PDA

Prikaži potpunu verziju : Nvidia 8600 GTS CTD

BigBadVuk
23.4.2009, 23:43
Za uskrs sam se docepao Nvidije 8600GTS i naravno odma problemiiiiii :mad:

Sistem nisam menjao kad sam ubo novu GFX kartu ALI uklonio sam sve moguće patrljke ati drajvera koji su bili instalirani (i CCC i sve ostalo),nisam mogao da instaliram ponovo windows jer sam u sred nekog posla i ako probijem rokove mogu da se selim odma.. :),jednostavno previše petljancije u sadašnjoj situaciji...

U 2d režimu sve radi kao i pre,Flash,DivX itd.Koristim ffdshow kodeke...., u 99% igara (DirectX,OpenGL)sve radi MNOOOGO bolje nego pre osim 1. igre: S.T.A.L.K.E.R. SoC

Sve je okej ponekad i po 2 -3 sata igre ( uz MOD rebalanced i pečevima za 1.0005) a nekad moram 3 puta da je restartujem za 20 minuta .DA pojasnim:
Ponekada igra radi ko zmaj ,zaboravih imam i Float32 2.0 mod koji kontroliše dynamic lightning u DX9 modu (all dynamic), ali ponekad samo izleti na desktop.Bez modova isto .

Sa ubogim Atijem (2400Pro) ovo je sve radilo u istom ( full dynamic) modu sa konstantnih 15-25 fps, u zavisnosti od situacije..ali uglavnom dovoljno glatko ne nekim medium podešavanjima.

Sada je skoro sve na maximumu i opet je FPS ok (30+)dok ne napravi CTD..
Temperatura je OK,proveravao sam drajvere i to je ok,3 puta sam svaku žičicu u kućištu proverio da ne kači nigde i ništa.Merio sam napone i amperažu SVE je ok u nominalnim granicama,prašine NEMA...Skoro sam 100% siguran da nije hardver..
A opet šta bi moglo da bude u pitanju sa softverske strane..
Da li je moguće da me baš samo Stalker zeza ( a znam da je poprilično ćudljiv i inače) jer je igra jednostavno loše napisana.
Ako išta znači Igra je krajnje legalna ( dobro de ne baš sasvim: ortak je skinuo crack 1.0005 kad mi je dao original disk da instaliram ,tako da je prekršio EULA,ali ja je igram 100% legalno, disk originala je u drajvu sve vreme!)

JEl pada nekom nešto na pamet šta može da bude ..ili mi (nažalost) ne gine reinstalacija XP-a zato što su momci iz Siejtla...prasići u svemiru....

Nergal
24.4.2009, 17:56
U kojoj rezoluciji i sa kojim podešavanjima ga teraš? GeForce 8600GTS je preslab da bi terao S.T.A.L.K.E.R. (pogotovu nepatchovan) na maksimumu. Ja sa ma ga (na nešto jačoj) X1950PRO igao samo u 1024x768 sa ugašenim dinamičkim osvetljenjem i nekim efektima, i bez AA/ASF filtera. Jedan moj prijatelj je sa 8600GTS smanjio i to i još neka podešavanja, i opet je ponekad imao problema.

Zaključak: kartica je sasvim ispravna, ali si joj namenio prejakog protivnika. Ugasi dinamičko osvetljenje i još neke efekte, i smanji rezoluciju ako je veća od 1024x768. Nemoj bez razloga reinstalirati XP. Po današnjim standardnima 8600GTS (=9500GT) je kartica niže klase ali je i kao takva mnogo bolja od tvog starog HD2400PRO. :)

nikola87
24.4.2009, 17:57
ih bre, pa ja sam na mojoj 7600GT terao STALKER sve na max sem onaj dynamic (kako vec) on je bio na najmanje.

zvicko
24.4.2009, 18:20
Nesmatram da je do neke vizicke komponente nego da je ili los krek(posto si rekao i da nije bas da je sasvim original-originali nemaju krek)ili je do DVD(pogledaj DVD dali je izgreban ili umazan pa ga malo ocisti pa ponovo instaliraj).Moj drug ima nesto slabilju graficku(8600GT) od tebe pa sasvim lepo tera STALKER.Aj navedi ostale komponente tvog racunara.

Ta igra spada u jedno od najbagovitih igrica u poslednjih 2-3 godine.

toxic
24.4.2009, 20:40
S tom kartom sam ga i ja terao sve na max sem senki u 1024x768 i bez AA/AF.

@BigBadVuk
Najverovatnije je nesto do igre. Mozda pomogne reinstalacija Win-a.

BigBadVuk
25.4.2009, 13:00
Hvala svima ceprkao sam i iskopao sam resenje na jednom stranom forumu,gde mi je tudji problem ,slican mom, dao ideju.
Nije do karte (1024X768 bez AA/AF ,full dynamic light i float32 patch koji sredjuje bug u render enginu da ponekad broj svetla ode naglo gore i ubije frejm rejt)problem je bio u user.ltx fajlu koji sam ja tweekovao jos pre par meseci i totalno zaboravio na to.
Iz nekog razloga ATI mashina nije imala problem sa tim ali nVidija jeste.
Kada sam skinuo drugi fajl koji nije modifikovan i zamenio ga sve je proslo ok ( terao sam ga 2X po 5 sati i nije se zabo ni jednom..)

Usput znam da je 8600GTS osrednja karta ,ali meni je sasvim ok ja i ovako zbog monitora ne mogu da imam vecu rezpoluciju od 1024X768 tako da SVE igre imaju sasvim ok frejm rejt sa high-low ili mid-high podesavanjima..neke malko starije cak i sa full podesavanjima :)