Prikaži potpunu verziju : Koji driver za 6600gt ?
Imam Asusovu 6600gt top AGP graficku karticu. Trenutno koristim extreme G 76.50 driver. Koji god noviji driver da instaliram imam slabije rezultate u testovima, a sa nekima sam cak imao problem sa OpenGL-om, tj neke igre (npr Riddick ) nisu htele da rade kako treba.
Koje drivere koristite za 6600gt kartice i kakva su vam iskustva sa njima?
81.85
Skinuo, instalirao, Starship Troopers mi nije radio dobro, vratio 76.50 i sve radi super. Probacu danas sa 81.94 posto sam ih danas skinuo. :(
UVEK, koju god karticu koristio, instaliram samo najnovije drajvere sa ZVANICNOG sajta i nikada u zivotu nisam imao probleme sa njima. Doduse, sada nemam najnovije zato sto mi ovi pretprosli ili ovi pre njih rade normalno tako da nema razloga da bilo sta menjam.
Ma izgleda da Nvidia u poslednje vreme dosta brlja sa novim drajverima. Kod mog drugara na Gainward-u 6600GT radi F.E.A.R ko zmaj sa 81.85, dok recimo Far Cry nece da radi kako treba. Pogresno prikazuje boje!!! Katastrofa, pa moracemo da skidamo sve moguce pathceve i najnovije i srednje novije i starije drajvere pa onda u zavisnosti koju igru igras instaliras i odgovarajuce drajvere i gomilu patcheva :( A kad hoces da igras neku drugu igru prvo moras da otkrijes koji su drajveri uopste u stanju da rade sa tom igrom...UZAS!!
Citajuci specifikacije novih drajvera, nalazim samo unapredjenja za najnovije adaptere, a sticem utisak da Nvidia nista ne unapredjuje za ostale. Da li uopste ima svrhe instalirati poslednje drivere ako nemas neki 7*** adapter?! Inace i ja sam imao ranije problem sa igrom Far Cry, ali su svi problemi nestali instalacijom patcheva.
Extreme G 76.50 driveri rade sasvim fino, jedino nisam siguran da li izvlace maksimum iz kartice u novim igrama posto su verovatno zastareli.
Ma izgleda da Nvidia u poslednje vreme dosta brlja sa novim drajverima. Kod mog drugara na Gainward-u 6600GT radi F.E.A.R ko zmaj sa 81.85, dok recimo Far Cry nece da radi kako treba. Pogresno prikazuje boje!!! Katastrofa, pa moracemo da skidamo sve moguce pathceve i najnovije i srednje novije i starije drajvere pa onda u zavisnosti koju igru igras instaliras i odgovarajuce drajvere i gomilu patcheva :( A kad hoces da igras neku drugu igru prvo moras da otkrijes koji su drajveri uopste u stanju da rade sa tom igrom...UZAS!!
Kazem ti, ja NIKADA ali bas nikada od kada imam kompjuter nisam imao problema sa drajverima. Zato ja sve te probleme koje vi pripisujete drajverima pripisujem drugim stvarima - losoj instalaciji istih, ostacima starih, haosu u Win-u, s*****noj registry bazi itd, nekoj levoj nekompatibilnosti...
Ne bih bas rekao da je bilo sta drugo bio problem u gorenavedenom slucaju. Kladim se da bi FC proradio ko zmaj ako bih instalirao najnovije patch-eve ili starije drajvere. Ja sam takodje imao problema sa FC na mojoj 9600Pro dok su bili instalirani 5.9 drajveri (isto i sa 5.8), ali kada sam instalirao 5.3 sve je proradilo kako treba :)
Shang Tsung
19.11.2005, 0:36
Znate, sigurno ne mozete da ocekujete da ako instalirate 81 drajvere na rachunar sa gf4ti (jes da niko nije pominjao ovu kartu, ali sam dao samo kao pr.), da uoposte radi normalno. Svaka generacija kartica ima optimalne drajvere koje moze da koristi, i da iz njih izvuche mogutji max.
Npr. ja sam ubacio 5.9 uz moju 9200se i primetio da se skor u 3dmarku 01 smanjio za 900 poena(!!!), dok se istovremeno povecao u 3dmarku 03 za 150 poena...(ranije sam imao default drajvere sa cd-a koji sam dobio uz kartu pre 2 godine). Doduse, u igrama nemam nekih preteranih problema (naravno, mislim samo na one igre koje mogu da poteram ;) ), ali recimo malo mi se spell force baguje poneka textura, ali...ma nema veze, ne smeta mi toliko.. :D
AstraLogos
19.11.2005, 12:20
Citajuci specifikacije novih drajvera, nalazim samo unapredjenja za najnovije adaptere, a sticem utisak da Nvidia nista ne unapredjuje za ostale. Da li uopste ima svrhe instalirati poslednje drivere ako nemas neki 7*** adapter?! Inace i ja sam imao ranije problem sa igrom Far Cry, ali su svi problemi nestali instalacijom patcheva.
Extreme G 76.50 driveri rade sasvim fino, jedino nisam siguran da li izvlace maksimum iz kartice u novim igrama posto su verovatno zastareli.
Fisher ne citas dobro. U pravu si da su recimo 81.85 pisane za 7xxx kartice ali isto tako ispravljaju bagove u mnogim igricama sto je i sama Nvidia priznala. I dalje isto pravilo: uvek novi forceware. Inace uporedio sam na mojoj 6600GT 77.77 pa 78.03 i ove nove 81.85 i skor u 3dmark o3 skoro identican.
Jedino sto ti se moze desiti sa 76.50 da ti neka igra nece raditi bez najnovijih forceware-a. Proslo je nazalost vreme da na NVidiji instaliras detonator i samo picis, dok su se ATI-jevci mucili sa katalistima. Ako nista drugo danas su ATI i NV izjednaceni u toj oblasti. Cak je NVidija gora. :D
O pecevima i ne pitaj. A tek o optimizaciji da i ne govorimo. Ma dogodine ce da padne jedan Sony PS3, a komp ostaje za strategije. :rolleyes:
Pozdrav! :)
Fisher ne citas dobro. U pravu si da su recimo 81.85 pisane za 7xxx kartice ali isto tako ispravljaju bagove u mnogim igricama sto je i sama Nvidia priznala. I dalje isto pravilo: uvek novi forceware. Inace uporedio sam na mojoj 6600GT 77.77 pa 78.03 i ove nove 81.85 i skor u 3dmark o3 skoro identican.
Jedino sto ti se moze desiti sa 76.50 da ti neka igra nece raditi bez najnovijih forceware-a. Proslo je nazalost vreme da na NVidiji instaliras detonator i samo picis, dok su se ATI-jevci mucili sa katalistima. Ako nista drugo danas su ATI i NV izjednaceni u toj oblasti. Cak je NVidija gora. :D
O pecevima i ne pitaj. A tek o optimizaciji da i ne govorimo. Ma dogodine ce da padne jedan Sony PS3, a komp ostaje za strategije. :rolleyes:
Od kog proizvodjaca imas 6600gt? AGP?
Koliki su ti skorovi u testovima?
AstraLogos
22.11.2005, 10:17
Od kog proizvodjaca imas 6600gt? AGP?
Koliki su ti skorovi u testovima?
MSI NX6600GT 128 VTD. Ima ugradjen Philipsov chip za vivo mogucnosti. Inace nabavljena iz Austrije.
Evo i test rezultata. Pozdrav. :)
AstraLogos
23.11.2005, 11:34
Duron????????????
Jes' Duron klokovan na 2.1 GHz. Namesti onaj ventilator pa ces i ti da imas Duron. :D
Jes' Duron klokovan na 2.1 GHz. Namesti onaj ventilator pa ces i ti da imas Duron. :D
A graficka? Da li je i ona klokovana?
AstraLogos
23.11.2005, 13:48
A graficka? Da li je i ona klokovana?
Ma salim se sa Ogiem. Naravno da se radi o Bartonu 2800XP na default vrednostima. A grafika je klokovana sa DOT-om sto imaju MSI kartice. DOT ti je ustvari Dynamic Owerklocking Tehnology. Dize performanse graficke do 10% 550/1000.
Naravno da moze i veci skor, pa ako zelis probacu da vidim krajnje domete kartice ako imas istu takvu. :)
E da ovo nisi napisao mislio bih da je stvarno Duron.
Zasto prijavljuje kao Duron onda?
