PDA

Prikaži potpunu verziju : ATI RV 870 pojavile se specifikacije?

ukimafija
24.4.2009, 18:29
http://translate.google.com/translate?prev=hp&hl=en&js=n&u=http%3A%2F%2Fnews.ati-forum.de%2Findex.php%2Fnews%2F34-amdati-grafikkarten%2F409-rv870-vorrausichtliche-spezifikationen-aufgetaucht&sl=auto&tl=en&swap=1

According to this source also, the new GPUs in the market in July 2009 and is on a total of 4 graphics card models, HD5850, HD5850 X2, HD5870 and HD5870 X2, represented.

Malo je lose prevedeno, ali skontacete...Uglavnom, jos je inside informacija, ali glasine o pojavljivanju ove generacije vec u periodu jul/avgust ove godine bi mogle da budu tacne. Ako se ovo ostavri, AMD ce mesecima biti ispred nvidie, mada zeleni stvarno spremaju ogromnu silu ispod...
Ne znam sta im znaci ovo sa memorijom ako ostane ovako, ja sam ocekivao onaj brzi gddr5 na 5+ghz koji je Hynix a i samsung razvio pre vise meseci...Ali videcemo, ima jos do pustanja u promet...AMD ce opet odraditi dobar posao, ali videcemo sta nvidia misli o tome...

Mickie
25.4.2009, 12:42
A ne pise memorijsak magistrala! Nece valjda stati na 256 bita? Moraju da stave bar 6 crosbar-svica ,tj 384 bita, alo hoce da se nose sa nVidijinih 512 bita i DDR5 u GT300. Jes da se to duplira na X2 kartici, al nem sanse da 2x256 bude 512, barem do sad nije bilo.

ukimafija
25.4.2009, 12:53
Prvo, bice 256bitna verovatno iz prostog razloga sto je PCB za 512bitnu kartu dosta komplikovaniji i skuplji za proizvodnju, pa se to nadoknadjuje brzom memorijom. A drugo, jos nismo sigurni ni da ce nvidia imati 512bus. Ali je relativno sigurno da ce zeleni imati dosta mocan cip promenjenje arhitekture, kao i da ce i oni preci na gddr5

Ne znam za vas, ali ja sam prilicno optimistican za karte oba proizvodjaca, trend high end karti za 250$ do 300max ce se izgleda nastaviti...Jedna ovakva bombica je sasvim doovljna za godinu dana vrhunske grafike u igrama, a mozda i duze...

Mickie
25.4.2009, 13:26
Pa sta mislis, da ce NV da skracuje magistralu i da ce opet da propusti DDR5 ?? Kakav su cip najavili, nijedna od te dve stvari jednostavno nije opcija.

Ja mislim da NV ide na 512 bita i DDR5 maximalno nategnut, i ATi nema cime da bilo sta tu nadoknadi ako ne stavi bar 384 bita. Jedino da stavi DDR6 a toga jos nema. Ja navijam za ATi ali ovo je realnost.

ukimafija
25.4.2009, 13:40
Pa nije iskljuceno da zeleni stave 512 bitnu magistralu ali ja pricam o mainstreem delu znaci 150-300$ ili E gde se najvise kartica prodaje i gde se najvise love uzima...Sigurno da Nvidia moze da naparavi takvu karticu ali bice skupa za proizvodnju...Njih tu AMD kolje...A ne proda se toliko mnogo tako skupih kartica u odnosu na ove.Ne znam da li si video koliki je cip GTX 260 ili 280 a koliki je za 4870/4890...Nvidia ima mnogo veci cip a nije imala toliko vece performanse, i onda kad AMD obori cenu nvidia se nadje u problemima...Mislim videcemo, ali GT300 bi sa 512 drugacijih SP-a u 40nm i gddr5 i sa 256bita trebalo da bude brza karta...E sad, da li ce zeleni nastaviti da idu brute force metodom ili ce preci na odnos cena/performanse/ulaganje kao AMD videcemo...

