Prikaži potpunu verziju : Problem - Gainward 4850
Imam jedan problem sa grafickom kartom Ati Radeon Gainward 4850 a to je sto mi gpu clock radi na 500Mhz a memory clock na 750Mhz, a inace je default (original kako pise u Everestu) gpu clock 625Mhz a memory clock 993Mhz. Probao sam da podesim u Catalist control centru(ati overdrive) ali mi i posle aply i ok opet vrati na 500 i 750. Kako mogu da nemestim da mi graficka radi na defaultu. Na klizacima za podesvanja pokazuje default vrednosti 625 i 933 ali dole u “Curent Values” gpu 500 memory 750. Temperatura graficke je 40stepeni a ventilator radi na 56 procenata. Nisam nikada klokovao graficku i stvarno neznam u cemu je problem, napominjem da ovo nije ni klokovanje vec samo hocu bar default vrednosti.
Skini RivaTuner i probaj preko njega... a takodje proveri kakav ti je clock kada pokrenesh neku 3D igru, pa se alt-tab-ujesh u windows. Mislim da je i meni dok nisam overklokovao karticu stalno u 2d radu spushtao clock
Hej, bre... Pa to je normalno. Sve Ati kartice još od 1650xt i 1950pro imaju 2d i 3d mod u drajverima i gpu biosu. To što ona tako radi to je dok ne uđeš u 3d aplikacije kada drajver podigne brzinu procesora i mem. Ja sam se prvi put sreo sa tim konceptom kad sam kupio Leadtek 6600gt, ali sve je OK, ne sekiraj se.
Hej, bre... Pa to je normalno. Sve Ati kartice još od 1650xt i 1950pro imaju 2d i 3d mod u drajverima i gpu biosu. To što ona tako radi to je dok ne uđeš u 3d aplikacije kada drajver podigne brzinu procesora i mem. Ja sam se prvi put sreo sa tim konceptom kad sam kupio Leadtek 6600gt, ali sve je OK, ne sekiraj se.
Meni ne radi otkako sam klokovao, stalno na 750/2300 :a_whistli mada svejedno, samo vishe struje troshi shto me i ne zanima mnogo
U ati overdrajvu samo overklokuješ 3d frekvencije, onda ti 2d mod ostaje po difoltu.
Ne mozhe vishe od 2200, a to je meni smeshni default koji ide uz 4850 GS. Ali potpuno nebitno, ja se i ne zhalim, uglavnom sve radi kako treba da radi, ako hoce dechko mozhe u RivaTuneru da klokuje i onda ce mu stalno raditi na max clocku, ako nece opet nishta ne gubi. Osim ako mu takt ne ostaje isti pri igranju 3d igara - za to josh uvek chekamo odgovor.
hvala na odgovorima, onda je sve u redu mislio sam da mi nesto kartica nije u redu, nista necu da diram
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.