PDA

Prikaži potpunu verziju : Zaključavanje tema


Miloš
1.4.2006, 23:08
Kad sam uzeo malo da prelistavam forum:) , uvideo sam koliko ima zaključanih tema. I pala mi je jedna stvar na pamet: Zašto ne bi duplikate tema, umesto da zaključavate, brisali? Ali, naravno, da se nastavi sa normalnim zaključavanjem tema kada je problem rešen zato što su takve teme korisne. Mislim da bi brisanjem bezveznih duplikata tema makar malo rasteretili server. Šta mislite o ovome?:ciao:

Marko_L
1.4.2006, 23:16
Upravo to se i radi kada je u pitanju tema koja je zaključana zbog dupliranja. Naravno, ostavi se da odstoji neko vreme kako bi autor mogao da vidi link ka drugoj temi i kako ne bi postavljao suvišna pitanja tipa "Zašto mi je obrisana tema". Ipak, dešava se da se neka tema "provuče" pa ostane duže nego što bi trebala, ali to ne znači da neće biti obrisana kada se radi čišćenje foruma. Doduše, te teme nisu neko opterećenje za server, ali je forum pregledniji kada se iste pobrišu.

Magneto
1.4.2006, 23:18
Znači, brišu se najpre duplikat teme ako su nastale greškom korisnika, kao dve potpuno identične. I, podrazumeva se, one koje krše pravila. Ovako bolje je da se nešto povremeno zaključa kako bi i ostali videli da postoji jedna takva tema samo starijeg datuma. Inače bi se dešavalo da se ta tema koja već postoji otvara još xy puta. Kasnije i to što je zaključano može da se obriše. Naravno, zaključavanje ima i mnoge druge korisnije funkcije pored što služi za poneke duplikat teme.

Evo tipičan primer je ovo.

Tako da nema preke potrebe da se brineš oko posla moderatora - procenjuje se maksimalno najbolja moguća solucija u trenutku. A i server radi prilično neopterećeno, da kucnem u drvo.