Prikaži potpunu verziju : Nemam sreće - ATI 4870 512mb
... i to gigabajtov, a reko sam sebi da necu vise graficke od tog proizvodjaca^^... elem po 3ci put na trecoj konfiguraciji mi se desava da kuler na grafickoj proizvodi cudne zvuke prilikom podizanja sistema. jedna je tako crkla druga jos radi ali je bucna, a ova najnovija lepo radi tek kad se podigne sis(mislim bez zujanja...).
sta da radim? jel dovoljno da se ocisti(mada valjda gubi garanciju ako rastavim kuler?) ili da kupujem neki kuler za graficku ako postoji, ili mozda ca cekam pa ako crkne u garantnom roku^^... ?
smara me vise sto stalno prodaju neke falicne proizvode ili sam samo ja te srece^^...
Dok su sve nalepnice na mestu, ne gubish garanciju. Slobodno ochisti kuler. Inache mozhda pomogne i malo customizovanje brzina venta pri odredjenoj temperaturi, odradi to u RivaTuneru.
Dok su sve nalepnice na mestu, ne gubish garanciju. Slobodno ochisti kuler. Inache mozhda pomogne i malo customizovanje brzina venta pri odredjenoj temperaturi, odradi to u RivaTuneru.
pa vec sam ubrzao kuler u drajverima ali dok se dize sistem on drzi brzinu po defaultu ... ali nije to problem. ne znam da li moze da se ocisti bez diranja nalepnica posto jezatvoren kuler al probacu^^.
Ne znam kako je kod tebe, ja sam na mom 4850 uspeo ceo heatpipe da skinem a da ne pokvarim garanciju... sumnjam da je druga situacija kod tebe...
Ali tvoj je Gainward a njegov je Gigabyte(obracam se DooMchE-u).Patuljak,sto ti ne odneses u servis u radnji u ko joj si kupio tu graficku i lepo im kazes da oces da ti ociste komponente.
Ma nece mu biti problem koji god da je model, ne mora ni da skida heatpipe ili ventilator, dovoljno da skine onu plastiku i mozhe da produva dovoljno karticu. Predvidjene su one za redovno odrzhavanje i chishcenje, nemoguce da ne mozhe bash nikako da je otvori...
a ova najnovija lepo radi tek kad se podigne sis(mislim bez zujanja...).
Zato što tek kad se podigne Windows i aktivira drajver, kreće kontrola obrtaja ventilatora. Pre toga vrti na max.
Zato što tek kad se podigne Windows i aktivira drajver, kreće kontrola obrtaja ventilatora. Pre toga vrti na max.
meni ne vrti na max dok ne podigne mozda na sekundu... a trenutno krlja...
... i to gigabajtov, a reko sam sebi da necu vise graficke od tog proizvodjaca^^... elem po 3ci put na trecoj konfiguraciji mi se desava da kuler na grafickoj proizvodi cudne zvuke prilikom podizanja sistema. jedna je tako crkla druga jos radi ali je bucna, a ova najnovija lepo radi tek kad se podigne sis(mislim bez zujanja...).
sta da radim? jel dovoljno da se ocisti(mada valjda gubi garanciju ako rastavim kuler?) ili da kupujem neki kuler za graficku ako postoji, ili mozda ca cekam pa ako crkne u garantnom roku^^... ?
smara me vise sto stalno prodaju neke falicne proizvode ili sam samo ja te srece^^...
Nisi samo ti, XFX 7900GS sam ubo iz treceg pokusaja, a nedavno mi je otisla i Asusova HD4870, kuler koji je samo stao...
Game fever
12.2.2009, 18:48
Pa cek ako je u garanciji odnese njima u servis i kazes"alo ovo zuju ko nenormalno, popraviti". I cekas da te nazovu i kazu gotovo. Ako opet zuji ti opet u servis dok lepo ne trazis pare nazad ili drugu graficku.
