Prikaži potpunu verziju : nova graficka a sve gore
Kupio sam asus n6600td 128,128 i autocad 3d, sketchup i slicni programi mi rade sporije nedo sa predhodnom (integrisanom) grafickom! 512ram i ploca intelova agp slot4x! Neka mi neko kaze sta da radim inace cu da poludim
Mr. Garrison
12.4.2006, 18:38
probaj da instaliras najnovije drajvere i da skeniras komp na viruse. ako problem ostaje, probaj da graficku odneses kod nekog ortaka i vidi da li kod njega radi dobro. ako radi, onda je do tvoje masine, ano ne radi ni kod njega, onda je do graficke. a mozes i da je provrtis u 3Dmarku 2005. kako ti rade igre u odnosu na integrale graficku? tu bi moralo da se vidi osetno poboljsanje...
Proveri u biosu da li ti je integruša isključena i instaliraj naj novije drajvere za svoju ploču.
Integrusa iskljucena na oba mesta u biosu...
Igre solidno ali recimo cod 2 na nekim mestima seca na medium amislio sam
da toga nece biti
Nije mi jasno instaliranje drajvera za ovu graficku, prvo oni normalni pa " asus enhaced driver" pa agp gart driver ...
da li postoji neki redosled...
procesor mi je celeron 2.4 nothwood,mozda on davi...
Mozda ti je do Celerona,i ja ga imam i nisam nesto zadovoljan sa njim.Ja sam te ASUS drajvere izbrisao zato sto prave probleme u igrama.
Mr. Garrison
13.4.2006, 0:21
Sto se tice CoD2, to je najnormalnije da sece na toj karti. nemoj da te to plasi.
Night Hawk
13.4.2006, 2:13
Meni su Asus-ovi driveri na 6200 pravili velikih problema na Warcraftu 3 (povlacim mis a beli trag ostaje za strelicom:mad: ) kada sam instalirao Forceware 81.98 problem je nestao i za sada je sve super.
Sto se tice CoD2, to je najnormalnije da sece na toj karti. nemoj da te to plasi.
pu... a ja mislio da je to proslost...
Znaci da ja brisnem windows i samo forceware da instaliram a ove asusove drangulije jok?
NjegovaWisost
13.4.2006, 13:33
Meni CoD2 na 5200 i 1,48 GHz Athlona, 768 Rama i 5200 na 800x600, texture na extra i antialiasing 2x radi savršeno glatko. Pobogu u kakvom stanju su vam ti sistemi? Reći ću vam da je CoD2 moguće igrati na PIII 256rama, GF2 ali samo na 640x480 bez AA gluposti i visokih detalja. Doduše ponekad zna da zasjecka. Naravno audio/vizuelni izgled neću pominjati. Nema šanse, ako ti i ostale igre budu sjeckale onda reinstaliraj sistem, s obzirom da je dugo vremena služio pod integrušom.
NjegovaWisost
13.4.2006, 13:35
pu... a ja mislio da je to proslost...
Znaci da ja brisnem windows i samo forceware da instaliram a ove asusove drangulije jok?
Tako je. Nađi na asusovom sajtu drajvere i samo njih instaliraj od svega vezanog za grafičku.
Meni CoD2 na 5200 i 1,48 GHz Athlona, 768 Rama i 5200 na 800x600, texture na extra i antialiasing 2x radi savršeno glatko. Pobogu u kakvom stanju su vam ti sistemi? Reći ću vam da je CoD2 moguće igrati na PIII 256rama, GF2 ali samo na 640x480 bez AA gluposti i visokih detalja. Doduše ponekad zna da zasjecka. Naravno audio/vizuelni izgled neću pominjati. Nema šanse, ako ti i ostale igre budu sjeckale onda reinstaliraj sistem, s obzirom da je dugo vremena služio pod integrušom.
Jedina stvar je u tome sto on igra sa shaderima, a ti bez njih. Probaj u opcijama da umesto directx7 namestis na directx9, pa da vidis kako ce na tom fx5200 da ti se vuce i na low detaljima:kreza:
Mr. Garrison
13.4.2006, 14:23
upravo tako. sto se tice drajvera, neka ih skine na nvidia sajtu, na Asusovom nema sta da trazi.
Drasticna je razlika izmedju performansi COD-a 2 u DirectX 7 i Direct X 9. Evo ja igram cesto COD 2 multiplayer u DirectX7, 1024x768 sa svim na maximumu, ne secam se AA i AF, ali oba su bili ukljuceni i frame rate je konstantno 91 fps. A DirectX 9 - sasvim druga pricha :kreza:
Night Hawk
13.4.2006, 15:40
Duron 1100
320MB PC2100
Asus N6200/TD
COD2 na 800*600 , medium detalji , AA x2 , DirectX 9.0 ide BEZ seckanja.
Kada stavim DirectX 7.0 mogu bez problema da podignem rezoluciju na 1024*768
darthmajor
13.4.2006, 15:47
KAKVA GLUPOST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! Meni CoD2 na 5200 i 1,48 GHz Athlona, 768 Rama i 5200 na 800x600, texture na extra i antialiasing 2x radi savršeno glatko. Pobogu u kakvom stanju su vam ti sistemi? Reći ću vam da je CoD2 moguće igrati na PIII 256rama, GF2 ali samo na 640x480 bez AA gluposti i visokih detalja. Doduše ponekad zna da zasjecka. Naravno audio/vizuelni izgled neću pominjati. Nema šanse, ako ti i ostale igre budu sjeckale onda reinstaliraj sistem, s obzirom da je dugo vremena služio pod integrušom.
A nisi primetio da nema senki i slicnih "sitnica"?
Kako Night Hawk kaze, i ja sam mogao igrati ili u DX 9 sa medium podesavanjima ili u DX 7 sa max podesavanjima. Za max podesavanja u dx 9 je verujem potrebno MINIMUM 6600GT.
Dobro drustvo samo mi jos recite da li forceware ili asusovi drajveri i ako moze neki savet sta ukljuciti od onih podesavanja sta stvarno poboljsava...
NjegovaWisost
14.4.2006, 14:11
Koliko sam vidio, čovjek je igrao na defaultu i to je na DX7. neje pominjao a čisto sumnjam da je sve nabudžio na maksimum.
Pa meni je na Celeron-u 2.4GHZ(OC 2.9GHZ),6200GE(8x1,3vp),768MB ram mem.
CoD 2 na directx 9,1024x768,high radio perfektno.
Pa meni je na Celeron-u 2.4GHZ(OC 2.9GHZ),6200GE(8x1,3vp),768MB ram mem.
CoD 2 na directx 9,1024x768,high radio perfektno.
Eto ti sad...
aj reci mi kako si podesio sve sto treba da se podesi...
koliko si dobio OC-om celerona?
U 3DMark 03 4955 bodova
meni i dalje nije jasno kako da ne vidim poboljsanje u autocad-u i sl?
To me bas muci a bas mi treba i mislio sam da ce rad da bude bas komforniji sa novom grafickom...
U 3DMark 03 4955 bodova
meni i dalje nije jasno kako da ne vidim poboljsanje u autocad-u i sl?
To me bas muci a bas mi treba i mislio sam da ce rad da bude bas komforniji sa novom grafickom...
Ne razumem kakvo poboljšanje očekuješ? I ja koristim za crtanje AutoCAD, ArchiCAD, 3dMAX,... Prešao sam sa 9200 preko 9600pro i 9800pro na X800 i isto nisam primetio neku razliku, tj. sve radi isto kao što je i radilo. Šta ti je tačno problem, jel ti koči? Ako koči onda imaš problem ali ako radi isto kao što ti je radio i pre a ne brže, to je normalno, neće ti AutoCAD raditi brže zbog grafike, to je 2D program. Zbog Rama ili HDD-a verovatno. Ne verujem ni da u Skechup-u ima poboljšanja mada ga ja ne koristim pa nisam kompetentan. Ako si koristo 3dMAX ili render u ArchiCAD-u tu bi trebalo da osetiš poboljšanje, pogotovo u Open GL-u i real time renderingu. Po 3dMark skoru bih rekao da ti je grafika u redu, to je njen realan rezultat.
