PDA

Prikaži potpunu verziju : Satelitski Internet

Elementarna Nepogoda
19.11.2005, 6:39
SBB deru i brzina je diskutabilna, ADSL mi jos uvek nije dosao, a i ne znam bas da li se isplati vise od SBB-ovog kablovskog, zato zanima me da li je neko uveo satelitski internet (jednosmerni ili dvosmerni) i njegova iskustva.

Ja bih uveo dvosmerni i prebrinuo zauvek sve brige o brzini i dostupnosti interneta (dok ne pocne da pada sneg:). A prebrinuo bih i brigu sa losim SBB stranim kanalima (skoro su svi free, a oni iz SBB se jos i hvale kako su im usluge jeftine u odnosu na kanale koje nude + sto im svi domaci kanali debelo placaju da se nadju u kablovskom sistemu), a pretplata konstantno raste. Mada sam se dosta raspisao offtopic, ovo nije anti-SBB niti anti-ADSL (mada jeste anti-dial-up:) tema vec tema za sat internet.

sirNemanjapro
19.11.2005, 18:18
Srbija i SatNet. Nema pojma. Barem ne u skorije vreme. Kako se meni cini ovde ce lopovi i lopurde da zavijaju "slavinu" i podizu cene dok im neko ne zavrne @#$%^& i podigne ih na *&^%$. Posle toga ce sve doci u normalu.

Secam se da je pre par godina imao SatNet za 1500 eura preko nekih Nislija. I to two way za 2 godine unapred. Buka stvar bila, no tada je to bila vrlo vrlo visoka cena za mene. Kao i sada. :D

fazza
21.11.2005, 1:07
Ja sad razmishljam o varijanti preko SatSpeed-a, medjutim josh mi nisu jasni neki
detalji tako da cu u toku sledece nedelje znati neshto konkretnije. Inache, imash
varijantu preko Astrasat-a (koja mi se chini dosta povoljnijom) i imash SatSpeed
koji je skuplji.

O dvosmernom satelitskom Internetu nemoj ni da razmishljash ukoliko nemash
u dzepu oko 3000 Evra. :)

Inache, mozesh da birash pakete, od 256 kbit/s do 1024...

Adrese na netu: www.astrasat.net i www.satspeed.co.yu

Dekstr
26.12.2005, 8:09
Ja bih uveo dvosmerni i prebrinuo zauvek sve brige o brzini i dostupnosti interneta
Da li ti znas sta ti treba za dvosmerni i koliko KOSTA.Pre svega nejde obicna glava naci moras da menjas to (a ta kosta ko otrov)pogledas malo onda cene flat-a ....
Sat(JEDNOSMERNI)+Wireless :worshippy :worshippy :worshippy
Ja imam to . Imam i kablovski i ISDN ali korisitm sat+wireless.

Anak1n
26.12.2005, 12:16
Ma mozda covek ima novce...ali to sto on u pocetku plati vise na kraju ce da mu se isplati kad se sve sabere i oduzme...jedina zayebana stvar je sto ti treba neka dozvola specijalne boje za dvosmerni satelitski...stas zemlja Srbija ne moze bez dozvole....mozda radis za neku stranu humanitarnu ne vladinu kriminalnu organizaciju :D :p

sirNemanjapro
26.12.2005, 16:44
Ma ako ima pare, moze i da instalira indijskog slona da mu igra na krovu pored satelitske antene i da je pomera kako mu on naredi. :icon_lol:

Neka uzme kabal 1024 i miran je. Ako ne planira jos nesto.

The Finest Serbian Since '82
26.12.2005, 19:03
Pa... ako mozes ($kes$) dvosmerni, onda samo napred. & javi nam kakav je osecaj, ako se odlucis za isti.

Mr.Deeds
12.9.2006, 22:09
da li moze da se uzme sbb internet bez kablovske

sasha vukelic
12.9.2006, 22:49
imao sam astrasat mjesec dana i imam samo najpozitivnije ocjene...

LordofBlood
17.9.2006, 14:54
sada sam gledao cene i dosta toga vezano za satelitski net .... i moram reci da ljudi deru .... kao korisnicima koji puno dl-aju ce oboriti brzniu protoka .... sta reci na to .... ja hteo da uzmem satelitski da bih mogao da skidam neke gluposti sa neta koje su teske i po 10gb .... a oni mene malo ..... drzim se ja wifi dok ne dodje adsl2 u mayur :D

Aksic Srdjan
19.9.2006, 15:08
Mene zanima sta spada u jednosmerni satelicki internet, mislim koji se programi mogu koristiti, i dali se moze surfovati bez dodatne konekcije?

SuperG
19.9.2006, 15:27
da li moze da se uzme sbb internet bez kablovske

Ne ako nisi business korisnik (pravno lice).

marko3581
19.9.2006, 17:20
Mene zanima sta spada u jednosmerni satelicki internet, mislim koji se programi mogu koristiti, i dali se moze surfovati bez dodatne konekcije?
U jednosmerni sat.net ti spada kao sto i samo ime kaze jednosmerni link.Zanci satelitski set-up(jednosmerni)ne moze da salje signal satelitu,moze samo pa prima link,za slenje signala moras imati dodatnu dvosmernu konekciju(dial-up,wireless,ADSL,kabl.net....),koja ima mogucnos slanja signala.Mozes koristiti P2P,irc,preko proxy-a.
Mozes sto nije bas neki surf(vise mu dodje kao off-line downlad stranica),koristeci program Casablanca.