Prikaži potpunu verziju : ATi 5870X2 a.k.a. dvoglava monstrumčina!
Svi smo se pitali koja kartica ce zameniti 4870X2, kad ono, gle cuda, to je 5870X2! :D
Salu na stranu, nema mnogo vesti o ovoj zverki, ali ono na sta sam naleteo deluje impresivno!
http://guru3d.com/news/ati-planning-a-new-radeon-5870-x2-graphics-card/
http://news.softpedia.com/news/Leaked-40nm-Radeon-HD-5870-to-Peak-1-5-TFLOPS-96673.shtml
Vidim neke prognoze od 600+ eura ze cenu...:a_whistli...ali, pasce jednog dana! :opanachke
Hm, iskreno mi to deluje kao josh jedna glasina. Mislim naravno, sledeca generacija ce se tako zvati, ali nema neke logike da u isto vreme izbace 4995x2 i 5870x2 :icon_scra. Mislim da njega necemo videti do kraja 2009
:to_care: 1.5 teraflops! 25% more shaders
512 bit memory interface! GDDR5!
2000 stream processors
GPU clock 1000mhz:n_klanja:
Definitivno PC ostaje u priči kao igračka platforma.
Ipak i pored svega pishe directx 10.1!!!!! :boodala:
Sta bi sa jedanaesticom na win 7??? :n-cc2:
Nema tu neke vajde bar ne dok ne zakuca leto na prag, a onda ima da se przi!!!!!
Ipak i pored svega pishe directx 10.1!!!!! :boodala:
Sta bi sa jedanaesticom na win 7??? :n-cc2:
Nema tu neke vajde bar ne dok ne zakuca leto na prag, a onda ima da se przi!!!!!
Pa mozda cekaju da MS izbaci finalnu verziju 11-ke, pa tek onda da implementiraju u graficku?
Ili jednostavno je test verzija, pa nije bilo potrebe da ubacuju; jos.
A mozda na kraju ispadne samo da je sarena laza.
:icon_scra
Evo i tabele, koliko je istinita - zakljucite sami. :opanachke
Ma ko zna sta "zaludjenici" pisu :D
Tu tabelu je neko mogao da napravi od nekih glasina,malko divljaju sa tim,i cisto simnjam da ce sa 800 povecati na 960 ide to navise sigurno,a bogami i morace malo da mucnu mozak na poboljsanju arhitekture inace nece dugo potrajati prosto povecanje sp-a.Ako je tacno da nVidia izbacuje dx10 karte to znaci da nema nista od 11 uskoro ili pak su male razlike izmedju 10 i 11,pa znate da su ga cisto marketinski nazvali 11 i malo poboljsali i kompatibilan je sa 10,tako da ................. ostaje da vidimo. A sto se tice pc-ja kao igracke platforme e izem ti platformu a volim je, gde ces crnje:to_care:
lijenština
15.2.2009, 15:05
Koliko sam ja čitao na netu (http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3507&p=3) dx11 je unapređeni dx 10
Rather than throwing out old constructs in order to move towards more programmability, Microsoft has built DirectX 11 as a strict superset of DirectX 10/10.1, which enables some curious possibilities. Essentially, DX10 code will be DX11 code that chooses not to implement some of the advanced features.
Što se Ati-ja tiče on je imao teselator još na r600 pa je verovatno spremniji za dx11 od Nvdije. :)
Predrag Stankovic
15.2.2009, 22:36
Evo i tabele, koliko je istinita - zakljucite sami. :opanachke
Ova tabela nema veze s mozgom
Koliko sam ja čitao na netu (http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3507&p=3) dx11 je unapređeni dx 10
Kao shto je sedmica unapredjena vista :dedica:
:to_care: 1.5 teraflops! 25% more shaders
512 bit memory interface! GDDR5!
2000 stream processors
GPU clock 1000mhz:n_klanja:
Definitivno PC ostaje u priči kao igračka platforma.
