PDA

Prikaži potpunu verziju : blago treperenje tft monitora

bojanh
8.4.2009, 10:25
dakle imam isti problem i na sadasnjem 226bw i na proslom 923nw.

kad se stisne skrol na misu,onda se naravno stvori ona strelica da se lagano spusta stranica prema gore i prema dole kad se pomera mis.

e sad,dok ja to radim,meni ceo text treperi,kao da blago podrhtava,a cim prestanem da spustam misem,sve se normalizuje.

isti takav problem sam imao i na proslom 923nw.

imam instalirane drajvere za 226bw i osvezenje je 60hz,a rezolucija 1680x1050.

sta moze biti problem,jel moguce da uticnica zeza,tako sam negde procitao?

Milos_B
8.4.2009, 16:47
Jer imas instalirane drajvere za graficku?

Night Shade
8.4.2009, 18:27
Da nisu zvucnici problem?

Antony Kidis
8.4.2009, 18:31
Verovatno nisi instalirao drivere za graficku.

Milos_B
8.4.2009, 18:48
To i ja mislim da nije instalirao drajvere za graficku.Kliknes desni klik na desktop-u pa properties,onda settings i videces ako ti ispod Display pise npr.
Plug and Play Monitor on NVIDIA GeForce 8800GT onda nije do drajvera za graficku.

Doomche
8.4.2009, 19:40
Ako mislimo na isto treperenje (kao da se text podeblja za 1/10 milimetra suprotno od pravca skrolovanja pa se vrati), onda je to normalno za TFT monitore zbog latency-ja, meni se takodje javlja i na 2ms. Mozhesh da probash da namestish Response Time Accelerator (RTA) u podeshavanjima monitora na mod off/1/2 (nisam siguran da li taj model to ima), pri chemu ce ti se kod jednog pojavljivati beo trag iza slova a drugi nisam ni probao, meni je iskljuchen... uglavnom meni ne smeta to treperenje, daje neki shmek, a ako chitash u toku skrolovanja onda si mnogo napredno bice :D.

bojanh
8.4.2009, 19:53
Ako mislimo na isto treperenje (kao da se text podeblja za 1/10 milimetra suprotno od pravca skrolovanja pa se vrati), onda je to normalno za TFT monitore zbog latency-ja

upravo ovo mi se desava,kad jako polako pustim misa da skroluje,bas se ovo desava,znaci slova jako lagano trepere i imaju senku debljine desetina milimetra,otprilike,a kad brzo skroluje,ostaje bela senka iza slova,kao da je duplirano,jedno iznad drugog.

znaci to je normalno za tft monitore,posto mi to nije bilo na crt,pa reko da nije nesto u redu :)

hvala doomche,napokon da resimo i tu misteriju.

e sad imam jos jednu dilemu :D

kad na desktopu pritisnem refresh ili F5 koji je isto refresh,cuje se neki mali zvuk koji dolazi iz kucista,ne znam jel od ploce ili graficke,ali samo kad stisnem refresh,tad se cuje taj zvuk.

jel to normalno kad je monitor prikopcan preko DVI,jer dok sam imao analogni 923nw i dok sam osvezavao nije bilo tog zvuka.

sta vi mislite?

nesto sam se istripovao,nema vise tog zvuka.