A bas sam se pitao otkud Duron na 2GHz, ja sam imao pre par godina jedan na 1.1GHz, mislim da je najvise isao do 1.3, ne secam se... ali bas 2GHz...
AstraLogos
23.11.2005, 14:58
E da ovo nisi napisao mislio bih da je stvarno Duron.
Zasto prijavljuje kao Duron onda?
A bas sam se pitao otkud Duron na 2GHz, ja sam imao pre par godina jedan na 1.1GHz, mislim da je najvise isao do 1.3, ne secam se... ali bas 2GHz...
Zasto prijavljuje Duron? Pa i 3d mark03 ima patch za pravilnije detektovanje systema i komponenti. A ja ga nemama. Bar za sad. :(
Fabricki bilo je Durona na 1.3 GHz i tu si u pravu. :)
Ma salim se sa Ogiem. Naravno da se radi o Bartonu 2800XP na default vrednostima. A grafika je klokovana sa DOT-om sto imaju MSI kartice. DOT ti je ustvari Dynamic Owerklocking Tehnology. Dize performanse graficke do 10% 550/1000.
Naravno da moze i veci skor, pa ako zelis probacu da vidim krajnje domete kartice ako imas istu takvu. :)
Moja graficka po defaultu radi na 520/1100, ali ne mogu da postignem vece rezultate od 8000 poena. Kloknucu je, a klokni i ti tvoju, pa da uporedimo, jedino sto sigurno necu stici da uradim to pre vikenda. Po novinama sam se nacitao svakakvih rezultata, pa da vidimo kako to izgleda u real life-u. Pozivam da nam se pridruze i ostali sa 6600gt karticama.
BTW redovno dobijam razlicite rezultate sa razlicitim driverima. :)
AstraLogos
24.11.2005, 11:16
Moja graficka po defaultu radi na 520/1100, ali ne mogu da postignem vece rezultate od 8000 poena. Kloknucu je, a klokni i ti tvoju, pa da uporedimo, jedino sto sigurno necu stici da uradim to pre vikenda. Po novinama sam se nacitao svakakvih rezultata, pa da vidimo kako to izgleda u real life-u. Pozivam da nam se pridruze i ostali sa 6600gt karticama.
BTW redovno dobijam razlicite rezultate sa razlicitim driverima. :)
Vazi! Ni ja sad bas nesto nemam vremena a mozemo to uraditi. Klok GPU-a na vishim frekvencijama daje vece rezultate u3d mark03 nego klok memorije. Tvoja kartica je odlicna i video sam rezultate od 9000 i nesto malo preko ove cifre, kad se klokne do kraja. Naravno da moja nece postici te rezultate jer ako nista drugo moja memorija radi na 2ns a tvoja na 1.6ns. Ali pokusacemo da vidimo sta mogu kartice.
Pozdrav Fisheru! :)
Zasto prijavljuje Duron? Pa i 3d mark03 ima patch za pravilnije detektovanje systema i komponenti. A ja ga nemama. Bar za sad. :(
Fabricki bilo je Durona na 1.3 GHz i tu si u pravu. :)
Можда је проблем у старијој верзији bios-а плоче.Чит'о сам да се људима и са релативно новијим плочама дешавало да им bios нови Sempron процесор пријави као Athlon XP, проблем су решавали стављањем новије верзије bios-а.
AstraLogos
25.11.2005, 0:20
Можда је проблем у старијој верзији bios-а плоче.Чит'о сам да се људима и са релативно новијим плочама дешавало да им bios нови Sempron процесор пријави као Athlon XP, проблем су решавали стваљањем новије верзије bios-а.
Hvala Atila! Ali ja bih prvo da probam sa patchom pa tek onda sa flesovanjem biosa maticne ploce. :)
Kloknuo sam je. Na zalost posto nemam nikakvo dodatno hladjenje u kucistu ( koje je prilicno lose, sto planiram da promenim, a i nisam bas neki expert za klok), uspeo sam samo da dodjem do 536MHz (memoriju nisam dirao) bez artefakta i tada su rezultati oko 8150 poena, sto bi na 550MHz bilo verovatno oko 8300.
