PDA

Prikaži potpunu verziju : Problem sa driverima za grafu!

petar 93
16.2.2009, 16:59
kao sto vidite imam problema sa driverima, kupio sam skoro xfx 9800 gtx+, ali kada instaliram neku igru kaze mi da su mi driveri zastareli, zato odem na nvidia sajt i skinem ih, pocnem instalaciju i posto je bilo mnoogo kasno ostavim za sutra, ali sutra tj. danas budi me otac i pita sta sam mu uradio, na monitoru se razliva boja nista se ne vidi nz sta je otac uradio ali na kompu je sada sve uredu:n_klanja:, zna li neko sto je to tako i kako mogu i gde da skinem "normalne drivere"?

dzonihsv
16.2.2009, 17:00
....na monitoru se razliva boja nista se ne vidi nz sta je otac uradio ali na kompu je sada sve uredu

Pa jel' sada sve u redu ili nije?
"Normalne" driver-e skidas sa nV sajta (kao sto si i uradio).

Pada mi na pamet... ako si imao neku ATI graficku kartu pre te onda verovatno nisi ocistio repove driver-a ATI karte, to mozes uraditi pomocu Driver Cleaner-a ili Driver Sweeper-a (ovaj je free).

Doomche
16.2.2009, 17:03
Ej, pa to je nVidia, oni imaju problema sa drajverima, da li je moguce, zar nisu samo ATi kartice imale problema, dok je nVidia garantovala savrshenstvo!?

malo sarkazma nije na odmet.

Skini te sa nVidia sajta, oni bi trebalo da su dobri, samo nemoj beta verziju nego zadnje WHQL drajvere. Mozhesh da probash da uninstalirash nVidia drajvere, pa da ih iz safe moda pazhljivo ochistish Driver Sweeper-om, pa onda instalirash nove svezhe drajvere, uz najnoviji DirectX 9.0c?

starx
16.2.2009, 20:49
Testiraj je razlivanje boja mi se nesvidja 3d mark i vrti ga 2 sata............................,cudno da su drajveri zastareli,kao sto ti rekose directx9 je si li i njega "osvezio"
Kad sve zavrsis javi........

petar 93
16.2.2009, 20:59
Pada mi na pamet... ako si imao neku ATI graficku kartu pre te
nisam komp je nov, zato sam se uplasio kada se to desilo, nz zasto su mi driveri zastareli kada je grafa nova, ko zna od kada je ona stajala u magacinu. Kako da namestim da mi komp sam updejtuje drivere za grafu??? sada je sve uredu sa kompom, ali drivere nisam jos updejtove cekao sam vase savete! sad cu da probam opet da skinem!

starx
16.2.2009, 22:00
Nema tu neke filozofije evo selektuj graficku bilo koju 9800 mada mozes i jacu pa operativni sistem i skidaj.

http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us

edit:Pa jesi li ti instalirao win i ostalo ne zaboravi drajvere za cip set, naravno sve potrebnio sa diska od ploce instaliraj ili reci koja ti je ploca,pa da ti damo link za najnovije........

petar 93
17.2.2009, 15:13
imam xfx 750a maticnu, a da vas pitam kada se instaliraju novi driveri da li stare trebam prvo da obrisem? i da, da nema nekakve veze to sto sam na pola prekinuo instalaciju novih drivera, pa mi se slika razlivala?

Doomche
17.2.2009, 15:55
imam xfx 750a maticnu, a da vas pitam kada se instaliraju novi driveri da li stare trebam prvo da obrisem? i da, da nema nekakve veze to sto sam na pola prekinuo instalaciju novih drivera, pa mi se slika razlivala?

Vrlo moguce da ima veze. Inache, mozhesh da brishesh drajvere, ali nije neophodno. Ja za obichan upgrade drajvera na istoj kartici nisam brisao i sve radi savrsheno.

BrutaLiS
20.2.2009, 11:00
Jedno nevezano pitanje... Kad instaliram drajvere, da li je potrebno instalirati i ati catalyst ili je display drajver dovoljan?? (imam radeon 9600xt i ne treba mi nikakav klok i sl.)

nikola87
20.2.2009, 11:03
dovoljni su samo display drajveri

ukimafija
20.2.2009, 11:10
Pozeljno je da stare obrises, a ako se i daje zaglupljuje ili imas ostatke ocitsti ih driver cleanerom ili nekim drugim programom za ciscenje starih drajvera. Moze da ima veze i to sto si prekinuo, to u principu ne valja raditi, instalacija i ovako relativno kratko traje.
Skini nove sa zvanicnog sajta za tvoj sistem, obrisi stare, pokreni driver cleaner za svaki slucaj, i instaliraj nove drajvere, trebalo bi da radi...