Pa koji proc treba to da nahrani podacima? Za 3X 4870x2 crosfire setup ni Core i7 965XE nije dovoljan. Za ovo...
Pa koji proc treba to da nahrani podacima? Za 3X 4870x2 crosfire setup ni Core i7 965XE nije dovoljan. Za ovo...
Pa oblik je teskog debiliteta imati vise od jedne takve dvoglave karte osim za neke testove i takmicenja, jer i jedna moze da tera na high i na 30" monitoru svasta....
Ali ce tek Westmere(Core i7 u 32nm -6 core verovatno) krajem 2009 i u 2010. biti pravi procesor za takvu karticu.
Ali ne znam sto se palite bezveze, tema o ovoj karti je teski FAKE...
AMD i kad prestavlja proizvod sigurno ne predstavlja prvo dvoglavu kartu, Nvidia takodje. Drugo, iako ce oba proizvodjaca predstaviti prve 40nm modele verovatno negde druga polovina marta ili u aprilu, to nece biti dx 11 karte(mozda AMD napravi da budu sposobne mada sumnjam).
Prave DX11 karte dolaze tek pri kraju 3. kvartala ove godine i to je to...Top modeli oba proizvodjaca ce biti u 40nm i koristice dosta brzi Gddr5 na 5+ GHZ koliko sam cuo da su sposobni neki Hinyx i Sasmung cipovi...
Jeste debilno imati dve-tri 4870x2, meni bi bila previse i jedna, ali ovaj 5870x2 bi treboao da ima snagu kao 5x4870x1 pa zato pitam kako ce to da se uposli. Zato se valjda i odlaze predstavljanje, nema odgovarajuceg CPU-a. Serija 5xxx je prvobitno najavljivana za mart/april 2009 al izgleda da od toga nema nista.
White Ripper
6.3.2009, 23:01
Da ne nacinjem novu temu,evo da prilozim link gdje se nalaze valjda slike i podaci o atijevoj 5xxx seriji grafickih kartica:
http://www.tomshardware.co.uk/forum/page-258763_15_0.html
To sam video pre nekoliko mesaci al mi izgleda toliko bizarno da neam sanse da to izadje sad. Jednostavno optimizacija u drajverima nije dosla dotle da moze 6 cipa da se upotrebe, a i potrosnja struje bi bila ogromna.
Evo odakle je ta glasina potekla.
http://forum.beyond3d.com/showpost.php?p=1208228&postcount=137
Neki lik razmisljao naglas. Dobra mu je ideja, nema sta, al mozda za HD7000 seriju...
Ako ATi izbaci takav chip na trziste (1 master + 4 slave) ja kupim jednu takvu karticu i pojedem je sa sve kulerom, sami dizajn je preglup pa cak i za ideju nekog tamo forumasa...
A mislim da ni nVidia nije u stanju da napise drajvere za takvo nesto (slican princip je koristila i sega sa konzolom saturn pa je prosla neslavno)
Au kad sam video
"HD 5850 -> 2560 SP + 64 TMUs (1 master chip + 3 slaves)
HD 5870 -> 3200 SP + 80 TMUs (1 master chip + 4 slaves)"
Nasmejao sam se do suza...:D tezak fake...Ati nije toliko neracionalan...Tesko da ce cip imati vise od 1500SP-a, ja cak ne ocekujem ni toliko...Ali se zna da ce cip imati gddr5 na 5+ghz...
Eh, da sam moderator takva bi lockchina pala ovde. :dzavo:
Pa zar uki je bio dovoljno jasan da je ta kartica obican fake. :Freddy:
Hajde da preusmerimo svoje sive celije na druge teme. :ciao:
Pa gotovo je sasvim izvesno da ce se pojaviti 5870X2 kad-tad, samo sa drugim specifikacijama! :opanachke
Predrag Stankovic
7.3.2009, 18:00
Veoma izvesno, moguce chak i za par meseci
Dok se ne pojavi... :ciao:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.