Prikaži potpunu verziju : Besplatan Internet
Doneo drug danas u skolu lap-top. Nije neki al' 'ajde.... I ukljuci on skeniranje za nalazenje (mreze) signala (wireles, valjda) i nadje mu on 3-4 razlicite. Bira on jednu i internet mu radi. Pici mu YOUTUBE kao lud. Stvarno sam se zacudio, nigde nista nije besplatno, je l'? Zanima me sta je on to imao u svom lap-top-u pa mu se ovo desilo? Moze li se to primeniti na PC-u???? Plz.:dedica:
Muka mi je vise od SBB-ovih 256kb/s!!!:n-cc2::n-cc2:
Mozda je skolska "neobezbedjena" mreza. Tako je, nista nije besplatno, verovatno je ili skolska mreza ili od nekog lika (neupucenog u zastitu mreze) koji zivi pored skole.
Moze se naravno to primeniti i na desktopu kupovinom Wireless Mrezne Karte ali tesko da ces ti da uhvatis isti signal jer je on taj signal uhvatio u skoli (oko skole) a ti kuci verovatno nemas glupog komsiju koji ne zna da obezbedi mrezu :)
Pa...dobro. Sta znas. Ja sam u Novom Pazaru a ovamo pameti nema mnogo...
Vecinom sve same :boodala::boodala:.
Koliki je radijus skeniranja, mislim koliku "povrsinu" skeniranje tom karticom obuhvata???? Pa da probam....xex (nadam se da si me shvatio, jer skoro pa blage nemam o ovome).
p.s. Nasa skola nema svoju mrezu, ustvari nema ni jedan jedini modem.
Onda je to neka komsijina mreza. Ne mora da znaci da ces i ti imati pored tebe u stanu/kuci nekog ko ima takodje nezasticenu mrezu. Ono je tvoj ortaka po srpski ukenj**lo. :)
Batali to, bolje nadji neki stabilan izvor net-a. ADSL, Wireless...
Inace, radius je dosta mali, mada zavisi i od same kartice (chipa) koji se nalazi u odredjenom uredjaju (laptop ili sta vec).
Laptop 'vata signal (npr. moj laptop), oko 50m na zatvorenom dok Wireless Mrezna Karta 'vata nesto manje (zbog manje antene).
Shvatio sam to. Jbg! Taman sam se ponadao! Inace ovo ce biti waaaay of topic, ali koji je najjeftini lap-top koji e moze poruciti preko net-a iz nekog shop-a??? Pa da vidim. Najjeftiniji u Pakom-u je mnogo van mog budzeta.
Pa najjeftiniji laptop ti je polovan laptop.
A nov inace mozes kupiti iz skoro bilo koje radnje iz Bg-a jer sve rade sa City Express-om.
Ako planiras i ti da se sljakas preko tog komsijinog neta onda zaboravi na to, stavice on sifru cim provali da mu neko gusi mrezu.
A da nema negde u blizini skole neki "hot spot" pa ti se tu drugar zakacio?
Možda i sam naziv mreže može dovesti do odgovora. :)
Shvatio sam to. Jbg! Taman sam se ponadao! Inace ovo ce biti waaaay of topic, ali koji je najjeftini lap-top koji e moze poruciti preko net-a iz nekog shop-a??? Pa da vidim. Najjeftiniji u Pakom-u je mnogo van mog budzeta.
Čekaj zar ti nije jeftinije da uplatiš taj net nego da zbog krađe tuđeg neta kupuješ laptop:confused:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.