PDA

Prikaži potpunu verziju : The Path


darthmajor
28.3.2009, 2:52
Cudi me da nema teme (koliko sam video), rekoh da otvorim :P

The Path nije bash tradicionalna avantura...prilicno je 'artsy' igra pa se nece svakome svideti ali je veoma insteresantno ostvarenje

http://www.rockpapershotgun.com/2009/03/11/what-cruel-teeth-youve-got-the-path-impressions/

http://pc.ign.com/articles/965/965682p1.html

/discuss :P

dijego_
28.3.2009, 10:38
ma sta ce tema pored eseja (http://www.sk.co.rs/forum/showthread.php?p=747898#post747898) :p

darthmajor
28.3.2009, 12:35
Cool post ali mnogi ne zalaze u taj topic :P
Igra zasluzuje svoju temu imho..a i interesovalo bi me koliko ovdasnjih ljudi igralo

Shlaymara
29.3.2009, 15:26
Ja se jos uvek patim sa refreshom. Koju god verziju da instaliram, uvek dobijem plutajuci kadratic sa "Hz ?":mad:

ktulu
30.3.2009, 1:49
@Shlaymara, imao sam isti problem. U Documents and Settings\*username*\Application Data\ imaš fajl "ThePath_SavedGame.cgr". Obriši njega i to bi trebalo da ti reši problem.
Međutim ja koristim jedan sjajan mali programčić koji se zove RefreshLock sa kojim možeš da namestiš custom refresh rate za bilo koju rezoluciju (pod uslovom da su podržani od strane monitora i grafiče, možeš da ****eš oba ako pogrešno podesiš, naravno).

Prešao sam jedanput sa prvom devojčicom i deluje zanimljivo u svakom slučaju. Ja obožavam ovakve "uznemirujuće" indie igre samo što je ova kriminalno zahtevna za svoj izgled. Takođe sam bio totalno izgubljen i nemam pojma kako neke stvari funkcionišu ali dobro. Igra je predviđena kao artsy iskustvo istraživanja i interakcije. Samo što meni secka i laguju komande... XD

Shlaymara
30.3.2009, 20:59
Hvala za predloge ali nista nije pomoglo:(. Ali ipak sam nasao resenje:). Ako neko bude imao slican problem, evo sta da radi.
- Nadjite file Preferences.cgr u folderu igre x:\.....\Path\userdata\Preferences.cgr i promenite mu ime u, recimo, Preferences1.cgr.
- Pokrenite igru i igra se otvara u prozoru.
- Stisnite Esc i idite na Options.
- Opet se vratite na Preferences.cgr file i vratite mu orginalno ime.
- U igri u opcijama namestite rezoluciju koja vam odgovara (meni radi na 1024x768).
- Igra se zapuca, ubijte je i pokrenite je ponovo. Ako opet ima problema sa refreshom, ponoviti postupak i izaberite nizu rezoluciju sve dok ne ubodete neku koja radi.

polarnimeda
11.4.2009, 0:55
zainteresovala me je igra, ali imam utisak da mi u njoj nesto ne funkcionise kako treba... nisam siguran da i sa chim mogu da ostvarim bilo kakavu interakciju.. a kretanje je jako cudno.. kao da pomalo ima i svoje ja... kao da kontrole nisu u redu skroz... :confused:

anyway... ako nista, bar muziku mogu da pohvalim vec posle 5 minuta. ta tema moze i da se skine sa zvanicnog sajta... pa, evo tog linka: http://thepath-game.com/media/SafeSong.mp3 ... ;)

darthmajor
11.4.2009, 3:16
Za interakciju je zaduzen "drama queen" AI, tj kada treba nesto da se uradi, pusti kontrole i devojcica ce se snaci ;) Kontrole su...cudne svakako, ponekad nervirajuce trome/spore ali treba imati na umu sa kime se upravlja...ne sa space marincima u ovom slucaju :D

Pjanovic
11.4.2009, 17:48
Au jeee, kako istripovana igra, igrao sam je celo prepodne a trebao sam da ucim :D. Sayonara ispit.