Inace instalirao sam nove 81.95 drivere i osim sto mi kod Riddicka prijavljuje neku gresku oko OpenGL-a i nece da radi, sve ostalo sljaka odlicno. Cak sam primetio prilicna poboljsanja kod CoD 2 i F.E.A.R.-a.
Uz upotrebu driver cleanera definitivno vredi instalirati najnoviji driver, tako da moram priznati da je sa te strane Ogi u pravu. Jedino ostaje cinjenica da nekad iz prosto "neobjasnjivih" razloga neka igra nece da radi kako treba. :)
81.95
WHQL Certified
-Adds support for GeForce 7800 GTX 512 and GeForce 6800 GS
-Improved performance for Quake 4
-Improved performance and compatibility for Call of Duty 2
-Mixed vendor support for NVIDIA SLI.
-TV-Out/HD-out support for NVIDIA SLI.
-Added support for VSync on Direct3D games when running NVIDIA SLI.
-Performance enhancements for dual-core CPUs.
-PureVideo high definition MPEG-2 de-interlacing support.
-Usability enhancements when connecting to an HDTV.
-Microsoft® DirectX® 9.0c and OpenGL® 2.0 support
-For a full list of fixed and known issues please view the Release Notes.
Imam Asusovu 6600gt top AGP graficku karticu. Trenutno koristim extreme G 76.50 driver. Koji god noviji driver da instaliram imam slabije rezultate u testovima, a sa nekima sam cak imao problem sa OpenGL-om, tj neke igre (npr Riddick ) nisu htele da rade kako treba.
Riddick ti zahtjeva OpenGL 1.3, a posto su noviji drajveri na 2.0, iza tacke igra vidi manji broj i nece da je pokrene. Za Riddick-a ti trebaju 71.89 drajveri (1.3), a ako ti se Riddick ne igra, onda stavi najnovije. End of story.
Shlaymara
1.12.2005, 21:06
pre neki dan sam nabavio msi 6600gt 128 agp.aninstaliram stare drajvere(za 5900xt)ubodem 6600 sve je lepo pronadje instaliram drajvere koji su usli sa njom(77.50) i na prvi pogled sve ok radi.
ukljucim cod2 stavim optimajz sistem setings i ono mi namesti 640x480 i sve off????inace sa 5900xt bilo je 800x600 i uglavnom na srednje.
bez obzira na sve namestim 1024x780 i sve na haj i stavim dx7.pokrenem igru i imam u proseku 60fps.a kad promenim na dx9 fps padne na 0(nulu0):confused:
u rivatuneru mi pokaze da je gpu pao sa 500 na 300mhz!!!
onda sam probao i druge drajvere,starije novije i nista-isto.i u drugim igricama isti problem.
eto danas se setih da imam napajanje 300W cheeftek(5900 je trazila 300W) a 6600gt trazi minimum 350W.brze bolje sam doneo 350 i evo sad cu da ga stavim da vidim da li je bas do toga.
Ako neko ima bolju ideju sta bi mogao biti prob...svaka pomoc je dobro dosla:)
Da li ima sanse da sj***m graf ako je slabo napajanje?
Riddick ti zahtjeva OpenGL 1.3, a posto su noviji drajveri na 2.0, iza tacke igra vidi manji broj i nece da je pokrene. Za Riddick-a ti trebaju 71.89 drajveri (1.3), a ako ti se Riddick ne igra, onda stavi najnovije. End of story.
Hvala na informaciji, stvarno nisam znao da je to u pitanju. Da li se ta detekcija verzije OpenGL-a moze ispraviti u nekom fajlu Riddick-a? Igram vise igara paralelno i bas mi je glupo da zongliram tako sa driverima. :)
Zamenih i napajanje ali ista stvar:(
Koliko imate fps u cod2 sa svime na haj,extra,insejn...u 1024x768(naravno sa 6600gt)?:confused:
poz
Hvala na informaciji, stvarno nisam znao da je to u pitanju. Da li se ta detekcija verzije OpenGL-a moze ispraviti u nekom fajlu Riddick-a? Igram vise igara paralelno i bas mi je glupo da zongliram tako sa driverima. :)
Ja sam ih kontaktirao tamo u Vivendi i Starbreeze, i kazu da znaju za taj problem, ali da je jedini fix ako instaliras te drajvere. Ja sam ti samo prenio ono sto su mi oni rekli.
