PDA

Prikaži potpunu verziju : Sound Forge problem (mikrofon)

Engineer
17.3.2009, 21:00
Kao i sto naslov kaze: Skinuo sam najnoviji Sound Forge sa zeljom da snimam i editujem zapise. Medjutim program ziv nece da prepozna mikrofon. Sve sam probao i petljao se po kontrol panelu ali nista. U drugim programima mic radi ali ovde nece. Moze li mi ko pomoci???

sonet
27.10.2011, 17:28
Kao i sto naslov kaze: Skinuo sam najnoviji Sound Forge sa zeljom da snimam i editujem zapise. Medjutim program ziv nece da prepozna mikrofon. Sve sam probao i petljao se po kontrol panelu ali nista. U drugim programima mic radi ali ovde nece. Moze li mi ko pomoci???

instalirao sam sound forge 9 na w7 i ne prepoznaje mikrofon,skype ga normalno koristi,ne mogu da se snađem,pomozite mi,pesme normalno puštam u sound forge 9?! hvala unapred.

sonet
30.10.2011, 7:22
ima li rešenja za ovaj moj problem,kako da podesim mikrofon u sound forge 9?!

Highlander
2.11.2011, 18:57
Proveri da ti nije disejblovan mikrofon. Desni klik na zvučnik u systray-u, pa klikni na Recording devices, a onda opet desni klik na listu i čekiraj Show disabled devices. Ako je isključen, trebalo bi da piše "Microphone, bla bla, disabled". U tom slučaju desni klik>Enable.

sonet
3.11.2011, 21:17
Proveri da ti nije disejblovan mikrofon. Desni klik na zvučnik u systray-u, pa klikni na Recording devices, a onda opet desni klik na listu i čekiraj Show disabled devices. Ako je isključen, trebalo bi da piše "Microphone, bla bla, disabled". U tom slučaju desni klik>Enable.

sve je to ok podešeno.preko skype mi radi normalno mikrofon,ali u sound forge 9 ne može.

Vavilon
3.11.2011, 21:55
Probaj da skines ovaj program http://www.asio4all.com/ podesis u njemu tvoj mikrofon a u SoundForge izaberes program umesto mikrofona, davno sam radio u SoundForge-u i slicnim programima (Mixcraft, FL Studio,...) pa se ne secam bas najbolje. Ali ako si pocetnik preporucio bih ti Mixcraft ne sound forge. A kasnije kreni da radis u Adobe Audition. Ali prvo treba da povezes mic :)

sonet
4.11.2011, 17:48
radio sam ja ranije u sound forge,ali mi je bio podešen mikrofon...radio sam osnovne operacije koje su mi bile potrebne:snimanje govora,kombinovanje govora i pesme i sl...hvala u svakom slučaju,ali mi ne ide sa ovim mikrofonom.

johny88
10.11.2011, 21:41
u sound forge-u pod options-preferences, pa kartica (tab) Audio i tu podesiš pod record uređaj za snimanje...

sonet
12.11.2011, 17:45
u sound forge-u pod options-preferences, pa kartica (tab) Audio i tu podesiš pod record uređaj za snimanje...

sve sam to podesio,ali u soud forgr mikrofon ne funkcioniše...rekoh da na skype je isto podešen na moju zvučnu karticu i radi normalno...ali ovde neće...

Vavilon
12.11.2011, 20:25
radio sam ja ranije u sound forge,ali mi je bio podešen mikrofon...radio sam osnovne operacije koje su mi bile potrebne:snimanje govora,kombinovanje govora i pesme i sl...hvala u svakom slučaju,ali mi ne ide sa ovim mikrofonom.

A jesi probao da skines ovaj Asio4All?