Ne razumem kakvo poboljšanje očekuješ? I ja koristim za crtanje AutoCAD, ArchiCAD, 3dMAX,... Prešao sam sa 9200 preko 9600pro i 9800pro na X800 i isto nisam primetio neku razliku, tj. sve radi isto kao što je i radilo. Šta ti je tačno problem, jel ti koči? Ako koči onda imaš problem ali ako radi isto kao što ti je radio i pre a ne brže, to je normalno, neće ti AutoCAD raditi brže zbog grafike, to je 2D program. Zbog Rama ili HDD-a verovatno. Ne verujem ni da u Skechup-u ima poboljšanja mada ga ja ne koristim pa nisam kompetentan. Ako si koristo 3dMAX ili render u ArchiCAD-u tu bi trebalo da osetiš poboljšanje, pogotovo u Open GL-u i real time renderingu. Po 3dMark skoru bih rekao da ti je grafika u redu, to je njen realan rezultat.
Koci, tj. kada zumiram bas sporo pa kad pomeram crtez (velicine oko 10 Mb,arh.projekat) bas koci iliti seca. Ja sam mislio da je zbog integrisane...
Koliko imaš RAM-a, koji hard disk i koji AutoCAD koristiš? Kad pomeraš crtež ili zumiraš, za to kratko vreme kad ti secne, jer ti zabruji Hard i da li se pali njegova lampica? Mislim da je problem do RAM-a i količini virtuelne memorije na HDD-u, tj. sporost harda diska. Za AutoCAD 2004/05/06 sve ispod 1GB RAM-a je malo a preporuka je 2GB.
Koliko imaš RAM-a, koji hard disk i koji AutoCAD koristiš? Kad pomeraš crtež ili zumiraš, za to kratko vreme kad ti secne, jer ti zabruji Hard i da li se pali njegova lampica? Mislim da je problem do RAM-a i količini virtuelne memorije na HDD-u, tj. sporost harda diska. Za AutoCAD 2004/05/06 sve ispod 1GB RAM-a je malo a preporuka je 2GB.
HDD Samsung 40GB, 2Mb, dve particije 10 i 30 obe NTFS, 7200 rpm, RAM Samsung 512Mb PC 2700 a cad je 04. Hard ne bruji i ne pali se lampica pa verovatno je do malo rama?
evanghelion
19.4.2006, 4:54
Proveri optercenost procesora. Ma i ja imam taj glupi celeron i dzabe i nova grficka i gomila rama.
Proveri u biosu da li ti je integruša isključena i instaliraj naj novije drajvere za svoju ploču.
nema potrebe da se proverava da li je integrusa iskljucena,jer
cim ploca detektuje da je agp slot popunjen ona ju sama gasi.:dedica:
@zanzibar
Tačno. To znači da onda sve radi ispravno i čovek ne bi ni pitao, ali pošto je rekao da ne oseti razliku onda je postojala mogućnost da kartica nije ni detektovana u AGP slotu. :dedica:
Sto se tice CoD2, to je najnormalnije da sece na toj karti. nemoj da te to plasi. To nije tachno, ja imam MSI N6600LE 256MB i igram na 1024x768, sve je na EXTRA podeseno, trilinear filtering, AntiAliasing etc...
ASUS ima boljku sa VBIOS-om, odn. njegovom nekompatibilnoscu sa nekim plocama, licno sam to iskusio a i neki drugari koji sklapaju masine su potvrdili da se to desavalo vise od jednom... tako da i to vredi proveriti.
Mr. Garrison
23.4.2006, 16:03
To nije tachno, ja imam MSI N6600LE 256MB i igram na 1024x768, sve je na EXTRA podeseno, trilinear filtering, AntiAliasing etc...
aha, samo ti je DirectX7 umesto 9. zbog toga ti igra izgleda kao da je izasla pre 4 godine, kad je sedmica bila aktuelna :dzavo:
Instalirah ponovo xp najnovije drajvere sa nvidijinog sajta ali seca mi cad ... Verovatno je do ram-a.... vidim da on (cad) koristi open gl a u riva tuner-u ima gomila podesavanja za njega a ja pojma nemam sta znaci sta... mozda sa nekim podesavanjima sve to moze da fino radi da ne bude da sam uzeo grafiku zbog igrica (mada...)
Nemoj da se uzbuđuješ u opšte. To seckanje ti je prvenstveno do RAM-a a ne do grafike. Ja u firmi radim u CAD-u na GF6200 što je sasvim dovoljno za njega ali zato imam 2 giga RAM-a što je samo ponekad dovoljno. To što CAD koristi Open GL za render nema veze jer ti svakako crtaš u 2D, pretpostavljam. Ako imaš mogućnosti kupi još memorije i/ili eventualno neki brži HD.
