PDA

Prikaži potpunu verziju : Kako da zamrznem sliku u Vegasu 9?


Dragan Stankovic
6.2.2009, 16:00
Kako da zamrznem sliku u vegas 9 i recite mi molim vas koji je program praktican *ali da je u grupu profesionalnih programa) za pravljenje DVD menije (recimo pesme na koncertu gde link vodi direktno na odredjenu pesmu)

srlle
11.2.2009, 14:19
Export still frame ili tako nesto u svim provfi nonlinear editorima postoji neka takva opcija ( pa i u tom vegasu).Stavis kursor na timeline na frejm koji zelis da zamrznes i exportujes slicicu.Posle tu istu uvezes ubaci na mesto koje ti treba i razvuzi koliko ti treba po duzini.Tako je najprostije.

Bolton
12.2.2009, 12:12
Što se tiče pravljenja DVD menija, zašto ti je bitno da program spada u grupu, kako kažeš, "profesionalnih programa"? Da li ćeš koristiti takav program ili ne zavisi pre svega od tvog znanja iz oblasti autoringa DVD-a. Postoje mnogo jednostavniji programi za izradu menija, ali ako imaš gotov koncert i želiš samo da napraviš meni sa izborom pesama, onda za to možeš da koristiš Photoshop sa kojim ćeš napraviti meni i subpicture (odnosno oblasti na tom meniju koja će predstavljati tastere), MuxMan kojim ćeš takav meni muxovati, zatim VobBlanker sa kojim ćeš definisati poglavlja (ako to već nisi ranije uradio) i ubaciti muxovan meni, i na kraju PgcEdit kojim ćeš u meniju definisati linkove za svaki taster. Zvuči komplikovano, ali je mnogo brže u slučaju kada imaš gotov koncert, tako da ne moraš da ga demuxuješ, pa da ga uvoziš u DVD autoring program i da tamo praviš menije, i na kraju da ga kompajliraš. Ako te ovo interesuje, onda ti mogu malo detaljnije objasniti kako da to uradiš.
A što se tiče profesionalnih programa, možeš da biraš: DVD Arhitect, Encore, DVDLab, DVD Maestro, Sonic Scenarist. :ciao: