Prikaži potpunu verziju : Kockice po ekranu kad igram igru
Posedujem asusovu ge force 8600 gt graficku kartu vec godinu dana i radila je zadovoljavajuce, sve do pre neki dan kad se javio problem.
Kad upalim neku igru ili 3dmark pojave se kockice koje su prisutne non stop. Skinuo sam novi drajver sa neta 182.08 instalirao medjutim nista, pokusao sam i sa reinstalacijom DirectX9.0c iz novembra 2008, dakle najnovijeg, medjutim nista. Pomislio sam da se nije slucajno izvadila iz lezista, nije ni to.
Ako neko zna u cemu je problem bicu mu zahvalan da pomogne.
Postavicu i sliku da vidite o cemu je rec. Deluje da je problem u DirectX medjutim...
Lici na artefakte. To se javlja kada se karta pregreva ili kada je oc preveliki.
Pogledaj tempraturu te karte i javi.
Skini PCWizard (http://www.cpuid.com/pcwizard.php) i vidi temparaturu.
Proveri temperature kartice...jesi li probao da ochistish stare drajvere pre instalacije novih (recimo Driver Sweeperom)? Ako se kartica pregreva, probaj da je ochistish, ako i pored svih softverskih provera ne radi, reklamiraj, verovatno sama kartica nije ispravna. Pozheljno probaj kod nekog drugog u rachunaru pa vidi da li se njemu javlja isti problem, onda definitivno nije ispravna.
TechPowerUp GPU pokazuje 43 stepena sto je zadovoljavajuce. Pokusacu sad sa Driver Sweeperom da ocistim drajver stare pa cu javiti.
skini ati tool i skeniraj artifekte
Obrisao sam stare drajver driver sweeperom medjutim isto. Skinuo sam AtiTool i skenirao medjutim nema gresaka iako se kockice opet pojavljuju evo slike.
Nije mi jasno ...
probacu sad da ocistim od prasine, mada kad sam otvarao malopre nije mi se cinilo da ima previse
Kao sto kaze DooMchE, imas li garanciju?
Ali prvo idi do nekog ortaka i ubaci kod njega i proveri da li i se i kod njega javljaju isti simptomi, ako se javljaju nosi na reklamaciju.
Oborio sam sistem, ocekujuci boljitak, ali nista :mad:.Imam garanciju. Inace iz Sapca sam, kupio sam je od drugara, a on je uzeo u monitor system-u u Bg. Pitanje je da li jos postoje posto im sajt nije u funkciji. Garancija je do septembra 09 tako da cu jos videti sta cu sa njom :).
U svakom slucaju hvala svima na kakvoj takvoj pomoci.
Koja je prodavnica? Ako je EL onda ces morati da trazis uvoznika...
Monitor system, u kumanovskoj ulici. Sajt im je http://www.monitor.co.yu/ koji ne radi vise.
Nije vise co.yu nego co.rs u ovom slucaju je samo .rs ;)
Uradi tako i radice...
haha, ne verujem, nisam obracao paznju na to uopste. Hvala :)
Da li postoji neka fora da skinem te artifakte? Probao sam sa downclockom preko Riva tunera medjutim opet isto.
Ne znam sta je moglo s*ebati, nisam je ni overclockovao niti je velika temperatura.
JEDINO!?
Graficka je bila non stop vezana sa TV, gledao sam filmove preko TV-outa na TV, kloniranjem slike sa monitora, DA LI JE TO MOGLO S*EBATI, posto vise nece da prebaci sliku na TV.
Isto, u Nvidia Control panelu stoji da je grafa u vezi sa TV, tj prepoznaje TV iako nije povezana kablom. TO MI JE VRLO CUDNO
Dešava se da se kvari sama od sebe, nije ništa čudno. Prosto je reklamiraj.
I ja imam isti problem! Jel si pokusao mozda pre toga da povezes kuciste na tv???
Izvadi karticu iz maticne,cetkicom ocisti VGA slot,gurni je jace,i javni...
Teska posla iste prepoznatljive kockice na 2 gigabyte 8600gts u razmaku od pola godine, verovatno kartica, sto ljudi kazu probaj kod nekoga ako je isto znas sta ti je ciniti, menjaj.Pozdrav
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.