Prikaži potpunu verziju : Pada mi FPS
kosarkas_94_
4.3.2009, 20:42
kad udjem u naprimer far cry 2 stawim swe na ultra imam 40 fps i onda smanjim senke na high i fps padne na 29...izadjem iz igre i opet udem a ostala su ista ta podesavanja i onda imam 60 u cemu je fora......pomozite molim was...........usput imam graficku sapphire 4870 i procesor intel e 8400 3ghz
Zato što neke promene u podešavanjima FC prihvata tek posle restartovanja igre.
kosarkas_94_
4.3.2009, 21:21
a to mi se desava i kad smanjim rezoluciju pa ponowo stawim onu wecu nista ne promenim ostane swe na max.....
Pa, pod jedan, to ti uopste nije nikakav problem. Jednostavno, igra treba da se restartuje da bi ispocetka ucitala neke komponente il sta vec, sto ne moze na "zivo". Takodje nije nikakav problem da uradis restart i dobices dobar fps. Pravis od komarca magarca.
Al dobro vidim da si nov, dobrodosao na forum...:D
kosarkas_94_
4.3.2009, 21:30
hwala....xD.....to mi se desawa u crysis i u swim igrama...lol....
kosarkas_94_
5.3.2009, 12:13
da li moze neko da mi kaze da li se i njemu owo desawa?????:confused::confused:hwala unapred.........;)
Prvo, zasto bi neko non-stop menjao rezoluciju u igri? Ne kapiram, podesis grafiku kako ti odgovora i kolko tvoj komp moze da izgura i ne diras vise brate. U svakom slucaju, da igra zahteva restart posle promene podesevanja ona bi se restartovala. Drugo, nisi nam rekao koji OS koristis, ukoliko imas Vistu, nista ne treba da ti bude cudno :)
Ja na Visti nisam imao nikakav pad frejmrejta, čak šta sve je radilo kao podmazano.
Ja na Visti nisam imao nikakav pad frejmrejta, čak šta sve je radilo kao podmazano.
Ne kazem da je bas Vista kriva, ali sam imao lose iskustvo sa njom. A drugo, ako ima Vistu bez SP1, mislim da ne treba dalje traziti problem (pod uslovom da je s HW-om sve u redu). Najnovii drajveri za graficku se podrazumevaju.
kosarkas_94_
5.3.2009, 12:53
imam windows xp sp 3
da li to moze da bude problem do windowsa ili je to do same igre????:paranoia:
OWERKLOKER
5.3.2009, 14:30
A shto se ti opterecujesh time?Jel ti je toliko teshko da izadjesh iz igre i da udjesh ponowo?!A i nema potrebe da stalno menjash podeshawanja....pozz
da li to moze da bude problem do windowsa ili je to do same igre????:paranoia:
Nije do igara, verovatno Win nesto brljavi, mozda drajveri (obrisi ih, pa reinstaliraj)... Mada, nije neki problem...
kosarkas_94_
12.3.2009, 0:09
Kupio sam novu graficku sapphire 4870........nije mi jasno da li je normalno da u nekoj igri imas npr 30 fps i onda memorises na to mesto i onda izadjes iz igre pa udjes i na isto to mesto imas 37fps??????:dontunderstand:
Hmm... mirise mi na blago pregrevanje. Najverovatnije se grafa zagreje u toku igre i onda uspori, a posle se ohladi i cepa dok se ne zagreje ponovo. To mi jedino deluje logicno. Mada ni to nije mnogo logicno. I koliko imas memorije? Na sistemski ram mislim...
kosarkas_94_
12.3.2009, 0:23
2 giga.......ne werujem da se greje posto sam merio temperaturu jedwa dostize 55c i to samo u crysis-u.....................
Zašto petnaest istih tema otvaraš?
Koliko si igara probao osim Crysisa?
Pa onda nije to.
Pitao sam za memoriju jer ako je ima premalo oce vindoz da swaujije i da zauzme memoriju za badava kad dugo koristis neku aplikaciju i onda moze da padne frame rate zbog toga.meni se to dogadjalo al nisam nesto posebno obracao paznju. A dali je 2GB malo, zavisi od verzije Windowsa koji koristis. Ako je Vista, moze biti malo.
Mada ovo sve nagadjam... E da Crysis je gadan na njemu se i meni to desavalo. Ionako ga neigram samo sam probao.
kosarkas_94_
12.3.2009, 0:51
koristim xp sp3..........desawa mi se owo u crysis,far cry 2 i nfs...........mozda je procesor da li je normalna temperatura za intel e 8400 3 ghz 55c????
ma softverski je, instaliraj nove ati drivere, a ako i tada nece cepni sistem....100% je to
kosarkas_94_
12.3.2009, 0:54
probao sam vec to sa sistemom a i imam najnowije drajwere.........:mad:
kosarkas_94_
12.3.2009, 15:50
da li ima jos neko neku ideju???:confused:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.