Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Problem sa Samsung SyncMasterom T200

-JA-
20.3.2009, 21:37
Kupio sam ovaj monitor i povezao sa Sapphire 4870 preko dvi i kada hocu da podesim optimalnu rezoluciju 1680x1050@60hz on podesi tako da rezolucija predje ivica monitora i tako da moram kursor da pomirim na ivicu koju hocu i onda se i slika pomeri i bude vidjen taj deo koji je van ivica monitora, inache slika je razvuchena pomalo mutna, trenutno ga drzim na 1280x1024 i opet je sve pomalo razvucheno...Sve sam probao i preko catalist control centra da podesim stavku Digital Panel (DVI)/HDTV support, shtikliram tu neki i promenim rezoluciju na optimalnu i sve bude savrsheno, nishta nije preko ivica, nishta nijie razvucheno ali mutna su slova shto uzasno iritira i mogu lako da oslepim :) Da li je neko imao istih problema i kako ovo da reshim ali bez catalist control centra jer to monitor mora sam da odradi. Drajvere sam instalirao nekoliko puta i brisao i opet ista stvar. Na podeshavanjima za monitor pod poslednjom stavkom Information pishe: DIGITAL 63.9Khz 60hz PP 1280x1024 inache ova rezolucija pishe i kada promenim na 1680x1050. Dal da menjam monitor bukvalno sam sve probao i ne vredi?

Doomche
20.3.2009, 23:28
Hm, imam isti monitor i nemam tih problema, ali probaj ovo:

Na podeshavanjima monitora idi u Setup -> Image Size, pa vidi da li ti je nameshteno Auto ili Wide, pa promeni, auto automatski stavlja 1:1 pixel mapping, dok Wide razvuche sliku preko celog monitora, mozhda neshto od to dvoje pravi problem.
Takodje probaj drugi ulaz na kartici, i eventualno preko VGA povezhi da vidish da li je problem definitivno u monitoru.

Shto se mutnih slova tiche, igraj se malo sa podeshavanjima, oko Sharpnessa, sve je to verovatno do podeshavanja monitora. Ako tamo ne uspesh da popravish, prikljuchi kod nekog drugog pa proveri ima li istih problema.

-JA-
21.3.2009, 0:29
Sve sam to probao sem preko VGA. Reci mi jel kod tebe chim si prikljuchio monitor preko DVI jel ti odma stavio 1680x1050 i jel sve bilo ok poshto sam ja morao preko katalist centra da podesim 1680x1050 ali mutna slova i brzo zabole ochi...Mislim jesi ti podesio monitor bez ikakvih pomagala tipa kao ja preko katalista? Hvala na pomoci.

Doomche
21.3.2009, 0:32
Catalyst nisam dirao, a preshao sam sa 17" CRT, tako da sigurno ima razlike. Prikljuchio na DVI, instalirao drajvere sa Samsung sajta, i podesio 1680x1050. E onda sam se jedno pola sata igrao sa podeshavanjima monitora, Catalyst uopshte nisam dirao

-JA-
21.3.2009, 15:38
Monitor nevalja, vratio sam, chekam novi po treci put :) Na prvom nije valjao dvi na monitoru...treca sreca :) a ako ne pobicu ih sve :kreza:

Doomche
21.3.2009, 15:44
Pa zar nisi prvo testirao u radnji ili shta vec ? Monitor se na slepo ne uzima, mogao si da zakachish i manje od 3 mrtva piksela (ne vazhi Samsungova garancija na manje od 3) pa da se slikash. Takodje da si proverio panel itd...

-JA-
21.3.2009, 16:14
Hteo sam naravno ali nisu imali u radnji odmah vec su naruchili za sutradan, a ne moze monitor da se testira jer kazu da nikada ne raspakuju monitor iz kutije da nebi kupci pomislili kada im ovi donesu da je monitor korishcen, stoka bre. Sada je cela mahina tamo tako da ce isprobati monitor chim stigne i ne verujem da treci put nece raditi. Inache i tamo da sam testirao monitor shta mi vredi kada bih dobio drugi ne raspakovan.