Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Ugradnja hladnjaka na memorijskim modulima

Alex
6.4.2006, 19:44
Imam 4 stara hladnjaka za graficke kartice. Jel zna neko slucajno kojim lepkom se lepe? Malo je cudno pitanje, znam, ali ako neko zna...:eek:
Karta je x800, by the way.

Staronsky
6.4.2006, 20:50
Da li mislis da ih postavis na memorijske module ili na memoriju na grafickoj!?Nikako se ne lepe lepkom vec moras naneti termalnu pastu (jedna od najboljih je ArcticSilver) i ta pasta se nanosi u vrlo maloj kolicini izmedju memorije i hladnjaka!Samo pasta nece biti dovoljna da odrzi spoj izmedju memorijskog cipa i hladnjaka!Par entuzijasta je ovaj problem resilo tako sto su na samu ivicu memorijskog cipa stavilo jedva kap lepka kako bi drzao hladnjak,ali ti ovo nikako ne savetujem jer licno nisam probao tako nesto!Pitanje je da li i kako ti tvoji stari hladnjaci uopste pasuju na memorijski cip zbog velicine!?

Mean_Machine
7.4.2006, 9:12
Ovih dana sam se bas interesovao o ovom problemu.Koliko znam za memoriju graficike a bogami i RAMa,to su indenticini cipovi koristi se RAMsink-ovi.Kupuju se u pakovanju od 8 komada(rade se od Al ili Cu).Arctic Silver 5 je tu zbog termoprovodnosti,preporuka je da ga stavis i na procesor graficke bolji je od vec isporucene zvake.E koliko ce drzati ramsink-ovi to pitaj nekog ko je to radio.Ja sam na netu procitao da AS5 odlicno drzi(sumljam),ali opet ipak pitaj nekog.
Samo pazi sa AS5 to je srebro i ako dodje u kontakt sa plocom goodbye graficka.

Mean_Machine
7.4.2006, 15:24
E da imas Arcitic Silver adheziona na stranom forumu sam procitao da lepi ko luda,jednom zalepis i nema odlepljivanja,samo mozes da iscupas mem. cip.
A mozes i 1/4epox lepak+3/4termo paste,to promesaj i onda lepi.Pre toga zapisi serijski broj i proizvodjaca memorije.
P.S.Ja ti nista ne garantujem,pa ako imas para za novu graficku ti experimentisi sa starom :)

Rocker
10.4.2006, 14:07
Najlakše ti je da kupiš male hladnjake koji na sebi već imaju nanet sloj termoprovodnog lepka. Druga varijanta je da naneseš neku pastu (ali ne srebrnu, da ne spališ memoriju) i maaalkice recimo OHO lepka. Ja probao par puta i bilo je OK. Mada mi se više sviđa fabričko rešenje;)

PAIN
10.4.2006, 14:29
Ovo si upravu,ja imam jedan ovakav i nije lose .Ali ja sam moj uzeo pre oko godinu dana ,ne secam se tacne cene.