Problem je u tome što grafičke za mase nemaju potrebnu, punu OpenGL podršku. U ovom threadu http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=3851 je postavljeno pitanje o razlici između GeForce/Radeon i Quadro/FireGL kartica koje, iako koriste praktično iste gpu-e i po mnogo čemu su veoma slične, imaju ogromne razlike u ceni. Na to se nadovezuje priča o pretvaranju standardnih kartica u profesionalne. Praktično, cela stvar je u drajverima i specijalnim settingsima za svaku od podržanih grafičkih u odgovarajućem programu, recimo AutoCAD-u. Sa standardnim podešavanjima/drajverima kartice su brže u igrama, ali i daleko sporije u profesionalnoj GL primeni. Jednostavno AutoCAD ne prepoznaje karticu kao jednu od podržanih (bez obzira na gpu) i automatski radi fallback na softverski rendering. Sa druge strane još memorije (bar još 512) bi svakako pozitivno uticalo na ukupne performanse, ali mislim da je pre svega stvar grafike. Znači, probaj da pretvoriš svoju grafičku u njoj odgovarajući quadro.
Hvala... Da budem precizan devojka crta,pa u cad-u digne 3D objekata pa to uveze u max ili slicno pa texture pa rendering... Zakljucak: kupiti jos ram-a
A pogledacu po netu kako "probaj da pretvoriš svoju grafičku u njoj odgovarajući quadro"...:opanachke
void*: ne nadjoh sta se podrazumeva pod "probaj da pretvoriš svoju grafičku u njoj odgovarajući quadro" pa ako moze savet...
U pitanju je softverska modifikacija kartice slično otključavanju pojedinih pipelineova. 6600 i 6800 koriste potpuno iste čipove kao i 5xx i 1xxx Quadro(http://en.wikipedia.org/wiki/Quadro) kartice i teorijski ih je moguće pretvoriti u odgovarajuće profesionalne kartice (znači, u zavisnosti od gpu-a koji koriste), barem što se tiče uključivanja hardverske podrške za "profesionalni" openGL. Biće ti potreban rivaTuner i softQuadro - http://www.guru3d.com/rivatuner/. Uglavnom, pogledaj sledeći thread gde je detaljno objašnjen ceo postupak:
http://forum.pcstats.com/showthread.php?t=30028
U svakom slučaju, javi se ako uspeš, zanima me da li će (i koliko) biti razlike u performansama.
OK,probacu pa javljam sta sam uradio...
Probao sam a nisam procitao do kraja thread pa sam jedva oporavio sistem...he,he... Kaze da je iskljucivo za 6800... ali da na Guru3d. postoji verzija za 6600... uglavnom mozda moze da se dobije quadro fx 540...
Ja sam probao sa mojom gf2 mx i uspeo sam da je "konvertujem" u quadro parnjaka. Inace trebalo bi da uskoro nabavim 6600 pa cu probati to i sa njom s obzirom da je potpuno bezopasno.
Cak sam uspeo i da instaliram MAXtreme drajver koji je nVidia napisala bas za Max korisnike sa iskljucivo Quadro karticama i mogu reci da je ubrzanje u radu poprilicno. Test sam uradio na osnovu uputstva sa foruma RivaTuner-a http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=178000
E sad, to sve radi super sa matorom gf2 mx i to sa Detonatorom 12.40 koji sam instalirao pre MAXtrem-a. Kako to sve izgleda sa 6600 nadam se da cu uskoro saznati. Trebalo bi da radi fino. Mada u doticnom forumu se cak objasnjava da Max izgleda najbrze radi sa Direct3D drajverom. Znaci brze i od OpenGL i MAXtrem-a kad su u pitanju novije kartice, pa se postavilo pitanje cemu onda Quadro kartice kada se za mnogo manje pare dobiju skoro iste performanse u radu u 3D aplikaciji i sa obicnim grafickim karticama za "igranje". Inace ova konverzija vazi i za ATI kartice, znaci Radeon u FireGL.
P.S. Hvala void* -u na linkovima ;)
Ne nadjoh za 6600 pa "galebns" ako nabasas negde ostavi link
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.