PDA

Prikaži potpunu verziju : Dva samsunga

lukic1975
11.3.2009, 14:50
Onaj ko prati forum primetiće da sam postavljao pitanja u vezi prebacivanja slike sa kompjutera na tv.E taj problem sam rešio tako što sam kupio monitor t220hd to jest monitor sa televizor.E sad koji bedak i stari tv i novi monitor nalaze se jedan pored drugog i oba su samsunga i isti daljinski tj nisu isti ali reaguju i jedan i drugi na oba daljinska.Probao sam ispred monitora da postavljam slike, knjige i koješta ali nemogu da sakrijem onaj deo gde prima signal sa daljinskog i kad god perbacujem kanal na tv i monitor vata signal i prebacuje sam.nemogu da razdvojim tv i monitor na različita mesta jer mi raspored nameštaja to nedopušta.
Imali li neko neki predlog šta neće propuštati signal da stavim ispred monitora ili da li se može taj daljinski na monitoru isključiti,ja sam tražio ali nisam našao ili nisam znao da prepoznam.
hvala unapred na svakom odgovoru.

Partybreaker
11.3.2009, 21:47
Vrlo glup problem. :)

Mislim da ga je moguće rešiti kupovinom nekog univerzalca poput Logitech Harmony One i izabrati model televizora. Nisam siguran za ovaj način, ali mi to jedino pada napamet trenutno. Drugi univerzalci se programiraju ukucavajući kodove uređaja koji će daljinski kontrolisati, kod ovog Logitech-a se bira model, a baza je velika.

lukic1975
12.3.2009, 1:04
pošto koristim windows 7 da li u njemu mogu isključiti neku kontrolu monitora mislim da mi radi samo monitor bez tv ili daljinskog od monitora?a i ako kupim taj univerzalni daljinski opet postoji verovatnoća da će oba da reaguju,zar ne?
situacija jest malo glupa al mene toliko iritira kao ono što nisam uspeo da prebacim sliku na komp pa uzo novi monitor i to još sa tv-om.da sam znao uzeo bih onaj t220 i uštedeo 6000 dindži.

Chivan
12.3.2009, 13:49
Probao sam ispred monitora da postavljam slike, knjige i koješta ali nemogu da sakrijem onaj deo gde prima signal sa daljinskog
Ja sam imao sličan problem i rešio sam prelepljivanjem mesta gde se nalazi IC risiver. Možda da nađeš neku lepu malu nalepnicu i da zalepiš preko toga?