Prikaži potpunu verziju : 9600 GSO vs ATI 3850
kratko i jasno: KOJA JE BOLJA na rezoluciji 1440x900 :paranoia:
Mislim da je 3850 neznatno brzhi, tu su negde. Ali bih ishao na 9600GSO zbog manje potroshnje, a verzija sa 768MB je josh i brzha od 3850... ali ako vec idesh na verziju sa 768MB koja koshta minimum nekih ~85e, za to mozhesh da potrazhish i 3870 sa DDR4 koji je brzhi od nje, ali i za 3870 i 3850 ti treba neko solidno napajanje, bar LC Power 6420 420W
Partybreaker
9.2.2009, 21:28
I jedna i druga karta se izrađuju u više verzija u zavisnosti od tipa i količine memorije i od toga prvenstveno zavisi koja će imati prednost. Naravno, tu su i fabrički overclock-ovane verzije, te i to može da utiče.
9600GSO sa 384mb je brzi od 3850 sa 256mb a sporji za nijansu od 512mb verzije, dok 768mb verzija moze da pomrsi racune cak i ATI 3870 negde...
^ naravno ja sam ovde gore sve mislio na 3850 sa 512MB, a po testovima ja videh da je 3870 DDR4 verzija brzha od 9600GSO 768 ? :S
po testovima ja videh da je 3870 DDR4 verzija brzha od 9600GSO 768 ? :S u cistim rezolucijama da, ali kad se ukljuce AA i AF ipak nesto mocniji derivat G92 cipa na GSO odnosi pobedu...Ali generalno varira od igre do igre i male su razlike...A ova karta ipak ima snage za to a i visak memorije joj pogoduje...
9600 ima i fiziku i CUDA i ipak je to nV. Ja bih uvek uzeo 9600.
Pozdrav,
1. Nebih da unistim coveku temu ali da ne zapocinjem i ja novu... (posto sam satima trazio i ceprkao po forumu i na kraju nista, zapravo verovatno to postoji negde na forumu ali ja sam se smorio) pa cu pokusati ovako da dodjem do saznanja:
Moje pitanje je: Koju graficku da kupim za 75e. U prodaji postoji milion modela (8600, 9400, 8400, 9600, GT, GS, GTS, GSO.....i svi se u necemu razlikuju a ja o tome veze nemam).
P.S. U obzir dolaze samo nVIDIA graficke i MOLIM VAS da mi navedete samo modele i proizvodjace, ne zelim nikakva objasnjenja jer to uvek dovede do skretanja sa glavne teme a meni nece puno znaciti!
Unapred sam Vam zahvalan :)
Hehe... sto samo nV?
Za te pare imas samo 9600GSO 384MB (Palit, XpertVision (valjda je i ovo ogranak Palit-a?)).
@Svi koji kupuju nove graficke
Jurite polovne (u garanciji) 8800GT 512MB, imate na Benchforumu/PCberzi/ITSvetu za 80-85e ;).
Eno ima jedan na benchu prodaje Leadtek za 70e, u garanciji ;).
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=189481
Ko prvi devojci... ;).
Pa za toliko sam ja prodao svoju GTS 320MB bez garancije :D.
Jel' to ona iz Eurolinka? (mamu im prevarantsku). Nije ni cudo sto je 70e kada nema garanciju. :)
Da, malo sam se zaneo, ova od 70e nema garanciju, al ko da je to sad nesto epohalno bitno, ako je radila kod njega, radice i drugome.
Inace, nisu sve eurolink garancije nevazece, treba se raspitati kod uvoznika ;), znaju da budu predusretljivi, ako im se lepo pridje :).
Slucajno sam na klinici (gde sluzim civilnu vojsku), upoznao lika koji radi u Kimtechu (2. uvoznik Asus-a posle Direct Link), i lik mi kaze, da bih na moju graficku (na koju sam ja dobio 1 godinu garancije kod List computersa, islo nesto preko bratove firme, ne pitajte :D), mogao ostvariti full garanciju od 3 godine, bez vecih problema, treba samo da ima njihov sticker (nalepnicu sa kodom, na samoj grafickoj ili na kutiji), to sam i rekao liku kome sam graficku prodao (njemu sam dao 3 meseca usmene garancije, tako da moze dobiti jos godinu dana kod kimtecha) :).
Nije reklamiranje, ako jeste, a vi obrisite imena firmi.
Leadtek nema garanciju, ja imam 8800GTS 320MB iz Eurolink-a i niko ne priznaje garanciju za Leadtek. Shit zivi...
Ja sam uzeo ceo sklopljen komp u eurolinku, i posle mesec dana firma se zatvorila, meni otisla maticna, pa moro da placam iz dzepa.:n-cc2:
Sramota, i opet je covece otvore. Al sam naucio lekciju;)
Hm, pa ko je uvoznik Leadtek-a, da mu lupamo prozore nocas :D.
Verovatno ima vise uvoznika.
A i radi ti graficka, sta si se smorio.
@Morandi
Gde je bre otvore ;).
Kad bi Eurolink ponovo poceo da radi, pa ti bi automatski imao garanciju na plocu ;).
Ima neki drugi Eurolink, mislim da nema veze sa onim sto je pobegao iz zemlje, sa vlasnikom.
Ma radi grafa ali pocela je da se tripuje... Pocinje da cvili ali posto nema garanciju ima sam da je "opravim". :)
I ja takodje imam ceo komp iz Eurolink-a kao i Morandi.
Cvile zavojnice, tj. kalemi :). To nije kvar ;).
Ako ti smeta buka, treba necim da se zalije, koliko sam cuo na benchu.
Ae zalijemo po pivo :to_care:.
Odoh bre da spavam, treba neko sutra otadzbinu (i vas balavce :D) da brani :dedica:. :to_care:.
Cvile zavojnice, tj. kalemi :). To nije kvar ;).
Ako ti smeta buka, treba necim da se zalije, koliko sam cuo na benchu.
Ae zalijemo po pivo :to_care:.
Odoh bre da spavam, treba neko sutra otadzbinu (i vas balavce :D) da brani :dedica:. :to_care:.
:rofl:
Ne spominji mi pivo:D
Kad se samo setim nedelje ujutro kad sam poceo da se *******vam na solji:rolleyes:
@ Pjanovic - Hehe... Necu ja oko toga da cackam jer iskreno ne znam sta je to tacno (znam sta je kalem) ali ako bude bas smetalo onda cu da se pazabavim malo vise. A tek to zalivanje, to tek necu da radim jer tako nesto nisam radio pa je veca sansa da je sje*** nego da je opravim. :)
PS: Mozemo mi sami da se branimo. ;)
Nemoj da se brines. Laq noc.
I moja grafa je propevala.
Znaci ponekad kad upalim komp kao da sam ukljucio traktor jbt, ali odma restart i sve ok. U pitanju je ventilator ali neznam sto?:cool:
Najverovatnije je ventilator na izdisaju.Osovinica ima luft u lezajevima pa se (zasad) cuje sporadicno.Za svaki slucaj otvori kuciste i vidi da nesto slucajno nije zapalo u kuler,mada sumnjam da je to ;).
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.