PDA

Prikaži potpunu verziju : Koji player koristite za reprodukciju nekompresovane muzike?

Mr.Simpson
12.4.2009, 14:28
Za kompresovanu muziku koristim WMP 11 i manje-vise sam zadovoljan, ali nabavkom velikog broja nekompresovanih pesama (.wav) i solidnog ozvucenja dolazim u nedoumicu oko koriscenja adekvatnog (kvalitetnog) playera...
1. NE ZNAM da li kvalitet zvuka UOPSTE zavisi od player-a koji se koristi.
2. Da li .wav fajlovi uopste imaju mogucnost editovanja informacija odredjenog zapisa? (primer kompresovane muzike: u tagovima mozete editovati ime albuma, godinu izdavanja, dodeliti slicicu za cover albuma i jos sto stvari, sto je po meni fenomenalno jer u biblioteci medija mogu videti ceo komplet informacija svih pesama koje posedujem)

Unapred se zahvaljujem svima...

nighthawk
12.4.2009, 20:14
1) Kvalitet zvuka cesto zavisi od playera. Instaliraj AIMP ili Xampp i uporedi ih sa WMP, narocito obrati paznju na niske tonove (pojacaj ih ekvilajzerom).

Picard
12.4.2009, 20:22
1) Naravno da kvalitet zvuka zavisi od plejera. Probaj foobar2000, izgleda spartanski, kao da je iz ere win9x, ali vredi, ili Apollo (http://apollo.capacala.com/), takodje jako dobar po pitanju kvaliteta zvuka, i podjednako ruzan:o.

ilidan
13.4.2009, 9:54
1) Ne narocito. Autor Foobar-a kaze da njegov plejer ne bi trebalo da zvuci ni bolje ni gore od drugih plejera ciji su dekoderi radjeni po standardu. A vecina plejera koristi standardne dekodere.
2) WAV nije pogodan za rad sa tagovima. Ako hoces muziku bez gubitka prilikom kompresije koristi neki lossless kodek, recimo FLAC. Zvucace potpuno isto kao WAV a podrzava napredni taging sistem, album art, replaygain, lyrics itd. I stedi 20-50% prostora.