PDA

Prikaži potpunu verziju : Besplatan Internet

Engineer
10.2.2009, 21:44
Doneo drug danas u skolu lap-top. Nije neki al' 'ajde.... I ukljuci on skeniranje za nalazenje (mreze) signala (wireles, valjda) i nadje mu on 3-4 razlicite. Bira on jednu i internet mu radi. Pici mu YOUTUBE kao lud. Stvarno sam se zacudio, nigde nista nije besplatno, je l'? Zanima me sta je on to imao u svom lap-top-u pa mu se ovo desilo? Moze li se to primeniti na PC-u???? Plz.:dedica:
Muka mi je vise od SBB-ovih 256kb/s!!!:n-cc2::n-cc2:

dzonihsv
10.2.2009, 21:49
Mozda je skolska "neobezbedjena" mreza. Tako je, nista nije besplatno, verovatno je ili skolska mreza ili od nekog lika (neupucenog u zastitu mreze) koji zivi pored skole.

Moze se naravno to primeniti i na desktopu kupovinom Wireless Mrezne Karte ali tesko da ces ti da uhvatis isti signal jer je on taj signal uhvatio u skoli (oko skole) a ti kuci verovatno nemas glupog komsiju koji ne zna da obezbedi mrezu :)

Engineer
10.2.2009, 21:59
Pa...dobro. Sta znas. Ja sam u Novom Pazaru a ovamo pameti nema mnogo...
Vecinom sve same :boodala::boodala:.
Koliki je radijus skeniranja, mislim koliku "povrsinu" skeniranje tom karticom obuhvata???? Pa da probam....xex (nadam se da si me shvatio, jer skoro pa blage nemam o ovome).

p.s. Nasa skola nema svoju mrezu, ustvari nema ni jedan jedini modem.

dzonihsv
10.2.2009, 22:06
Onda je to neka komsijina mreza. Ne mora da znaci da ces i ti imati pored tebe u stanu/kuci nekog ko ima takodje nezasticenu mrezu. Ono je tvoj ortaka po srpski ukenj**lo. :)

Batali to, bolje nadji neki stabilan izvor net-a. ADSL, Wireless...

Inace, radius je dosta mali, mada zavisi i od same kartice (chipa) koji se nalazi u odredjenom uredjaju (laptop ili sta vec).

Laptop 'vata signal (npr. moj laptop), oko 50m na zatvorenom dok Wireless Mrezna Karta 'vata nesto manje (zbog manje antene).

Engineer
10.2.2009, 22:13
Shvatio sam to. Jbg! Taman sam se ponadao! Inace ovo ce biti waaaay of topic, ali koji je najjeftini lap-top koji e moze poruciti preko net-a iz nekog shop-a??? Pa da vidim. Najjeftiniji u Pakom-u je mnogo van mog budzeta.

dzonihsv
10.2.2009, 22:15
Pa najjeftiniji laptop ti je polovan laptop.
A nov inace mozes kupiti iz skoro bilo koje radnje iz Bg-a jer sve rade sa City Express-om.

Ako planiras i ti da se sljakas preko tog komsijinog neta onda zaboravi na to, stavice on sifru cim provali da mu neko gusi mrezu.

Engineer
10.2.2009, 22:22
OK. Thanks Dzoni. :o:o

Flavio
23.2.2009, 18:13
A da nema negde u blizini skole neki "hot spot" pa ti se tu drugar zakacio?

M.C.
23.2.2009, 18:19
Možda i sam naziv mreže može dovesti do odgovora. :)

DeCoy
23.2.2009, 22:36
Shvatio sam to. Jbg! Taman sam se ponadao! Inace ovo ce biti waaaay of topic, ali koji je najjeftini lap-top koji e moze poruciti preko net-a iz nekog shop-a??? Pa da vidim. Najjeftiniji u Pakom-u je mnogo van mog budzeta.

Čekaj zar ti nije jeftinije da uplatiš taj net nego da zbog krađe tuđeg neta kupuješ laptop:confused: