Prikaži potpunu verziju : 9600GT Za 9800GTX/9800GTX+
Zamenio sam moju polpvnu 9600GT za novu 9800GTX/9800GTX+ uz doplatu 70€.
Interesuje koliko je pametno to sto sam odradio i malo me buni ova oznaka 9800GTX/9800GTX+ da li je to 9800GTX sa mogućnošću da se digne na radni takt 9800GTX+:icon_scra
Mozhe da bude ili GTX ili GTX+, svakako ti model nije i jedno i drugo :). Relativno dobra zamena jer je nov 9600gt ~90e dok je 9800gtx+ nekih 160, kao da si zamenio novo za novo... mada si mogao za 50e da dobijesh 4850 koji je iste brzine, ali nishta strashno
Pogledaj da li ti je kartica 55nm ili 65nm. 9800gtx+ je 55nm dok je ova druga 65nm. Takodje 9800gtx+ ima malo vishe radne taktove, ali varira od modela do modela. Informaciju u kom je procesu radjena ce ti dati GPU-Z program
Partybreaker
1.2.2009, 3:26
Nije bilo baš potrebno za zamenom, al' šta je tu je.
_________________clock___________proizvodni proces
9800GTX..........675/1688/2200..................65nm
9800GTX+........738/1836/2200..................55nm
9800GTX+ još može da se potera jer se manje greje i obično su to jako overklokabilni primerci samim tim što uspevaju da izdrže onolike fabričke klokove (ipak je u pitanju G92b čip).
9800GTX je, sa druge strane, ništa drugo nego klokovani 8800GTS 512MB.
Na prvi pogled, dobru si stvar uradio, mada 70e je dosta para.
A na drugi pogled, vidim da imas 19" monitor, i jelte igras se na 1280x1024, pa se onda moze zakljuciti da si totalnu bespotrebno zamnu napravio, dao si 70e za sta :) ? Koliko bolje performanse, u kojoj igri :) ?
Sigurno da je 9800 GTX(+) dosta brza graficka od tvoje bise 9600GT, ali na visim rezolucijama 1680x1050 na primer.
Ipak je 65nm to jest 980GTX.
Pa onda iskreno si mogao i bolje da prodjesh... ali sad je pretpostavljam vec kasno :o
Debelo si se zeznuo, no ako ti 70e nije neka cifra onda i nisi :).
Tako to biva kad nesto odradis pa dodjes na forum da pitas da li si dobro odradio :D. Za nauk, sledeci put ;).
Pa na 3DMark03 (jedino njega imam) je osetno bolja od prethodne, a kroz igre kao što su Far Cry 2 i Crysis je bolja situacija ali ne nesto mnogo kao u 3DMarku. Da, maximala je 1280x1024, a imam u planu uskoro da uzmem Samsung T220.
Debelo si se zeznuo, no ako ti 70e nije neka cifra onda i nisi :).
Tako to biva kad nesto odradis pa dodjes na forum da pitas da li si dobro odradio :D. Za nauk, sledeci put ;).
70€ to je dobra cifra ali mogu da je odnesem u naredna 2,3,4 meseca u delovima ili kako mi već odgovara.
Obično se prvo raspitam ali je sve to ispalo u 5 min.
Čak šta više uzeo sam 2 komada, a to drugu ubacujem u drugi komp koji ide na prodaju pa ću se tu malo izvučem ali ostaje mi ova moja.
Jeste ona osetno bolja od 9600gt, ali bi za te pare lagano dobio dual-slot 4850 koji je bolji od 9800gtx... tako da si mogao bolje da prodjesh
s' obzirom da ima 19" monitor nije ti se isplatila investicija ukoliko neces u skorije vreme da menjas monitor.
9600gt tera sve na 1280 1024 bez problema tako da .....:boodala:
Pa čemu onad piše 9800GTX/9800GTX+? (Kapiram da je 9800GTX)
Pa i meni pishe Radeon Series 4800 pa nije 4870 :) Isti je chip u pitanju dok je kod 9800gtx+ uradjen u 55nm tehnologiji, sistem ne mozhe da ochita tachan model kod dosta kartica vec samo chip iz koga prepozna generaciju kartice
Partybreaker
1.2.2009, 3:59
Nije isključeno da si dobio 9800GTX+ iz razloga što GPU-Z brljavi sa 9800GTX/9800GTX+ kartama (ne razlikuje ih). Rečeno je da će verzija 0.3.1 to popraviti, ali očigledno da nije uspela. Pogledaj ovde (http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=80445) kako je moguće razlikovati ove dve karte.
U svakom programu kao što su GPU-Z, Everest, 3DMark... i na njoj samoj piše 9800GTX/9800GTX+. Mada i na tarabi piše piiiiiiiii.
Ljui hvala u svakom slučaju.:tapsh:
Nije isključeno da si dobio 9800GTX+ iz razloga što GPU-Z brljavi sa 9800GTX/9800GTX+ kartama (ne razlikuje ih). Rečeno je da će verzija 0.3.1 to popraviti, ali očigledno da nije uspela. Pogledaj ovde (http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=80445) kako je moguće razlikovati ove dve karte.
Slabo baratam stranim jezicima, a jasno mi je da se radi o GTX verziji, a vidi se i po izgledu iste u odnosu na GTX+.
Jbg, trebao si se malo raspitati, i kupiti + varijantu.
E moj druze..Mnogo te je to para izaslo..Tebe taj chika:dedica: zednog preko vode opet prevede!Ja ti lepo objasnih razlike a ti opet polete pa se zeznu..:boodala:Evo pogledaj kako izgleda 9800 GTX+
Razlika je velika u odnosu na GTX i GTX +..Prvo u procesu proizvodnje a drugo u karakteristikama..Bas mi je zao sto nisi uzeo + verziju :(
Nadam se da sledeci put neces leteti i da ces poslusati moj savet a pogotovu sto uzimas na nesigurnom mestu!Nego reci mi jesi li ti dobio garanciju za tu kartu?Imas li kutiju?Jel sve u full-u ili?Koliko te je sada tacno iznela ta karta?9800 GTX + mozes da nadjes i za 150 Eur!
Garancija 3 godine.:eek: a do teda će ko zna koliko cu da promenim.
Mislim da je to OK.
Ljudi dugujem vam veliko izvinjejne zeznuo sam se kad sam vam napiseo da sam ostao dužan 70€ tačan iznos je 3000din.:boodala::boodala::boodala:
Garancija 3 godine.:eek: a do teda će ko zna koliko cu da promenim.
Mislim da je to OK.
Ja sam chuo da se na tom mestu ne priznaje garancija..Mnogo se ljudi zalilo..Jedan je momak skoro uzeo ATI 4870 koja mu je posle par dana ubrzo crkla i nije mu priznata garancija!Ne razumem kakva je to firma koja ne daje garanciju?!:confused:Jesi li ti siguran da mozes da tu kartu vratis ako se nesto desi i da ces zauzvrat da dobijes istu?
Pa naravno da mogu.
Ti znaš da sam imao i reklamaciju za HDD i da sam isti dan dobio nov.
Pa što da tako ne bude i za grafičku mada nadam se da toga neće doći. A uostalom o garanciji odlučuje uvoznik a ne radnja u kojoj sam kupio.
E pa to je vec druga stvar. 3000 je lepa cifra s obzirom na to koja je razlika u ceni novih kartica, iako je 9800gtx u pitanju, josh si i garanciju dobio. Otprilike si za 120e rachunajuci cenu 9600gt dobio karticu koja je brzha od 4830, shto je sasvim OK. Mada opet bi bila bolja 9800gtx+, ali shta je tu je nisi loshe proshao
Ovde uleće mirovna misija, silom nametnuta! :to_care: ATI vs nVidia je persona non grata na ovom forumu. Ako ne možete da se dogovorite oko testova, načina testiranja, pouzdanosti informacija, vi lepo otvorite neki od SK-a gde su dotične kartice testirane, pa donesite zaključak. SK ne greši! ;)
Ako obrisete Ati vs. Nvidia i Intel vs. AMD, ode pola foruma u recycle bin :to_care:. Kad se samo setim Mr.Garrisona i Garsona :rofl:.
Ih, procitaj komentare za ovaj novi broj SK, pa da vish kako ne gresi ;).
Roger that :) Ma gde god da otvorim isti je rezultat, inache se ne bih ni svadjao... samo nemoj da nastavish da brishesh ATI vs nVidia, spashcu na rank veterana :D
Dok postoje argumenti, diskusija ima smisla, sve ostalo je rekla-kazala i besmisleno je. ;)
Aman ljudi dokle više. :n-cc2:
Ja otvorih temu da čujem vaše mišljenje, a vi se :boxing:...
Nema više, nastavljamo s temom! ;)
Aman ljudi dokle više. :n-cc2:
Ja otvorih temu da čujem vaše mišljenje, a vi se :boxing:...
Pa sta hoces :), dobio si odgovor da nisi napravio dobru trgovinu.
Nema više, nastavljamo s temom! ;)
Kojom temom :rolleyes:.
Lock ;) !
Lock ;) !
Da znaš da si u pravu! ;)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.