3 od 2TB) nekih 6 meseci, radi k'o i svaki drugi koji sam uzeo do sad (a imam ih dosta).
Ma sve je to potrošna roba. Imam konkretno taj model (M3 od 2TB) nekih 6 meseci, radi k'o i svaki drugi koji sam uzeo do sad (a imam ih dosta).
Pretpostavljam da je broj radnih sati i količina "truckanja" presudan faktor?
water wizard
7.1.2018, 6:22
ne mora da znači, truckanje ako je upaljen može da bude gadno, mada viđao sam i hard diskove sa po 20 sati rada neupotrebljivi, tu bih pre rekao da je neka inperfekcija u izradi. Ti veći hard diskovi od 2tb bih rekao da su sve 3,5 inča pa nisu napravljeni za nosanje i truckanje nego da stoje u kompjuteru, dok 2,5 inča hardovi koji idu u laptop su kao izdržljiviji mada ni oni nisu neuništivi.. Sve u svemu, važne podatke na eksternom disku bih ja držao samo kao rezervnu kopiju ili za nošenje tamo vamo filmske kolekcije
ne mora da znači, truckanje ako je upaljen može da bude gadno, mada viđao sam i hard diskove sa po 20 sati rada neupotrebljivi, tu bih pre rekao da je neka inperfekcija u izradi. Ti veći hard diskovi od 2tb bih rekao da su sve 3,5 inča pa nisu napravljeni za nosanje i truckanje nego da stoje u kompjuteru, dok 2,5 inča hardovi koji idu u laptop su kao izdržljiviji mada ni oni nisu neuništivi.. Sve u svemu, važne podatke na eksternom disku bih ja držao samo kao rezervnu kopiju ili za nošenje tamo vamo filmske kolekcije
Meni je praksa da podatke imam uvek na barem dva različita mesta. Otud ideja o eksternom. Važniji su u tri kopije, a ostali u dve. Taj maxtor što sam našao je 2,5", ali ga planiram držati u fijoci, samo povezivati da iskopiram šta treba. Jedna kopija na računaru, druga na eksternom. Važniji podaci idu i u oblak, kao treća "ne-daj-Bože-da-zatreba" kopija (tu spadaju i babini recepti :) ).
Ti što crknu posle 20 sati - HDD Sentinel opsežni test otkriva po pravilu te greške, ili nema šanse da skontam dok ne bude kasno?
water wizard
7.1.2018, 9:59
jedno mesec dana rada ako pokaže neke nedostatke, a testovi može da se uradi i čim ga kupiš i posle mesec dana
I ovi od 2TB su takođe 2.5".
Mada ja eksterne koristim kao storage, možda se par puta mesečno kače na komp, ostatak vremena čuče u fioci u stolu.
I ja isto i ubijeđen sam ga to drži u životu već osam godina, uprkos brojnim padanjima na beton i nestancima struje u sred rada.
U vremenu bagatelnih fleški od 32GB, prenosni hardovi su se i pretvorili u kvalitetan backup.
Nov Maxtor, 2 TB. Urađen redovan format. Urađen i quick format. Ovo javlja Sentinel:
https://scontent.fbeg4-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/26951980_1765363263482384_5477468867232146204_o.jp g?oh=e1966056dc55a114e511b15908f7a7fe&oe=5AF017E0
Ovaj je model u pitanju:
http://www.eponuda.com/eksterni-hard-diskovi/maxtor-2tb-2-5-usb-3-0-m3-portable-stshx-m201tcbm-eksterni-hard-disk-cena-391426
Nema tu šta, reklamacija.
Sretno se završilo. U roku od nekih 7-8 dana mi je javljeno da dođem po novi hard. Ovaj je (za sada :) ) potpuno ispravan.
Zapao ti komad koji nisu lepo reparirali :)
Zapao ti komad koji nisu lepo reparirali :)
vrlo moguće. pogotovo za naše tržište. videću koliko će izdržati.
Poslato sa sokocala mobilnoga
Pozdrav, koji od ova dva za ps4 bi mi preporucili? WD elements (https://www.wdc.com/products/portable-storage/wd-elements-portable.html#WDBUZG0010BBK-NESN) ili WD passport (https://www.wdc.com/products/portable-storage/my-passport.html#WDBYNN0010BBK-WESN) ili mozda cak neki treci.
Isto ti ga dodje!!!
Elements je vjerovatno jeftiniji jer nema dodatne opcije u odnosu na passport!
A ako hoces jos jeftinije da prodjes uzmi/stavi/kupi bilo koji 2.5incni hdd velicine koje zelis u naj jeftinije externo kuciste i dobit ces ono sto zelis.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.