Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Nova grafička i stari monitor

na12
8.3.2009, 11:00
Posto jedan moj rodjak zeli da kupi novu konfiguraciju ali nema bas puno novaca pa bi zeleo da koristi njegov dosadasnji monitor,interesuje me da li se na ove nove racunare moze prikljuciti stari CRT monitor bez nekih dodatnih komponenti,mislim da li na grafickoj ima taj ulaz ili da li ove nove graficke karte uopste podrzavaju te monitore,monitor je bas star,neki compaq ima bar 7-8 godina.Da li treba prilikom kupovine da trazi neki poseban deo za to,posto on to zeli online da naruci.Koliko vidim na net-u,vise se i ne prodaju CRT monitori,zato ovo i pitam.

Doomche
8.3.2009, 11:16
95% cesh uz karticu dobiti i adapter DVI-to-VGA (koristi se isti ulaz za TFT monitore koji nemaju DVI i za CRT monitore), tako da ne bi trebalo da brinesh. Eventualno, 200 dinara za adapter, ali gotovo sigurno ga dobijash uz karticu. Ovako izgleda:

http://www.tvcables.co.uk/images/items/vga-to-dvi.jpg
Nego, neka svrati on lepo na vreme ovde da se posavetuje oko kupovine kartice ;)

na12
8.3.2009, 11:26
Hvala na odgovoru,samo sam zaboravio da pitam jel ovo vazi i za on-board graficke,posto ce mu to sigurno dopasti,zeli da kupi osnovnu konfiguraciju,znaci bez ikakvih periferija(mis,tastatura,zvucnici) i bez dial up modema(samo mrezna,treba mu za internet) za oko 10000 dinara(toliko ima).

dzonihsv
8.3.2009, 11:43
Vazi za sve...