PDA

Prikaži potpunu verziju : SyncMaster 2243nw i drhtanje slike

Obi-wan
29.1.2009, 18:28
Pre 2 meseca kupio sam Samsung SyncMaster 2243nw i od tada mi izgleda kao da mi treperi slika ... posto sam do sada posedovao CRT monitore ne mogu da ocenim da li je ovo normalno ili nije posto toga nije bilo na CRT-u...
ovo je primetno kad se malo priblizim monitoru iz daljine se skoro i ne vidi
instalirao sam monitor i osvezava se na 60 Hz (postoji jos i mogucnos 59 Hz)
a graficka mi je GF 9600 gt, a rezolucija 1680x1050 i nijedna druga ne moze jer je slika musava,mutna

pomozite mi dok mi je monitor u garanciji da znam da li da ga vracam ili me zeza nesto drugo (drajveri za graficku ili tako nesto ...)

Gosa
30.1.2009, 13:20
Moras da namestis u drajverima da ti sliku skalira graficka a ne monitor.Bilo je ovakvih tema na forumu ,potrazi za vise detalja.

Mario Pavićević
30.1.2009, 13:39
Da nemas TV karticu?Obicno losiji kablovski signal pravi takve probleme.

Obi-wan
30.1.2009, 19:00
nemam tv karticu
nesto sam cackao pu meniju monitora i kao sad je malo bolje (smanjio sam sharpnes) ali nisam nesto presrecan zbog ovakve slike ... najradije bi se vratio starim CRT monitorima samo da ih ima novih u prodaji ... :(

Mario Pavićević
1.2.2009, 14:46
Jedno glupo pitanje,da li korisitis native rezoluciju monitora?

Obi-wan
2.2.2009, 17:27
Jedno glupo pitanje,da li korisitis native rezoluciju monitora?

na glupo pitanje konta glupo pitanje

a gde se to nalazi ?

(izvini ne zezam al stvarno nemam pojma oko ovih novih monitora, ja sam matora garda, za mene je prelazak sa zakrivljene 14 na ravnu 15 CRT-a bio otkrivanje novog sveta)

btw, u nekom servisu su mi rekli da je mozda do ulaznog prikljucka pa sam i to menjao preko nekog adaptera, ali nije pomoglo

u konfig monitora stoji

meni PICTURE:
Brightnees - 100
Contrast - 85
Magic Bright - game

meni COLOR:
Magic color - off
color tone - normal
color control - 50/50/50 (red, green. blue)
color effect - off
gamma - mode 1 (menja jacinu pozadine)

Meni Image:

Coarse - 1840 (ovo kad se menja dobije se malo manje drhtava slika, al u BF-u na primer kad spustim konzolu sav tekst mi je mutan)
fine - 96
sharpness - 52
H - position - 54
V - position - 47

Meni OSD

language - english
H position
V position
Transparency- off
display time - 20 sec

Meni SETUP

Reset
Custimized Key
Off timer - off
imagine size - wide

Meni information
64.8kHz 60Hz PN
1680x1050

mozda ovo bude od pomoci

Nergal
2.2.2009, 17:53
Native rezolucija tvog monitora je 1680x1050 i u svakoj drugoj postavci slika će biti lošija od optimalne, ali nije izvesno da je to i izvor tvog problema sa treperenjem.

A proverićeš (podesićeš) tako što desnim tasterom miša klikneš bilo gde na (prazno mesto na) desktopu i odabereš "Properties" pa onda tab "Settings" i u okviru "Screen Resolution" namestiš na 1680x1050.

EDIT: Sad videh i ovaj tvoj "edit" :D. Rezolucija ti jeste native tako da problem nije do toga.

dacajak
2.2.2009, 18:40
Moras da namestis u drajverima da ti sliku skalira graficka a ne monitor.Bilo je ovakvih tema na forumu ,potrazi za vise detalja.

Hoce li iko argumentovati ovu konstataciju?
Jesi li uradio to sto ti je covek rekao ili ne znas kako? Meni se cini kao da konstatacija stoji na mestu.

Obi-wan
3.2.2009, 20:45
nemam pojma kako ...

kako ???

ili makar link do tog posta ... bio bih zahvalan....

Obi-wan
21.2.2009, 19:53
izgleda da nije do monitora, instalirao sam xp na neki shefov krsh od mashine koji nema graficku kartu (integrisana je) i slika ne drhti ... doduse ne podrzava onaj wide format al sve rezolucije rade besprekorno ... WTF !!!