PDA

Prikaži potpunu verziju : Druga grafička u PCIx slotu

vlajo
11.2.2009, 16:35
Zanima me da li je neko radio eksperiment da stavi još jednu grafičku PCIx na ploči. Pošto mi đavo ne da mira, palo mi je napamet da moju 2900gt ubacim u PCIx i da vidim da li će je prepoznati. Već imam 4850 na ploči. Ako neko ima slična iskustva nek napiše.

dzonihsv
11.2.2009, 18:40
Koju plocu imas? Tacan naziv...

Doomche
11.2.2009, 18:49
Ahm... Crossfire nece raditi sigurno. A koliko znam nVidia je razradila mogucnost da jedna kartica radi normalno a druga samo PhysX, mislim da ATi to i dalje nema. Ako se ne varam, Windows ce ti prepoznati i drugu karticu u device manageru ali ce ti biti potpuno beskorisna...

vlajo
11.2.2009, 19:30
Ej imam i 7600gt, da probam sa njom i HD4850. :opanachke

Doomche
11.2.2009, 19:35
Pih, mogao si reci da ti donesem stari 7600gt pa da se razvalish od super performansi u SLI, al prodao sam staru mashinu :D

Inache chak i da si mislio, 7XXX nema PhysX, tako da bi to bila dosta glupa varijanta...

ukimafija
11.2.2009, 19:37
To nece raditi 100% sam siguran ni u jednoj od te dve varijante, nemoj to da probas gubis vreme...
Sa grafama iz najnovije serije i recimo X58 plocom bi mogao da probas iz zezanja, bilo je cak varijanti koje su u fazi testiranja i mogle bi da rade da se omoguci da recimo ATI bude primarna grafa a geforce samo da radi fiziku...Ali tesko da ce to zaziveti posto se gospodi ne zuri da napisu drajvere za tako nesto a svako potencira svoj proizvod kao bolji...

voodoo_
11.2.2009, 20:10
Ahm... Crossfire nece raditi sigurno. A koliko znam nVidia je razradila mogucnost da jedna kartica radi normalno a druga samo PhysX, mislim da ATi to i dalje nema. Ako se ne varam, Windows ce ti prepoznati i drugu karticu u device manageru ali ce ti biti potpuno beskorisna...
Može da se nakači još neki monitor na sekundarnu karticu i da se tako koristi (kome trebaju više od dva monitora), i to je sve.