Prikaži potpunu verziju : Komp na TV, trebam malu pomoć
E skopcao sam kom na tv sve radi ok udjem u neku igru i sve je perfektno ako gledadm neki film sve se cisto i lijepo vidi ... Ali npr. sitnija slva na desktopu nemogu nikako da procitam nista skoro ne vidim samo bas krupna slova se vide i sve sto je krupnije ... Jedva start vidimm ... Grafika mi je ati radeon 9250 128 mb ... Da ne trebam kakva podesavanja ili drivere da li iko zna ???
Hvala unapred ...
Probaj ovo, mozhda pomogne:
desni klik na desktop, pa Properties, pa Appearance i ispod "Use the following method to smooth edges of screen fonts" (koje treba da je chekirano) promeni sa Standard na ClearType. Shto se starta tiche... pa smanji rezoluciju na desktopu ? :S
povecaj rezoluciju slova tj dpi na 120dpi ili vecu vrednost dok ne nadjes odgovarajuce..
desni klik na desktop,properties,settings,advanced,dpi setting
Decki probao sam ovo navedeno jako je mutno, stvarno ne znam sta napraviti ... Na msn npr. ne vidim ime contacta a kamoli sta drugo sitnije jako mutno ... Filmovi i ostalo ok je stvarno ... Hvala jos jednom na pokusaju valjdacu napraviti ...
Gusaru koliki ti je taj televizor?Ako ti je LCD televizor koji je HD redy ili Full HD mislim da znam u cemu je problem.Problem je najverovatnije u tome sto je tvoja graficka preslaba za tvoj televizor.Zato sto je jedan moj drug imao Geforce 4 na 15incnom CRT ekranu pa kad je promenio na 17incni TFT monitor bila mutna slika.
^ Tesko da je do toga, GF4 tera lepo i na 22" monitorima (samo nabavi novije driver-e).
U ATI CCC probaj u opcijama monitora da podesis na automatic (sve da ti monitor sam podesava).
E televizor mi je crt 21" Trion nekakav ... Sve sam probao mora da je do grafikeee ... Cim spustim rezoluciju jasnije je pomalo .. npr. 800x640 vidim donekle sada pisem preko tv-a ... ali ako povecam rezoluciju nista od toga nemogu da napravim :(( ... Probacu od nekoga donjeti jacu grafulju pa cu da vidim nista mi drugo ne preostaje ... Jos cu drivere da zamjenim za neke nove ma da sumljam da ce pomoci ...
Hvala svima na trudu ... :tapsh:
Uh, pa ako se radi o "kutiji" chija je PAL klasichna rezolucija 720x576, a ti furash na jachoj, verovatno ima veze zashto su slova tako mutna. Probaj stavi na ovu rezoluciju (ako mozhesh) pa proveri onda kako ti se chini
Ne morash se muchiti da trazhish karticu, ne verujem da je do nje, jedino ako budesh mogao da podesish nizhu rezoluciju od te, znachi treba ti starija kartica :) Do snage nije sigurno, ja sam na 24" TV-u pushtao film preko ATI Rage Pro Fury kartice sa 32MB memorije, od pre 10 godina i radilo je bez problema...
Ne morash se muchiti da trazhish karticu, ne verujem da je do nje, jedino ako budesh mogao da podesish nizhu rezoluciju od te, znachi treba ti starija kartica :) Do snage nije sigurno, ja sam na 24" TV-u pushtao film preko ATI Rage Pro Fury kartice sa 32MB memorije, od pre 10 godina i radilo je bez problema...
Drugar film ide odlicno to je savrsenstvo ... Ali sada dok citam ovo i pisem morao sam smanjiti skroz rezoluciju i povecati na mozili ekran (ctrl+mouse scroll) i onda vidim jasno ali dzinovski ... Stvarno nevjerovatno
Zaboravi. Iako se filmovi vide odlično, desktop se nikada neće videti dobro na standardnim televizorima. Nema to nikakve veze sa grafičkom i drajverima jer i najjača i najslabija grafička šalju isti signal preko TV-out.
Ako ti je crk'o monitor, što pre kupi novi, ili neki polovan ako nisi trenutno pri kinti. Ako hoćeš da koristiš TV kao monitor, kupi LCD ili Plasma TV.
Slika moze biti nejasna iz dva razloga:
1.Moze da bude zbog televizora(od starosti ili se kvari)Imam PS2 kojimi na svakom televizoru radi sasvim jasno sa svim bojama dok na jednom starijem babinom televizoru radi bez boje i malo slabije jasnoce.
2.Grafika ti je mozda pocela da se kvari(najverovatnije zbog starosti)ili je nisi dobro "ubo" u VGA port na TV ili graficki.
Ako hoce da uzima novi televizor bolje je da uzme LCD jer ce sada da ukinu plazme zbog kracekg veka i vece potrosnje struje u odnosu na LCD.Ako neverujes idi na www.interfejs.co.yu (http://www.interfejs.co.yu) i idi na vesti nije stara vest-medju novijima je.
Ja i dalje pikiram na rezoluciju PAL televizora koja je manja od monitora. Pa probajte da podesite softversku 1600x1200 na monitor koji je deklarisan do 1280x1024 (konkretno sam bash to radio). Zbog hardverske velichine piksela piksel ce se "deliti" na vishe da bi napravio vecu rezoluciju shto dovodi do zamucenja. Ako ikako mozhesh probaj da preko neke druge kartice stavish nizhu rezoluciju (ne mora tachno 720x576, mozhe i neshto blizu toga), a ako se ne popravi slobodno odustani jer CRT televizori nisu ni dizajnirani da kupe te vece rezolucije...
pharaon.92.bc
9.2.2009, 22:49
DooMche je u pravu.Problem je u rezoluciji tv-a.
I da i ne. Možda je u pravu za rezoluciju ali problem sigurno nije rezolucija TV-a.
Naime, svi PAL televizori imaju rezoluciju 576i. TV-out na grafičkoj je S-Video koji šalje 576i za PAL i 480i za NTSC, što se poklapa sa rezolucijom TV-a.
Problem može da bude to što Windows interno radi u NE576, + progressive.
A možda Windows i ne pokušava da prilagodi rezoluciju kao kod video signala jer, nije u pitanju video.
A možda Windows i ne pokušava da prilagodi rezoluciju kao kod video signala jer, nije u pitanju video.
Na to sam i ciljao. Da je prilagodi na 576i, onda bi mu bilo svejedno ako stavi 1680x1050 na kompu ili 800x600, ali ochigledno to ne uradi ili ga skalira dovoljno ochajno da se zamuti. Jedino to mi pada na pamet...
E, da. Meni se čini da ga uopšte ne skalira.
Ne razumem se baš u ovu problematiku ali sam se nečeg dosetio. U Media Player Classic je potrebno izabrati odgovarajući video output da bi se film video na TV-u. Npr. mislim da sa WMR 7 Renderless ne radi dok bi sa Overlay trebalo da radi. Znači, verovatno je potrebno zasebno uključiti takvu opciju da bi skaliranje bilo odgovarajuće. A Windows tako nešto zasebno nema.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.