Ali sam se zaglavio, izgubio se u sumici :D. Sa 2 devojchice sam nasao pozoriste i strasilo, nakon cega me je prebacilo pred kucu i pocela je kisha. Sa trecom devojcicom sam pokupio milion predmeta, ali ne znam sta treba da uradim da bih se nasao pred bakinom kucom, a put koji vodi do bakine kuce, koji sece sumu na dva dela, ocekivano ne mogu naci... Mislim da kad se zadje malo vise u sumu, i nije ga moguce naci.
Nesto trebam u onom kampu da uradim, popio sam pivo, upalio vatru, vrata zakljucana tamo, uzeo kapu od drvosece, ali nista vise ne mogu, a nista se ne desava dalje...
Kad sam zapaliko vatru i popio pivo, otvorila su se dve skrivene sobe u bakinoj kuci, ili barem pretpostavljam po slikama koje su izasle...

darthmajor
11.4.2009, 18:01
Da bi nasao vuka/vazne predmete imas suptilni pokazatelj na ivici ekrana...belo za predmete crno za vuka.
Put 'nestaje' i jedini nacin da se nadje je da te devojcica u belom odvede.

Ako si mislio na najstariju devojkudrvoseca jeste vuk, treba da sednes na ono drvo i da malo sacekas...njena verzija kuce je brrr

Pjanovic
12.4.2009, 4:28
Pa ja bih rekao da sam presao ovu igru :D, kada ostane ona devojcica u belom, odem kod bake i to je to :). Ali me igra opet vrati na pocetak, opet svih 6 devojcica na raspolaganju, valjda da bi se skupili preostali predmeti :), otkrile nove skrivene sobe,...
Inace, shvatio sam ne moze svaka devojcica svaki predmet da pokupi, ustvari siguran sam da je svaki predmet namenjen odredjenoj devojcici, shodno njihovom godistu, mada mozda postoje i neki univerzalni :)

Uglavnom, skupio sam nekh 60% predmeta, otkrio otprilike pola skrivenih soba, 2/3 onih zvezdica (ne znam ni cemu sluzi to skupljanje, osim sto te navode na put tamo gde ~ treba da ides).

Meni je najzanimljive bilo sa devojcicom na kraju, onoj u beloj haljini, kada ti kaze da ne skreces sa puta, rek'o u redu, al nesto me vuce da skrenem sa puta :to_care:, ali nisam :a_bleh: (mada mi je pisalo 0/7 predmeti, sto je malo bzvz).

http://img27.imageshack.us/img27/5138/1234uoc.th.jpg (http://img27.imageshack.us/my.php?image=1234uoc.jpg)
Ovi potamnjeni "slotovi" se odnose na predmete koje odredjena devojcica moze da pokupi, 7x7=49 :).

d^chosenone
20.9.2009, 17:18
moze neko da mi kaze koja konfiguracija je minimum za ovu igru?
inace sam veliki fan igara koje nisu usually za siroke narodne mase a kontam da je ovo jedna od tih igara i nezelim da je propustim.
inace, ne mogu da je pokrenem nikako, zakuca mi se komp cim je startujem :nov_mad2::nov_mad2::nov_mad2:

zoran845
20.9.2009, 17:55
Ovde (http://www.game-debate.com/games/index.php?g_id=554&game=The%20Path) imaš i specifikacije i mogućnost da odmah proveriš da li tvoj kompjuter fits the bill.

Lazar95
20.9.2009, 18:01
ok igrica,malo me nervira grafika.....i to sto ne mogu vecno da trcim nego se pojavi kao ona crna magla...xD
Ali ok u sustini strava igrica bas je dobra ideja,i nije previse strasna!

d^chosenone
25.9.2009, 17:29
Ovde (http://www.game-debate.com/games/index.php?g_id=554&game=The%20Path) imaš i specifikacije i mogućnost da odmah proveriš da li tvoj kompjuter fits the bill.
nema sanse da mi radi..ipak je ovo sto ja imam..ae da nekazem kanta al kantica sigurno..;)