Prikaži potpunu verziju : Laserski stampac u boji
Sale Pavlovic
10.4.2006, 10:07
Koji je najbolji home/office laserski stampac u boji do 500 evra?
Razmisljam o kupovini Canon LBP 5200, ali neznam koliko je isplativo stampanje na njemu. Uzmite u obzir da se kod laserskih stampacu u boji menja i tzv. "drum kit"!
P.S.
da moze da stampa legal format papira
Što se tiče laserskih štampača, bilo monohrom bilo kolor, moj glas ide Samsungu. U vezi isplativosti štampe nisu ni najbolji ni najgori, ali u kvalitetu mehanike su daleko ispred svih.
Sale Pavlovic
11.4.2006, 9:59
Koji bi mi onda preporucio Samsungov model, naravno da bude laserski u boji!
Mario Pavićević
11.4.2006, 10:42
Drzi se ti HP-a i Canon-a ako hoces da budes miran.delova i repro materijala za njih ima svuda dok sa samsungom i nije bas takva situacija.
Svi prodavci Samsunga daju garanciju na 3 godine, dok je za druge 1 godina. I bez toga, manje se kvare. Uostalom Samsungu su osnovna delatnost laserski štampači, a ne mastiljare. Model, CLP-510 kome je cena oko 380 evra ili 550 ako ti se uklopi u budžet pošto se teško nalazi, a realna cena je oko 500 evra.
Sale Pavlovic
11.4.2006, 23:26
Svi prodavci Samsunga daju garanciju na 3 godine, dok je za druge 1 godina. I bez toga, manje se kvare. Uostalom Samsungu su osnovna delatnost laserski štampači, a ne mastiljare. Model, CLP-510 kome je cena oko 380 evra ili 550 ako ti se uklopi u budžet pošto se teško nalazi, a realna cena je oko 500 evra.
Dali znas mozda neku firmu koja ih prodaje!
Atila:Одговорите му слободно, ал' преко личних порука.
Definitivno HP, ali zadnje vreme ako se radi o visim modelima. Nizi, znaci za stan ili mali office moze i Samsung.
Mario Pavićević
12.4.2006, 8:39
Prvo Canon je firma koja se bavi laser stampacima i stampom u opste vise od 40 godina kad samsung nije ni postojao.ali da ne zalazimo u tu pricu.Ja ne znam koliko ste upuceni u terminologiju garancije kod laser stampaca.Mora se znati na sta ta garancija vazi.U pitanju je u sustini samo mehanika.zasto?zato sto drum unit(koji se menja na 10-20hiljada kopija) spada u repro materijal pa je na kupcu da ga plati,zatim separator(stvar koja ne dozvoljava da stampac povuce vise od jednog lista odjednom)zatim folija u termo grupi(koja lepi toner za papir) i naravno boje.to sve spada u potrosni materijal.ko se iole razume u stampace zna da mehanika sigurno izdrzava 3 godine na svakom stampacu(vise klase).treba pre svega da razmisljas koliko ce te stampac kostati ne kada ga kupujes vec u ekspoataciji.
Sale Pavlovic
13.4.2006, 20:47
Hvala ljudi! Znaci Canon LBP 5200 je najbolja solucija!
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.