Pa cek ako je u garanciji odnese njima u servis i kazes"alo ovo zuju ko nenormalno, popraviti". I cekas da te nazovu i kazu gotovo. Ako opet zuji ti opet u servis dok lepo ne trazis pare nazad ili drugu graficku.
heh to sam radio sa prethodnim kompom pa su mi drzali po mesec dana kao dok im stigne deo.... pa ti vrate polupopravljeno^^...
pharaon.92.bc
12.2.2009, 20:19
@drov
Ako ti je zvuk zujanja bas "visok" nije kao obicno zujanje vec kao da hoce da pisti,imamo isti problem.Meni se to desavalo samo kada comp ucitava Crysis.Culo se neko "visoko frekventno" zujanje i kada udje u igru zujanje prestane.Ako je pak obicno zujanje uzmi i ocisti kuler.Vodi racuna ako budes samo izduvavao prasinu iz nje usisivacem drzi prstom ventilator da se ne okrece jer tako vent moze da proizvede struju i da spali kartu.Meni je tako crkla 7300.
Postoji varijanta čišćenja kompresorom, jednostavno mlaz vazduha usmeriš u kuler, to je lakša ali manje temeljna varijanta. Drugo je da rašafiš kuler, tako rešavaš problem sigurno, ako već neće u servisu da ti srede kuler koji će ti onda garancija. Nije to neki problem ali zna da iritira, meni je otišao kuler na ti4200, pa sam ga na kraju zamenio sa nekim bakarnim Titanom, vidm da ga još prodaju. Za tu tvoju zver bi bogami trebao dosta skup kuler...
pharaon.92.bc
13.2.2009, 13:02
Moze uzeti Thermaltake DuOrb.Ja planiram da ga kupim za moju grafu.Kosta 23 eura.
Danas sam za 450 dinara pazario Omega dust cleaner ili ti bocu kompresovanog vazduha za ciscenje prasine sa komponenti.Pored kompresovanog vazduha u boci imam jos neka supstanca koja "sprecava" nakupljanje prasine.Stvarno korisna stvarcica.Kada sam je uperio u rebra graficke,oblak prasine je izasao kroz zadnji deo grafe.:D Probaj da nabavis nesto na ovaj fazon,pomoci ce ti dosta.
heh to sam radio sa prethodnim kompom pa su mi drzali po mesec dana kao dok im stigne deo.... pa ti vrate polupopravljeno^^...
Malo vadim staru temu,
al mene samo zanima koji je konkretan naziv firme te, koja ti je držala na garanciji nešto jako dugo i vratila polupopravljeno?
Znači, tačno kako se firma zove i odakle je, da se zna, nije to nikakav problem da se napiše.;)
Malo vadim staru temu,
al mene samo zanima koji je konkretan naziv firme te, koja ti je držala na garanciji nešto jako dugo i vratila polupopravljeno?
Znači, tačno kako se firma zove i odakle je, da se zna, nije to nikakav problem da se napiše.;)
pa to nije sigurno neka poznatija firma,vec nesto tipa sremcica kompjuters(msm ovo lupam)...
pa to nije sigurno neka poznatija firma,vec nesto tipa sremcica kompjuters(msm ovo lupam)...
Pa nemoj da lupaš, ako ne moraš, zanima me šta čovek ima kao i iskustvo i konkretno sa kim. Vrlo jednostavno. Napiše se koja je firma i ništa ne boli.
Ja to radim sa pumpom za biciklo, ono crevo uperim u cooler i drzim jednom rukom, a drugom pumpam, i da vidis samo kako temeljno produva. :)
Kod nas se u zemlju uvozi teski tresh od komponenti, a garanciju tesko odradjuju jer komponente eto RADE. E ona dole izjava da graficka pisti kad ulazi u Krizis je prava bombona. Moram da kazem da grafika ne pisti zbog kullera, ne pisti ni napajanje, ni maticna, grafika pisti jednostavno jer pisti elektronika na njoj (iskusni korisnici lakiraju graficke sa lakom , jer lak prekrije elektroniku i prigusuje ovaj zvuk, da tako se gubi garancija:D) to pistanje se ne javlja usled neispravnosti nego zato sto u tom trenutku verovali ili ne kriza radi u vise od 1000FPS i grafika radi punom parom, to mi se javljalo na 3 graficke uzastopce u roku od 2 meseca. Sta reci kad i GTX295 ispusta ove zvuke. Ko ne veruje u ovo neka skine FRAPS i ukluci krizu, pre nego sto udje u Meni od igrice videce da igrica radi u 1000+ FPS Yeah!!!
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.