512bita+gddr5 bi svakako raznelo sve...A SLI je tesko i zamisliti...:a_whistli

N_i_k_o_l_a
25.4.2009, 15:23
sve je to super, samo da li ce biti kvalitetnih igara za pc pa da se razmislja o takvim ''zverima''..... :opanachke

vlajo
25.4.2009, 15:42
Ma izgleda da su sa furanjem nabudžene grafike, igre za PC postale "igrice". A ranije smo se nadali virtuelnoj stvarnosti.... Ove nove igre više liče na predvojničku obuku, (a možda sam ja omatorio :D)

ukimafija
25.4.2009, 17:04
sve je to super, samo da li ce biti kvalitetnih igara za pc pa da se razmislja o takvim ''zverima''..... :opanachke
Uvek bude dobrih igara pre ili kasnije...Ali svako prema svojim potrebama i mogucnostima...Ja cu oko nove godine verovatno kupovati nov komp, tako da ja stavljam novu grafu kako god da bude...
Ali novi cry engine ce stvarno da bude eextra...looking forward to it:)

vlajo
25.4.2009, 17:33
Svakako će izgledati dobro http://www.youtube.com/watch?v=bdpTlvzJXCc&feature=related,
samo da ne bude dobra grafika, a krš igra kao FC2.

N_i_k_o_l_a
25.4.2009, 18:58
Uvek bude dobrih igara pre ili kasnije...Ali svako prema svojim potrebama i mogucnostima...Ja cu oko nove godine verovatno kupovati nov komp, tako da ja stavljam novu grafu kako god da bude...
Ali novi cry engine ce stvarno da bude eextra...looking forward to it:)

super je to sto engine kick ass samo da igre ne budu dosadne, od kako sam pazario novi komp u novembru 2008, do danas, skoro da na prste jedne ruke mogu da nabrojim naslove koji mi nisu dosadili posle par dana.....sad, but true ... naravno, ocekujem poboljsanje kvaliteta nadolazecih pc igara ;) i eventualno kasnije budzenje graficke ;)

Mickie
25.4.2009, 19:02
Ljudi, jeste li vi provalili da je na tom Tou tube snimku samo engine za xBox 360 i PS3 :kreza:

N_i_k_o_l_a
25.4.2009, 19:15
vidi stvarno ;) , valjda ce na novim ''zverskim'' grafickim kartama za pc izgledati daleko bolje ;)

Mickie
25.4.2009, 19:52
vidi stvarno ;) , valjda ce na novim ''zverskim'' grafickim kartama za pc izgledati daleko bolje ;)

Mene strah da ne bude kontra:paranoia: Znam kako su portovali GTA4 na Vindoz, bolje da su napravili emulator. Sve dok endzini budu pravljeni za konzole sa cudnom aritekturom, procesorska snaga PC komponenti ce biti trosena na emulaciju te cudne arhitekture a ne na Eye Candy. Pise jedan komentar na onom snimku "jaca je jedna 4870x2 od svih konzola ikad napravljenih" a opet lepse rade igre na konzolama.

White Ripper
28.4.2009, 19:36
Ovo ce biti divljina graficke,ali cijena ce bojim se bit...:rolleyes:

Mickie
28.4.2009, 19:53
http://www.neoseeker.com/news/10564-specs-for-ati-hd-5870-turn-up-/

Isto ko ono gore samo na engleskom

Dusan Despotovic
29.4.2009, 18:31
:kreza:

ukimafija
29.4.2009, 18:47
Mene ne bi cudilo da AMD proveca taj broj sp-a sa 1200 na recimo 1600 iz prostog razloga sto su i sa prethodnom generacijom tako najavljivali nesto slicno (pustene glasine)i onda kad je nvidia izasla sa svojim proizvodima AMD im je drmnuo takvu samarcinu(pustili su proizvode sa mnogo vise SP-a dosta jace nego sto se suskalo tj.) sa takvim performansama cenom i dopsutpnoscu da su Zeleni morali da drasticno obore cene, a imali su opet jedva brze proizovde koji su bili dosta skuplji...Ako se GT 300 zavrsi kako je planirano i srede drajvere i softver to ce biti mnogo mocniji cip po performansama od RV 870,a AMD vise nece imati ni prednost u brzoj memoriji jer je i nvidia rekla da je prelazak na Gddr5 imperativ sa novom generacijom(za high end)...Mada ne sumnjam da ce AMD ponovo imati sjajno zacenjene kartice sa malim ali mocnim cipovima...sto ce naterati i nvidiu da ima kartice sa malim agresivnim cenama...Milina za potrosace

starx
29.4.2009, 18:56
Ma bice isto gledaj,nVidija ima najacu najvreliju i karticu koja najvise trosi bice to neki gtx300 x2 sa nesto manjim taktovima od sigle gtx300 i kosta ko djavo,dok ati 1200sp,duplo veci od sadasnje 4770,e sad imace i ati 1200sp x2 to je 2400,nije malo, a i verovatno jeftinije od gtx300 x2 i sporije ali imace i adekvatnu cenu,zbog manjeg cipa pa ce biti klanja,verovatno ovako e sad aj da vidimo,kupite kokice sedite u prvi red i gledajte "dramu" :kreza: