Prikaži potpunu verziju : Koji je bio prvi Internet forum u Srbiji?
miša topola
12.4.2009, 10:11
Znam da je ovoj temi mesto u smeću kada je pogleda neki moderator ali moram da pitam.Koji je prvi web forum napravljen kod nas u Srbiji?
To je nešto što će verovatno Voja znati...
Hm i mene bi to zanimalo, i jel radi još? Mislim taj prvi...
miša topola
12.4.2009, 21:07
Krstarica je napravljena 1999 godine.Možda ima još starijih foruma
Krstarica 1999. nije ni imala forum. Nije ga imala ni dugo vremena posle.
U to vreme se sećam da je radio The Game(R) forum (mesečnik o igrama, danas ta ekipa vodi Digital! a Gamer su prodali i propao je kasnije), na UBB softveru bez titula, avatara, potpisa ili bilo čega... Tu negde je i Tolkien, možda 2000. ali nisam siguran, a onda i Burek... Možda sam nekog zaboravio... Junk je bio WC3 forum, ali više ne postoji godinama... Sećam se da sam ja prvi književni forum za sajt otvorio početkom 2003. godine, a tada je to već bilo uobičajeno da svaki iole aktivan sajt ima forum da okupi zajednicu.
Marti Misterija
12.4.2009, 21:21
Da nije mozda Serbiancaffe?:confused:
Jok, 1999. serbiancaffe chat se vukao po bugarskim irc serverima i imao neku prezentaciju ali ne i forum. To je došlo kasnije, nakon nekoliko preseljenja, tek kad su na kraju nabacili svoj server nakon velikog raskola operatora i postanka 2 serbiancaffea (jedan je pukao drugi je i danas tu).
Marti Misterija
12.4.2009, 22:19
Meni se cini da sam jos davno negde procitao da krstarica jeste najstariji nas forum, ali da me ubijes ne mogu da se setim gde.
Mada vrlo je moguce i da ta informacija nije bila tacna ali...
Najstariji domaći Search Engine, stariji od Google-a, da, ali forum... pa... teško. Mogu da ponovim - 1999. nisu imali ni rečnik, ni prognozu, ni forum, ni magazin, ni gotov katalog, samo search i to preko altaviste, tek kasnije samostalan.
Februar 2000. godine, redizajnirana krstarica, novi logo i sekcije>
http://web.archive.org/web/20000817041232/www.krstarica.com/lat/
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.