PDA

Prikaži potpunu verziju : Bez Crossfire X kabla tj. mosta

djoleva
31.1.2009, 12:38
Pre neki dan sam uzeo Asus 4850 i u pakovanju sam dobi sve sem CrossfireX kabla!!!!!...pa me interesuje da li je jos neko imao isti problem?...tj. da li ste dobili CFX kabl?

Gosa
31.1.2009, 12:53
Ni ja nisam dobio kabal.

ukimafija
31.1.2009, 12:54
Nije to problem, jednostavno potrazi po netu review za bas tvoj model karte i vidi sta ima u pakovanju, ali neki prizvodjaci kao npr. XFX nisu stavili CF mostic u pakovanje, ali zato su stavili bolji kuler. To nije nikakav problem osim ako si bas voljan da napravis CF pod uslovom da imas dobru plocu i procesor koji ce to da teraju i da ces to da uradis vrlo brzo.U svakoj drugoj situaciji ti se taj CF ne isplati jer ce doci nove brze karte u 40nm pa ce ti taj CF biti besmislen svejedno...

djoleva
31.1.2009, 13:11
Pa planiram kasnije da uzmem jos jednu istu i jace napajenje...a konfiguracija mi je sledeca

Asus P5Q PRO
4 GB Kingston Hyper x 800Mhz
Intel Core 2 Duo E6850 3.0 Ghz
550w MS industrial napajanje
500 Gb hard WD

....Crossfire ce da radi sa jacim napajanjem opusteno....nego gledao sam po svi sajtovima i svuda u pakovanju ide crossfireX kabl....jos kartica mi je sa Glaciator ventilatorom!!!..

vlajo
31.1.2009, 13:37
Cfx kabal ide često i uz ploče koje podržavaju 2x16 Cfx. Na to računaju prodavci kartica. U slučaju SLI ploča, uvek ide sli mostić (imam jedan). Inače sam dobio i cfx uz Sapp. 2900gt, ali mislilm da je ovo napred logika proizvođača.

Doomche
31.1.2009, 17:19
Ni ja nisam uz Gainward dobio kablic, pretpostavljam da ne dolaze uz ove dual-slot modele... a inache lepo ti rekoshe da se CF ne isplati, bolje sachuvaj te pare i kupi krajem godine neki 5850 koji ce biti jachi od tog Crossfire-a, a do kraja ove godine 4850 ima da ti gura sve na high opushteno...

P.S. Ajde malo stresiraj karticu pa nam javi temperature (recimo skini FurMark i reci kolika je temperatura posle 10 minuta Stability testa na 1024x768 4x Antialiasing), pricha se da taj glaciator cooler nije efikasan, nekoliko ljudi prijavilo da ide preko 60-65 stepeni u tom testu, zanima me da li je sluchaj sa svakim modelom da se to ne preporuchuje vishe

Mking
31.1.2009, 18:39
I ja uz svoju asus en9800gt nisam dobio taj mostic za sli....a takodje imam taj glaciator cooler i temp u full loadu ne prelazi 60c sto sto se toga tice odlican je bar kod mene......i bas kod djoleva je asus pa sam prvo pomislio da kod asus pakovanja ne dolazi zbog ovog boljeg coolera....ali onda sam vidio da ni DooMchE nije dobio pa nije do toga....ali kao sto ti vec preporucuju....bolje jedna jaca nego dve slabije sto se tice tog crossfire kod tebe......glupo je sto uporedjujem nvidiu sa ati-jem.....my apologize(nije prava tema)

djoleva
1.2.2009, 15:09
Evo posle 602 sekunde...

Doomche
1.2.2009, 15:11
Pa nije to strashno. Izgleda da je ipak bio ili losh primerak ili loshe napajanje ili totalno zagusheno kucishte... ta tvoja temperatura je sasvim normalna

djoleva
1.2.2009, 15:15
E da i posle samo dva minuta temparatura se spusti na 49!...nakon zavrsetka testa...uglavnom je bolji Glaciator funsink nego ona druga varijanta!!..gde je hladnjak duplo manji, a jos sam i cuo da na tim istim temparature prelaze 100!.....mada ja sam zadovoljan i sa ovom mojom!!!!...i odvratili ste me od CrossfireX...ipak cu ja da sacekam na nove serije!!!!..mada....

ukimafija
1.2.2009, 15:16
@ djoleva Napravio si glupost pri kupovini maticne ploce jer ako si vec hteo CF imao si za 120-130e Gigabyte X38 DS4 plocu iste brzine koja isto podrzava sve moguce Core 2 procesore, dobar je kloker, ali X38 za razliku od P45 cipseta ima punih 16 linija za svaku grafu, dok ti na P45 imas samo 2x8 kombinaciju.
I dalje mislim da ti se taj CF nece isplatiti. Sacekaj malo pa kad ti zatreba snage kupi posle neku kartu u 40nm procesu to ce biti bolje i pozudanije od takve CF kombinacije...

djoleva
1.2.2009, 15:22
Kupio sam pre 7 meseci....ali sacekacu na nove serije...

toxic
1.2.2009, 16:49
Moja preporuka ti je da prvo zamenis to napajanje (MS), preslabo je za tu konfiguraciju. Uzmi neko OCZ 500W ili LC6600.