Vladamenko
2.12.2005, 0:52
Ja imam Gainward 6600GT i dobijao sam oko 9050 u 3DMark03 graficka nije OC. Ja sam bio jako zadovoljan sto sam imao bolje rezultate od svih na default. Ali mi se u zadnje vreme nesto tripuje graficka pojavljuju mi se neke zelene mrlje na pojedinim delovima slike koje se pojavljuju i nestaju za manje od sekunde ali jako cesto. To se ne pojavljuje na bilo kom delu igre npr. zgrade u pozadini u NFSMW, dok je auto i put OK, pa naprimer voda u AOEIII... Zna li neko u cemu je problem? Inace drajveri su 81.95 (pojavljivalo se i sa ranijim drajverima) a prethodna verzija je obrisana sa driverclean-om.
Ja imam Gainward 6600GT i dobijao sam oko 9050 u 3DMark03 graficka nije OC. Ja sam bio jako zadovoljan sto sam imao bolje rezultate od svih na default. Ali mi se u zadnje vreme nesto tripuje graficka pojavljuju mi se neke zelene mrlje na pojedinim delovima slike koje se pojavljuju i nestaju za manje od sekunde ali jako cesto. To se ne pojavljuje na bilo kom delu igre npr. zgrade u pozadini u NFSMW, dok je auto i put OK, pa naprimer voda u AOEIII... Zna li neko u cemu je problem? Inace drajveri su 81.95 (pojavljivalo se i sa ranijim drajverima) a prethodna verzija je obrisana sa driverclean-om.
probijaju ti texture kao da je klokovana... na kojem taktu ti radi? koliko se greje?
(imamo iste graficke kartice i drivere, samo je moja Golden Sample...)
AstraLogos
2.12.2005, 1:12
Mnogo si napisao samo nisi napisao koji model kartice imas. Gainward kao i Asus imaju fabricki vec overklokovane modele kartica pa je normalno da ti je skor taj koji imas.
Na kom ti taktu radi GPU a na kojem memorija. Po defaultu ako su obicne 6600GT treba da stoji 500/900.
Mogao sam da uzmem i tu karticu ali mi je kuler nekako spartanski uradjen (mali ). Da kod tebe ne dolazi do pregrevanja GPU-a :confused:
Kolika je temperatura GPU-a u full loadu?
Vladamenko
2.12.2005, 1:41
Taktovi su 540/1050 temperatura u nfsmw je 73-75. Model je Ultra 1960PCX 6600GT Golden Sample.
Taktovi su 540/1050 temperatura u nfsmw je 73-75. Model je Ultra 1960PCX 6600GT Golden Sample.
uuu al su je nasvirali :) ako si dobio cd uz graficku na njemu imas program EXPERTool, probaj da joj stavis da radi u Safe modu (obara takt na "default") pa test...
temperatura je malo visoka ali nije problem
AstraLogos
2.12.2005, 10:51
Pa sto ne rece da to nije AGP verzija vec PCI-E a one rade na nesto vecim taktovima po defaultu. Ipak ova tvoja je fabricki nasvirana kako sam i predpostavljao. Kazeas da posle NFS MW temeratura ne prelazi 75c. Ja bih rekao da je ona i veca jer dok izadjes iz igre i ukljucis senzor za temperaturu razlika moze biti i 10c +
Fora je u tome sto su NV6600GT nabudzene kartice pa vrlo brzo dostizu visoke temperature kao sto se i vrlo brzo vrate na nize. Najverovatnije iz tih razloga je NVidija uvela dva rezima rad GPU-a. Za 2D mod i 3D mod.
Moj ti je savet da stavis jednu osmicu fan sa bocne strane kucista da duva direktno u karticu a kuler podesi da radi na 7V kao sto sam vec dao shemu povezivanja.
