PDA

Prikaži potpunu verziju : GeForce 9600 problem

makiem
20.2.2009, 13:02
Imam par problema sa grafikom u igrama...
Uglavnom se odnosi na senke u igrama: tako na primer u flatout ultimate carnage kada auto stoji na startnoj poziciji njegova senka na asfaltu i okolnih predmeta je ,,nazupcena'' po ivici ali ti zupci nisu kao aliasing, tacnije mnogo su veci, pa izgleda mnogo ruzno. Slicno je i u far cry 2, odnosno ivice senke nisu jasno definisane vec ima tih krupnih kockica, a onda su one kao malo zamucene, kao neki antialiasing ali to sve lose izgleda... U devil may cry 4 takodje se javlja ovako nesto sa senkama i primetio sam da ako scena se ne menja te kockice se krecu odnosno kao zupci na testeri ( ne znam kako bolje da opisem). A u crysis mi se desavalo da cesto kada se udaljim od nekog objekta na njemo se ne vide neke teksture pa onda kada se priblizim, one se u jednom trenutku naglo pojave ( Recimo natpis na hangaru ,,H'' ne vidi se dok ne dodjem na 4-5 metara a onda se pojavi preko pola zida),i kada se udaljavam onda isto tako naglo nestane ili treperi, tj cas ima cas nema.
Postoje li neka setovanj u driveru ili vec koji drajver da koristim. Probao sam par verzija forceware ukljucujuci i poslednju i nema promene... Napominjem da sam vecinu ovih igara (osim crysis) igrao na maksimumu detalja i rezoluciji a probao sam da ukljucim i antialiasing i nije pomoglo. Da li je moguce da je hardverski problem u pitanju, odnosno da je graficka karta neispravna ? A da kartica je Gainward GeForce 9600 gt 1024 mb golden sample, a sistem je windows xp sp 3

vlajo
20.2.2009, 13:17
Ne koristim već neko vreme nvidia karticu ali koliko se sećam postoje programi za tvikovanje koji iskjlučuju napredne opcije renderinga da bi se dobio frame rate. Ono što si ti opisao su maksimalno isključen view distance, isključen AA i AS . Sve je ovo povezano sa setovanjem drajvera i detalja u igrama i u principu nema veze sa hardverskim greškama. Ako ti je twik programima tipa riva tuner uvek off štiklirana neka opcija , ne pomažu setovanja u igri ni u drajveru.

makiem
20.2.2009, 13:47
pa ne koristim nista od tih alata osim nvidia control panel koji je dosao uz drajver, a u njima sam i vrsio podesavanja, tj ukljucio i AA i AS a view distanjce nisam nasao, i nije pomoglo

vlajo
20.2.2009, 13:49
Kakvu verziju Wina koristiš, da nisu integrisani nekakvi twikeri?

makiem
20.2.2009, 13:58
pa nisu instalirao sam service pack 3 na cistu masinu, i drajvere, najpre sa cd-a pa kad sam primetio ove glicheve onda sam skinuo nove, pa kad to nije upalilo probao sam riva tuner sa nekim setovanjima, pa kad nije uspelo onda sam izbrisao riva tuber i ostao na nvidia control panelu

vlajo
20.2.2009, 14:08
Stvarno čudno. Probaj sa Vistom, ona je definitivno bolja za igranje sa jakim grafičkim karticama. Ako tu imaš problem, onda je sve moguće...

dzonihsv
20.2.2009, 14:30
Novi driver-i, novi DirectX. Ako ne pomogne software-sko resenje onda bi ja to vratio na reklamaciju (verujem da imas garanciju).
Ne isplati se zezati se sa grafickom ako je mozda i hardware-ski neispravna.

Predrag Stankovic
20.2.2009, 18:19
Dodao bih na to i drugi OS, Vista ili Win7 beta na primer, znachi i gameplay u DX10 modu, da visis da li je i tu ista situacija, a mozes i da provrtis 3DMard Vantage na maksimumu ali po svemu sudeci naizbezna je reklamacija

makiem
20.2.2009, 20:00
Pa jos da probam sa vistom i dx 10. Kartica je naravno jos u garanciji posto sam je uzeo pre mesec dana sa kompom zajedno... Ma hteo sam prvo da probam sve softwerski jer nisam hteo da ispadnem glup da odnesem tamo samo da mi chekiraju neku opciju, ali izgleda da cu morati. samo da uspem da ih ubedim da to tako nije do igre ili sta vec jer znate vec kakve su nase frime. Instaliracu par igara pa sutra na reklamaciju...

makiem
20.2.2009, 23:01
izgleda da ipak nije hardwerski, na google sam nasao da mnogi imaju ovaj problem sa 18*.** driverima, odnosno pise ,,shadow flickering'' pretpostavljam da je to to, i to ne samo sa 9600 nego i novijim karticama. ipak cu sacekati jos nekih mesec dana a probacu i neke beta drajvere pa ce valjda proraditi... hvala svima u svakom sluchaju....

Partybreaker
20.2.2009, 23:05
Koje drajvere sad koristiš? Ako nisi, probaj sveže 182.06, mnogima su pomogli.

makiem
21.2.2009, 0:51
pa trenutno koristim 178.24, tj. one koji su dosli uz karticu... probacu i te samo da se dokopam nekog brzog interneta, probao sam par puta skinem preko dial-upa i pucala mi veza.... mada sa ovim drajverima malo manje ima tog treperenja... meni je nelogicno da bude hardverski neispravna posto se to primecuje samo na senkama dok je ostala grafika u redu a nemam problema ni sa frameratom... sacekacu ipak malo sa reklamacijom i ovako je garancija 3 god. pa ako ne uspe neki drajver u skorije vreme onda cu odneti... BTW ima li neki modifikovani drajver za ge force... za Radeona sam koristio neke omega drajvere ali ne znam koji za nvidiju idu?

Partybreaker
21.2.2009, 1:35
Postoje i za nVidia-u: http://www.omegadrivers.net/nvidia.php

Doomche
21.2.2009, 2:04
Takodje razmisli i o DNA modovanim drajverima... samo je autor malo zauzet u zadnje vreme, pa zabushava :P

http://www.donotargue.com/