Prikaži potpunu verziju : Šta je SLI?
Zdravo svima evo sa mojom novom grafom sam doso na potpuno nov
dozivljaj al sam cuo da ima neka sli tehnologija.upare se dve karte iste
serije i onda imas x2 . ako bi mogo neko to malo objasnit jer nije mi jasno
da li mogu serija 9 koja je vec unutra i mozda serija 8 , i kako se to uparuje
meni je ova 9600gt jedva stala u kuciste kako ce to biti sa dvije grafe ?
pozdrav
and please help
:alealeee:
da bi iskoristio sli potencijalk treba ti prvo sli ploca, tako da nam prvo reci koju plocu imas. Dalje treba ti 700w napajanje i do jaja jak procesor.
I kad vse to nabavis i platis do jaja onda lepo dobijes 50% vece performanse i smoris se ko zmaj. :)
imam p5kpl-am de moze na njoj sli znam ja
i am not glup :dedica:
ukimafija
22.3.2009, 23:46
NE moze sli na njoj
pa koju moram uzet? koja ima dva otvora za pcie x16 il kakvu ?
Alphacore iSeven
9.5.2009, 21:08
Prvo:SLi nije uopste mudra odluka jer ti treba duplo skuplja maticna ploca od te tvoje kao npr. neka od nForce verzija,sem toga u racunaru ce ti temperatura drasticno skociti sto ce ugrozavati druge komponente,tako da ce ti trebati adekvatan cooler(fabricki nece biti dovoljan)
Drugo:Performanse koje ces dobiti varirace od od 0% do 60%,a tih 60% vazice u slucaju da imas 24"+ monitor(sto sumljam)jer ce u prednosti biti velika kolicina graficke memorije.
U tvom slucaju 3 puta jeftinija varijanta je:prodaj tu tvoju 9600GT(dobices oko 7000din.) dodaj jos 100e i kupi lepo nVidijinu >>GTX260<< imaces pimetne razlike u performansama u odnosu 2X 9600GT,a postedecete kupovine nove maticnei silnix xladnjaka...J explane you,now you decide.
I jos nesto:Po mogucstvu karticu mozes i kloknuti ako hoces jos vece performanse.
Da je sli neisplativ nije sasvim tacno ... Moja postavka Nforce 680i lt SLI od xfx 2 x 8800gt + e8500 intel = 18500 3dmarkova u 06-ici , naravno sve overklokovano...za SLI dovoljan je bilo koji procesor c2duo kloknut na 3 ghz da ga povuce ... u starijim igrama SLI skalira losije , ali to je vec u domenu preko 100 FPS tako da noje ni bitno , a za zahtjevne novije koje muzu maximum iz grafe skalira waaaay preko 50% , npr CRYSIS mi skalira preko 90%...zatim bitn0 SLI vise dize average , i jos bitnije minimal FPS , koji je najvazniji za tecno igranje , i moja licna zapažanja su da sa Vsyinc radi sa gotovo istim FPS kao bez njega , a meni licno horisontal tearing bas smeta ...
NEka mi stane na crtu neko sa c2d + gtx260 ili gtx275 , a 2 8800gt pogotovu polovne se mogu naci za bagatelu ( moja preporuka je PALIT jer ima fenomenalan fabricki cooler)
PS igram u 1680 x 1050.
Preporuka za buducnost , uzmi gtx260 sad i izigraj se , a kd mu padne cijena za po godine jos jedan i bog da te vidi , ima da melje sta oces ...
slazem se s tobom :)
samo me zanima,sta znaci ovo:
a meni licno horisontal tearing bas smeta
jel su to one horizontalne linije koje se pomeraju po ekranu u toku igranja,mislim da sam to primetio u Doom 3 dok igram,pa nisam siguran jel to :icon_scra
PS igram u 1680 x 1050.
Preporuka za buducnost , uzmi gtx260 sad i izigraj se , a kd mu padne cijena za po godine jos jedan i bog da te vidi , ima da melje sta oces ...
a za godinu dana kad pocnu da se prave dx11 igre i kad ne budes mogao da pokrenes nesto zbog toga... :)
a i cinjenica je da za godinu dana izadje graficka koja moze da pojede sli konfiguraciju od pre god dana...
prosto je takav marketing
sli se isplati. ali samo ako imas bas dosta para za bacanje.
Dzaba mu da uzme dve gtx260, definitivno sve ide u prilog gt300, novom cipu koji ce se pojaviti za sada dosta mu je gtx260 i da ne filozofira nego da uziva,ako ima para ima 3x SLI,a dali se isplati?
Da ako imas para uvek se sve isplati.....:n_klanja:
Moj savet cekaj gt 300 pa njihovu malo slabiju bracu, to vredi menjati,a sa tom lagano teraj do tad....
Da je sli neisplativ nije sasvim tacno ... Moja postavka Nforce 680i lt SLI od xfx 2 x 8800gt + e8500 intel = 18500 3dmarkova u 06-ici , naravno sve overklokovano...za SLI dovoljan je bilo koji procesor c2duo kloknut na 3 ghz da ga povuce ... u starijim igrama SLI skalira losije , ali to je vec u domenu preko 100 FPS tako da noje ni bitno , a za zahtjevne novije koje muzu maximum iz grafe skalira waaaay preko 50% , npr CRYSIS mi skalira preko 90%...zatim bitn0 SLI vise dize average , i jos bitnije minimal FPS , koji je najvazniji za tecno igranje , i moja licna zapažanja su da sa Vsyinc radi sa gotovo istim FPS kao bez njega , a meni licno horisontal tearing bas smeta ...
NEka mi stane na crtu neko sa c2d + gtx260 ili gtx275 , a 2 8800gt pogotovu polovne se mogu naci za bagatelu ( moja preporuka je PALIT jer ima fenomenalan fabricki cooler)
PS igram u 1680 x 1050.
A da te pitam, koliko si ti ukupno platio napajanje (i koje je) + plochu + 2 SLI kartice, pa cemo zakljuchiti domen isplativosti?
Ne bih se bash slozhio da se samo starije igre loshe skaliraju, zavisi od drajvera do drajvera i od same kartice, jedina igra koja sam primetio da jednako i super skalira sve je Devil May Cry, dodushe ne pricham iz lichnog iskustva vec sa nekih testova online.
...meni je ova 9600gt jedva stala u kuciste ...
Pa jel veca GTX260 od 9600gt :icon_scra
Ako jeste onda nema smisla posto mu vjerovatno nece stat u kuciste :D
A bolje bi bilo da igra igre sa 9600 nego da kupuje neku novu za kojom sad (vjerovatno) nema potrebe (a nema ni smisla)...
Ne da je veca nego yebe kevu kolko je veca.
Šta će ti još jedna grafička? Nema potrebe. 9600GT sasvim OK vrti sve naslove bez nekog gotivljenja sa postavkama. Lično imam 30+ FPS-a na Far Cry-u 2 na 1680x1050 na max. postavkama bez AA i AF.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.