A skor od 9000+ markova je ne samo zbog kartice vec sto ti je i masina 64bit-na. ;)
Koliko vidm tu se radi o PCI-Express modelu koji koliko znam postize bolje rezultate od AGP modela, a uz to je i Golden Sample. Fino parche hardvera, nema sta. Sto se tice zelenih mrlja u NFS-MW, i ja sam ih primetio kod mene povremeno, ali s obzirom da sve ostalo sljaka kako treba, ne bih to pripisao grafickoj kartici. U AOE III nisam primetio nikakve anomalije. :)
Vladamenko
2.12.2005, 13:11
Namestio sam safe mod sada mi je 500/1000. Sada sam pokrenu 3DMark03 i dobio "samo" 8550. Ali mi se cini da se vise ne triuje sa teksturama (obrisao sam nfsmw i aoe3 jer sam bio ljut). Sada me zanima zasto je poceo da brljavi. Od septembra pa evo sve do pre mesec dana je radio perfektno na default vrednostima.
Cisto ako neko nije znao, pozeljno je ne instalirati drivere cistim overwriteom nego prvo uninstalacija starih pa sveza instalacija novih...
probaj 77.77
http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_77.77.html
probaj 77.77
http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_77.77.html
Brate, Riddick zahtjeva OpenGL 1.3, a driver sto si ti preporucio je sa OpenGL 2.0. Jednostavno, igra nece se pokrenuti jer ne prihvata nista iznad/ispod 1.3.
MSI NX6600GT 128 VTD. Ima ugradjen Philipsov chip za vivo mogucnosti. Inace nabavljena iz Austrije.
Evo i test rezultata. Pozdrav. :)
Ja sam kupio istu kartu pre neki dan u pinu i u 3dmarku dobijam 1000 poena manje. Oznaka karte je NX6600GT-VTD128-L. Nadam se da to L u nastavku neznaci da je karta osakacena. U drajverima mi pise 400/900.
AstraLogos
3.12.2005, 10:29
Stavi slobodno 81.85 WHQL i uzivaj. :)
Stavi slobodno 81.85 WHQL i uzivaj. :)
NE, stavi 81.95 WHQL i uzivaj
Brate, Riddick zahtjeva OpenGL 1.3, a driver sto si ti preporucio je sa OpenGL 2.0. Jednostavno, igra nece se pokrenuti jer ne prihvata nista iznad/ispod 1.3.
Resio sam problem sa Riddickom (procitao sam na drugom forumu). Treba samo u Riva Tuner-u pod setingsima za OpenGL promeniti sa 2.0 na 1.5 i Riddick radi i sa najnovijim driverima.
Sto se tice problema sa driverima, samo uninstal starih, driver cleaner, pa instalacija novih i nema problema.
@ AstraLogos
Namestio sam jos jednu zujalicu na kuciste. Drasticno sam smanjio zagrevanje kartice i komponenti. Malo sam se igrao sa klokom, i sa setingsima 545/1150 sam imao skor 8360.
Pozdrav :icon_lol:
AstraLogos
28.12.2005, 13:39
Resio sam problem sa Riddickom (procitao sam na drugom forumu). Treba samo u Riva Tuner-u pod setingsima za OpenGL promeniti sa 2.0 na 1.5 i Riddick radi i sa najnovijim driverima.
Sto se tice problema sa driverima, samo uninstal starih, driver cleaner, pa instalacija novih i nema problema.
@ AstraLogos
Namestio sam jos jednu zujalicu na kuciste. Drasticno sam smanjio zagrevanje kartice i komponenti. Malo sam se igrao sa klokom, i sa setingsima 545/1150 sam imao skor 8360.
Pozdrav :icon_lol:
Pa drago mi je da si zadovoljan. Ja sam bocno stavio 12-cu kuler na 7v sto si mogao da procitas ovde na forumu. I svima bih preporucio tu varijantu posebno ako imas napajanje sa 12-com koja izbacuje vazduh iz kucista a ovaj bocni ubacuje svez vazduh, tako da se dobije odlicna cirkulacija vazduha preko graficke, chip seta i procesora. :)
Evo posto sam pazario novi digitalac okacicu sliku ponovo a ako treba za HD i kuler i to cu ako nekome zatreba.
Pozdrav Fisheru!
Ja sam kupio istu kartu pre neki dan u pinu i u 3dmarku dobijam 1000 poena manje. Oznaka karte je NX6600GT-VTD128-L. Nadam se da to L u nastavku neznaci da je karta osakacena. U drajverima mi pise 400/900.
Pa izgleda da jeste osakacena (bar malo) jer 6600GT na AGP-u radi na 500/900 a ne na 400/900 za 3D, a 300/900 za 2D.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.