Prikaži potpunu verziju : Problem sa GeForce 8600 GT
makavelins
6.2.2009, 19:43
Pre 4 meseca kupio sam računar preko Forum računara.
Specifikacija je sledeća:
Intel Pentium E2200 2.20GHz
Gigabyte GA-P31-DS3L s775
2x1 GB DDR2 /800
NX 8600GT 256 MB PCIe
TFT 19" Samsung 943NW i ostale sitnice...
Od pre neki dan mi se počeo javljati sledeći problem:
Kada pokušam da pokrenem neki video zapis računar se restartuje.
Pre samog restarta pojavi se neki plavi ekran sa nekim podacima i odmah nakon toga sledi restart.
Mislio sam da je do driver-a pa sam u medjuvremenu instalirao novi driver
6.14.11.8122 koji datira iz 14.01.2009. godine.
Medjutim i pored instalacije novog driver-a problem ostaje isti.
Video zapis sam probao da pokrenem preko 10 razlicitih plejera ali problem je isti.
Inače koristim rezoluciju 1440x900.
Da li neko može da mi pomogne?
Moja je gainward 8600 gt glh,i imam na disku,uz drajvere i program za pracenje temp.kartice,dizanje kloka,itd.Pre izvesnog vremena pocela je da se dize temperatura,i ustanovio sam da je crkao cooler,tj.delimicno je radio(jedva se okretao).Problem sam resio novim(vecim:))kulerom.Kada ti se ponovo desi,proveri karticu.Samo pazi da se ne opeces.:)
Night Shade
6.2.2009, 21:23
Proveri jesu li memorije dobro ubodene u slotove i skeniraj system nekim AV-om(moja peporuka ti je avast).Ako to ne pomaze reinstaliraj sistem,mozda si obrisao neke sistemske fajlove.
Pre 4 meseca kupio sam računar preko Forum računara.
Specifikacija je sledeća:
Intel Pentium E2200 2.20GHz
Gigabyte GA-P31-DS3L s775
2x1 GB DDR2 /800
NX 8600GT 256 MB PCIe
TFT 19" Samsung 943NW i ostale sitnice...
Od pre neki dan mi se počeo javljati sledeći problem:
Kada pokušam da pokrenem neki video zapis računar se restartuje.
Pre samog restarta pojavi se neki plavi ekran sa nekim podacima i odmah nakon toga sledi restart.
.
.
.
Da li neko može da mi pomogne?
http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=703087&postcount=17
Uradi to, nakon toga slikaj taj plavi ekran sa bilo kojom kamerom i postavi ovde na forum. Dalje cemo videti...
makavelins
6.2.2009, 23:51
http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=703087&postcount=17
Uradi to, nakon toga slikaj taj plavi ekran sa bilo kojom kamerom i postavi ovde na forum. Dalje cemo videti...
Čudno.. Kada sam deselektovao ovo što si mi rekao računar se više ne restartuje prilikom pokretanja video zapisa.
Nadam se da će sada biti sve ok sa računarom.
Hvala tebi i svima koji su pokušali da mi pomognu.
Stvarno ste svi dobri.
:n_klanja:
Hehehe... Da ne poverujes. :)
Vazno je da je sada sve ok.
Kodeci instaliraj neke druge pa eksperientiši sa raznim verzijama k Lite-a. Ja sam imao iti problem. Sada radi bogu hvala. ( Ista grafika )
makavelins
7.2.2009, 23:05
Uf izgleda da sam ga urekao... :boodala:
Opet je poceo da se restartuje sam.
Doduše, sada me pusti da odgledam par minuta nekog filma pa se onda resetuje.
Inače, ako npr pokrenem GTA 3, odmah se restartuje.
Evo da vidite poruku koju dobijam kada se resetuje.
Da se tebi slucajno ne pregreva karta?
Da li ta karta ima ventilator na sebi?
Skini SpeedFan (http://www.almico.com/speedfan437.exe) i pogledaj temparature.
Jel' imas garanciju jos uvek? Nesto me sve vuce na to da je karta ili memorija hardware-ski neispravna.
makavelins
7.2.2009, 23:45
karta ima svoj ventilator.
Kada pokrenem SpeedFan javlja mi da je temperatura kod GPU:55C kao i za Core: 55C. Pored je naslikana vatra.
Šta mi je GPU, a šta Core? Core=procesor?
Za ostale komponente mi javlja da je sve ok (naslikana plava strelica na dole).
Imam garanciju na 2 godine.
Ako je ta temp. kada nista ne radis (ne igras igru) onda je previsoka ali opet ja pucam tu na naispravnost graficke karte ili memorije.
Da li mozda imas jos neku graficku ili nekog' od koga bi mogao da pozajmis graficku za par minuta? Da vidis da li je ili do nje (da znas da nosis ili ne na reklamaciju).
Uf pa nemam nikog u blizini.
Mislim da ne bih ni smeo da je menjam pošto je kućište izlepljeno sa onim nalepnicama, a ako ih skinem neće da priznaju garanciju.
Ništa...Nazvaću ih u ponedeljak da vidim šta da radim...
Ne mogu da verujem da je grafička ili memorija crkla posle samo 4 meseca...
Vidoh da mi je GPU u stvari grafička.
Znači prijavljuje visoku temperaturu kod procesora i grafičke...
Ovo je chesta poruka prilikom neuspelog overkloka, ili premalog napona, ali ako to nisi radio ne verujem da je do toga... ipak probaj sa jednim resetom BIOS-a (izvadi bateriju sa ploche na jedno 2-3 minuta... naravno kad je komp iskljuchen :))... chesto sam vidjao ovaj message i ima milion mogucih razloga za irql_less_or_equal.
A inache 55 stepeni u idle mozhe i da bude <70 u punom opterecenju, ne verujem da je do toga kartice su deklarisane i da rade na preko 80 stepeni, samo to nije mnogo zdravo za njih... mada sve je moguce
Rado, ali ruke su mi vezane što se tiče otvaranja kućišta.
Kao što rekoh celo kućište je izlepljeno sa onim nalepnicama i ako je skinem onda mi neće priznati garanciju.
Hm, onda nosi u servis i pitaj da ti oni to odrade za pochetak :) Ne verujem da ce odbiti jer je bukvalno 3 minuta posla. Mozhesh da probash da proverish memoriju pre toga, koristi memtest86+
Dok ne odneseš komp u servis, probaj da obrišeš sve kodeke uz pomoć nekog uninstaller-a, recimo Revo, pa instaliraj samo poslednji K-Lite i instaliraj najnoviji DirectX9.
makavelins
8.2.2009, 15:17
Instalirao sam K-lite, ali ne mogu da nadjem poslednji DirectX...
Nasao sam DirectX 11 ali on je samo za vistu, a ja imam XP.
Onda sam nasao i DirectX 10 za XP al sve neke verzije na ruskom, turskom...
Pa mi pise neko upozorenje na japanskom....
Da li neko ima normalan link za poslednji DirectX za XP?
Hvala.
^ DirectX 9.0c November (http://download.microsoft.com/download/0/d/3/0d307649-9967-49fa-ab27-61f11024e97f/directx_nov2008_redist.exe) - sa MS sajta.
DirectX 10 za XP je falsh, a link za DirectX 9.0c ima na vishe mesta... npr ovde (http://www.softpedia.com/get/System/OS-Enhancements/DirectX-9.0c-Redistributable.shtml)
makavelins
10.2.2009, 18:53
Ljudi hvala svima, ali nista nije pomoglo. :n-cc2:
Ostaje mi jos da reinstaliram XP.
Kao sto sam rekao temperatura grafičke je 54C što ne bi trebalo da bude problem jer kako vidim drugima grafika dostize temperaturu između 70-90 i nemaju problema.
Da li neko zna koliko je normalna temperatuta gainward 8600 gt glh,u idle modu,a kolika pod opterenjem,recimo igrama?
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.