PDA

Prikaži potpunu verziju : Pomoć - neće da kompajlira u Dev C++

daniloBG
26.2.2009, 23:17
poceo sam da ucim i ulazim u programerske vode ALI...skinuo sam tutorial(knjigu) na hrvatskom sa tutoriali.org u kojoj je odlicno objasnjen C++ za pocetnike i upotreba Dev C++ programskog okruzenja i unutra je objasnjeno kako napraviti najjednostavniji program...e sad, ja sve iskucam kao sto je dato u primeru i kad idem na opciju "kompajlaj i pokreni", proces prevodjenja se zaustavi ja javi mi poruku dole "the file cannot be specified"...e sad...pokusavao sam da kompajlujem i gotove projekte i javljao mi je istu gresku...nikako da dokucim u cemu je problem pa sumnjam da su mi potrebni neki add-onovi posto je u onom tutorialu za koji je predvidjeno da se dobije uz cd objasnjeno da posle tutoriala treba iskopirati neke fajlove iz nekog direktorijuma sa CD-a...ako je to u pitanju ili bilo sta, kako da ga "nabedim" da "kompajluje" ili odakle da download-ujem ono sto mi treba?...

svaka pomoc je dobrodosla:ciao:

boshkodj
26.2.2009, 23:34
...verovatno ne moze da ucita header ili tako nesto , posto sam error kaze : Fajl ne moze biti odredjen(pronadjen - verovatno :) ) , pa vidi da li si dobro ukljucio headere i namestio sve kako treba..

P.S. Knjiga "C++ za apsolutne pocetnike" je losa iz razloga sto skoro 3/4 knjige koristi biblioteku winbgim sto ti (najverovatnije) nikada nece trebati , a moraces da skidas winbgim.h i .lib i jos neka s*anja da bi ti radilo uzalud.

Srecno :ciao:

P.S ( jos jedan ) : Ne napadajte me da se pravim pametan , ovo je samo moje misljenje , posto sam ja prvo ucio iz te knjige .

daniloBG
26.2.2009, 23:45
lepo je to sto si dao dijagnozu ali meni treba pomoc kako da resim taj problem:)...sta treba da uradim?...sta s headerima?...nov sam u ovim alatkama tako da nemam predstavu o cemu pricas...
hvala u svakom slucaju

Geomaster
2.3.2009, 15:42
Evo ovako, probaj da kompajliraš ovakav program:

int main()
{
return 0;
}

pa javi da li radi. Ako ne radi, onda ima veze sa kompajlerom, a ako radi, probaj ovaj kod:

#include <iostream>
using namespace std;

int main()
{
return 0;
}

I ako možeš da iskopiraš sve što ti izbaci dole kod Output-a (ili kako se to zove kod Dev-C++a, ne znam), možda budemo mogli malo bolje da ti pomognemo. ;)

daniloBG
2.3.2009, 21:17
moja greska sto nisam rekao da sam problem resio ali ko velim, ocigledno nit iko ima ideju nit je ko uopste zainterosovan da pomogne :o...a resio sam problem tako sto sam instalirao IDE sa drugog sajta(sajta proizvodjaca)...hvala na pomoci u svakom slucaju...