PDA

Prikaži potpunu verziju : Izrada WEB stranice

Plavi
4.4.2006, 21:43
Zanima me sta je sve potrebno da bi postavio stranicu na internet? Znam da pravim stranicu ali samo u domacoj radinosti, tj. onako cisto za sebe na kompjuteru. I koliko bi to otprilike kostalo?

Miloš
4.4.2006, 21:48
Znači, ti treba da postaviš tu stranicu na internet. Imaš i besplatne servere
http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=39
na koje možeš da hostuješ, a možeš i da platiš hosting na neki naš server po simboličnoj ceni (oko 2 evra).:ciao:

TheProphecy
4.4.2006, 21:52
I mene to zanima pa de se nadovezem.Kako se registruje,koliko se prostora dobija,kako se placa...

Miloš
4.4.2006, 22:03
I mene to zanima pa de se nadovezem.Kako se registruje,koliko se prostora dobija,kako se placa...
Nemam iskustva sa tim, ali čini mi se da mesečno plaćaš, a prostora dobiješ koliko platiš. Mislim da je 100MB oko 2 evra, ali neka me neko ispravi ako grešim.

Iris
5.4.2006, 0:13
I cene i uslovi hostinga zavise od provajdera, pretrazite malo njihove zvanicne sajtove, nemojte da vas mrzi... :qliranje:

Miloš
5.4.2006, 0:15
I cene i uslovi hostinga zavise od provajdera, pretrazite malo njihove zvanicne sajtove, nemojte da vas mrzi... :qliranje:
Da, i ima nekoliko reklama u SK.:qliranje:

vladale
9.4.2006, 0:32

Ne razumem zašto ne reaguješ na ovakvo ponavljanje tema? Imamo ih barem 5 ovakvih istih! ;)

Trta Mrta
9.4.2006, 3:05
1. Registracija domena:

Domaci .yu domeni (npr. co.yu) su besplatni ali neophodno je da firma zahteva domen fizicko lice ne moze dobiti domen.
Jedna firma moze registrovati samo jedan .yu domen.

Ukoliko imate firmu koja bi za Vas registrovala domen potrebno je:
- kopija resenja o registraciji firme
- uverenje o PIB-u
- memorandum firme sa pecatom i potpisom ovlascenog lica na kome pise "zelimo da registrujemo domen imedomena.co.yu"

Internacionalni domeni - ono sto je najcesce (.com, .biz, .net, .info)
u principu kosta oko 1500 din za godinu dana

Registraciju mozes da izvrsis kod bilo kog provajdera - cak i kod onog kod kog ne uzimas hosting - ali onda moras da mu dostavis IP i DNS servera

Toliko o registraciji....

Trta Mrta
9.4.2006, 3:12
2. Hosting:

Najpre treba razmisliti kakav ti paket treba>

ako radis sajt u PHP-u onda ide Linux hosting, ukoliko je ASP - Windows...

da li ces koristiti bazu podataka - koju , koliko?

koliko prostora ti treba?

koliko protoka ti treba ? (GB/ mesec)

da li treba jos nesto od specijalnih doplata.....

U sustini hosting se kod nasih provajdera krece od 1500 din do bog te pita kolko - u zavisnosti sta ti treba....

ukoliko radis sajt iz zezanja - samo html i flash - onda uzmi hosting kod verata i ustedi parice al ne ocekuj neki kvalitet...
(Ajd oce li i ovo moderator da mi skine, ovo je AKSIOM nije pljuvanje)

ukoliko hoces neki malo bolji paket, nesto recimo ovako:

50mb
2GB transfer
PHP,CGI,PERL
MySQL
mailserver
webmail

spremi se da odvojis oko 50 evrica i idi kod loopie... www.loopia.co.yu

Valjda Vam je ovo pojasnilo to sto Vas je interesovalo....

P.s. Spisak skoro svih domacih provajdera mozete naci na www.nic.yu ( tu i registrujete .yu domene)

Trta Mrta
9.4.2006, 3:14
3. Besplatan hosting....

Pa i to neki put moz da prodje....

Lep paket su davali na http://my.arena.ba

A moz da Vas zakrpi i www.s5.com ( ima neki budjavi sajt builder ... pa ko oce da se igra ....)

Iris
9.4.2006, 15:39
Ne razumem zašto ne reaguješ na ovakvo ponavljanje tema? Imamo ih barem 5 ovakvih istih! ;)

Prvo mi žao, setim se sebe same od pre desetak godina i silnog raspitivanja u vezi svake sitnice koja me je mučila, ali onda stisnem zube i zaključam temu :dzavo: