Prikaži potpunu verziju : Problem sa mrežom između dva compa
povezao sam dva compa u lan, jedan je povezan na sbb modem preko usb-a. prvom sam dao IP.192.168.0.1 drugom je 192.168.0.3 i DG. 192.168.0.1. Problem je sledeci sto mi trojka nema pristum netu. kada sam pokusao da pingujem sa trojke moze da se pinguje kec ali sa keca ne moze da se pinguje trojka. ima li neko ideju sta moze da bude. da napomenem ni jedan od racunara nema firewall i oba su win XP
povezao sam dva compa u lan, jedan je povezan na sbb modem preko usb-a. prvom sam dao IP.192.168.0.1 drugom je 192.168.0.3 i DG. 192.168.0.1. Problem je sledeci sto mi trojka nema pristum netu. kada sam pokusao da pingujem sa trojke moze da se pinguje kec ali sa keca ne moze da se pinguje trojka. ima li neko ideju sta moze da bude. da napomenem ni jedan od racunara nema firewall i oba su win XPNaravno da trojka nema pristup Netu. Moraš da napraviš Connection Share na konekciji sa kablovskim modemom, kako bi taj računar znao da pakete za Internet sa "trojke" prosleđuje na Internet, tj. da se ponaša kao mali ruter.
Dakle, nađeš među konekcijama onu preko USB-a, klikneš na nju desnim tasterom miša i izabereš Properties, pa na poslednju karticu Advanced (ako se dobro sećam), tamo izabereš "Share this connection" i posle još treba da kažeš sa kojom drugom konekcijom deliš Internet (treba ti ime konekcije preko LAN-a ka "trojci" - obično se zove Local Area Connection ili Local Area Connection 2 i slično. Tamo ima da klikneš i na Settings, pa se otvori prozor sa kojekakvim ovakvim i onakvim serverima (http, ftp itd.) - tu nemoj ništa da uključuješ jer inače cela stvar neće da ti radi. Ostaje ti da sve potvrdiš, a onda će ti verovatno iskočiti obaveštenje da je računaru na kojem deliš konekciju ("jedinici") biti automatski postavljena adresa 192.168.0.1, a na onom računaru gde je sada "trojka" treba to da izbrišeš i da ostaviš sve na automatici.
Imaš tu i podešavanja Firewalla, ali čini mi se da je to po defaultu namešteno kako treba.
dobro to za konekciju ali mene buni sto ne mogu da se pinguju (kec nece da pinguje trojku a trojka pinguje keca)
procitao sam i sve je tako uradjeno. nije ovo prvi put da umrezavam racunare, samo mi se nikad nije desila da jedan pinguje a druge da nece. sve je uradjeno po ps-u
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.