Prikaži potpunu verziju : koji externi hdd jeftino a solidno :)
TRANSCEND
250GB USB2.0, SATA300 TS250GSJ25P
vidio sam da je ovaj najjeftiniji te dimenzije, kakve su preporuke ?
ili da uzmem wd od 160 gb jer je u tom rangu cena ili excelstor koji je znacajno jeftiniji a vidio sam neke pohvale, mada ja nikad nisam cuo za njega :)
sta da radim?
Ja kada sam sebi uzimao (to bejase pre mnogijeh mjeseci :dedica:) najisplativija varijanta je bila da se uzme hard disk normalan (ne eksterni) i usb rack za njega. To jeste malo vece ali je tad bilo i dosta jeftinije. Cisto da znas da postoji i ta varijanta.
Prednosti - dosta jeftinije i ako ti ikad zatreba hard - imas ga
Nedostaci - fizicki je veci i treba ti kabl za struju
Pozdrav
*** Nije bas da sam ti odgovorio na pitanje, ali znam ljude koji nisu znali da postoji ta varijanta pa rek'o ajd da napisem
A imas i varijantu da uzmes hard od 2.5" i neki jeftiniji rack za njega. Prednost je sto dobijas 3 god garancije, za razliku od 1 god koliko se dobija za externe hardove, a cena je ~ ista. ;)
Mislim da ces ovde (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=39707&highlight=rack) sve naci sto te zanima. ;)
da gledao sam to ali bih ipak da uzmem externi, e sad sam zbunjen samo oko ovog izbora marki tj odnosa kapaciteta...
konkretno me zanima taj transcend sta mislite posto nudi najveci prostor za to para
Marti Misterija
11.3.2009, 18:52
Ja sam pre jedno 7-8 meseci kupio externi Transcendov StoreJet 25 mobile od 160 GB, pre svega zato sto je bio najjeftiniji. Sada nakon toliko vremena koriscenja, nemam nikakvih zamerki na njega - radi apsolutno bez problema, a inace svakodnevno nesto kopiram na njega i brisem postojece.
Na novijim racunarima ti je dovoljan samo jedan USB koji on koristi i za napajanje i za transfer podataka, dok na starijim moras da koristis oba kabla i da taj racunar ima dva USB ulaza, ali to je vec do racunara, ne do HDD.
Onako gumiziran mi se na prvi pogled estetski nije dopao, medjutim sada nakon toliko cimanja, koja mu nista nisu smetala i stetila, vise mi ne smeta njegov izgled i materijal, stavise navikao sam se i to mi sad izgleda sasvim normalno.
I da, pao mi je jednom sa jedno 1,5 m visine i nista mu nije skodilo, radi kao i pre pada.
Nadam se da ti je ovo pomoglo malo da se odlucis.:ciao:
Jesam li ja dobro shvatila iz svega ovoga da moze da se uzme obican interni hdd plus rack i da se koristi kao externi? treba li jos nesto osim ta dva?
To je to, ništa više nije potrebno. Jedino postoje situacije tj. rack-ovi koji u pakovanju nemaju eSATA kabl pa dok ne kupiš njega nećeš moći da koristiš eSATA. Osim toga, plug 'n' pray. ;)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.