PDA

Prikaži potpunu verziju : merenje temp. graficke

jagodanbg
1.4.2006, 0:17
kupio sam danas 9600pro i posle desetak minuta igranja pes5 malo nesto krene da usporava i ja pipnem hladnjak na grafickoj a ono ne mozes duze od 1.5sec da drzis prst na njemu! da li i kako mogu izmeriti temp. i koja je normalna!? da li se paranoisem?!

Staronsky
1.4.2006, 0:58
Kupio si 9600pro kojeg proizvodjaca!?Skini program RivaTuner i ako tvoja kartica poseduje senzor za merenje temp. GPU-a preko njega mozes komotno pratiti temperaturu!

jagodanbg
1.4.2006, 1:03
Gigabyte !

Miloš
1.4.2006, 1:03
A, ako nema senzor, onda možeš da kupiš onaj uredjaj koji se ugrađuje na mesto optičkog uređaja, i da nalepiš senzor na grafičku.:D

jagodanbg
1.4.2006, 1:04
i sta ti mislis da li imam razloga za brigu, nisam je OC a vrela je kao djavo!?

Miloš
1.4.2006, 1:10
Ako dolazi do usporenja onda neshto nije u redu.A i deluje mi da je kartica bash vrela za 9600Pro.
Posebno što nije overklokovana.:kreza:

dejobar
1.4.2006, 1:17
Skini Everest Home Edition. Ako graficka ima senzor, on ce ti pokazati temperaturu.

jagodanbg
1.4.2006, 1:39
ljudi graficka se posle jos jedne partije fudbala uzarila, po mojoj slobodnoj proceni ima oko 80 stepeni! sta li uopste moze biti razlog?

jagodanbg
1.4.2006, 1:41
Skini Everest Home Edition. Ako graficka ima senzor, on ce ti pokazati temperaturu.
imam EVEREST i izgleda da nemam senzor jer ne pokazuje grafiku!
a koliko mogu da kostaju ti senzori i jel su komplikovani za ugradnju?

Staronsky
1.4.2006, 1:43
Da li postoji ventilator na hladnjaku ili je pasivan?

jagodanbg
1.4.2006, 1:44
Da li postoji ventilator na hladnjaku ili je pasivan?
pasivan!
i sad gledam na nekom sajtu kazu da su je kloknuli na 450MHz i da nije vrela na dodir a moju na difoltu; ma havaria smorio sam se!

Staronsky
1.4.2006, 1:50
Stavi ti na nju neki ventilatorcic i uzivaj!Meni se 6600 grejala na 90c u igrici sa pasivnim i onda sam joj ubacio jedan ventilator i sada je na 45c-50c

jagodanbg
1.4.2006, 1:58
sad kad bi mi jos preporucio neki low cost!
i jel to komplikovano za ugradnju?

Staronsky
1.4.2006, 2:05
Slucajno dupliran odgovor usled lose konekcije! Moderatori izvinite! DELETE

Staronsky
1.4.2006, 2:06
Nije uopste komplikovano!Imas 4 srafa koja pazljivo navijes na rebra hladnjaka i prikljucis konektor!Pogledaj da li na grafickoj postoji konektor za ventilator!Ako ima idi u bilo koji servis i trazi neka ti skinu vent sa neke stare graficke koji radi!Ako se ne snadjes mozes uzeti i od nekog starijeg kulera za procesor(ovo isto ako ne postoji prikljucak na grafickoj za ventilator jer ga mozes spojiti na maticnoj ploci)!Ako ni to ne nadjes imas sigurno u nekoj radnj da kupis i cene su niske-poseti pc berzu i koristi search!

jagodanbg
1.4.2006, 2:16
hvala ti puno na svemu!

Dusan Despotovic
1.4.2006, 8:29
hvala ti puno na svemu!
CAo !Ako mozes vidi vrati tu kartu.Ko zna mozda joj nesto fali.Pogledaj u Artifact Tester 2 programu da izbaca artefakte.Ako ima bolje vrati to

Hard2geT
1.4.2006, 10:22
Bolje vrati karticu ako je pod garancijom, jer ako vide da si nešto čeprkao iznad procesora neće ti je uvažiti ako joj se nešto desi ! Ja sam imao Saphira 9800pro koji se mesec dana pred večna lovišta isto tako grejao (slučajno sam ga rukom dokusurio). Može da se desi da ti i napajanje nije baš najsjajnije i da je to uzrok pregrevanja.
A što se tiče ventilatora bilo koji od 40mm će ti završit stvar. Probaj da nadješ ventilator sa molex konektorom da bi izbegao traženje priključka na ploči ili kartici. Stavi ga da izvlači temperaturu sa grafičke i otvori stranicu. Sve ovo ostavi kao zadnju opciju, bori se da ti je zamene ako imaš mogućnost!

jagodanbg
1.4.2006, 14:32
Može da se desi da ti i napajanje nije baš najsjajnije i da je to uzrok pregrevanja.

pa kupio sam novo napajanje (ANS 450W) ali ga jos nisam ubacio, trenutno je od 300W u njemu tako da kad zamenim napajanje javicu vam da li je bolje!

Remedy
1.4.2006, 17:12
Da nemas na cd-u sa driverima program V-tuner? Cini mi se da sam pomocu njega citao temp na Radeonu 9200 Gigabyte.

jagodanbg
1.4.2006, 19:30
Da nemas na cd-u sa driverima program V-tuner? Cini mi se da sam pomocu njega citao temp na Radeonu 9200 Gigabyte.
imam taj tuner ali ne pokazuje temperaturu jer nemam senzor!

jagodanbg
1.4.2006, 21:26
jace napajanje nije nista promenilo!

Remedy
2.4.2006, 13:47
V-tuner sam ti pomenuo zato sto na toj kartici nisam mogao da ocitam temp sa drugim programima. Nego ako ti se ovo desava kad je otvoreno kuciste, ili zatvoreno a imas neke ventilatore na njemu (ja imam jednu osmicu pozadi i jednu dole napred - ona gura hladan vazduh onaj deo ispod graficke, tvoja ima pasivno hladjenje pa mora da postoji neka promaja u kucistu) ja bi karticu zamenio. Nemoj da se zezas sa ugradnjom ventilatora, treba da radi bez njega, a ako ne moze onda nesto nije u redu sa njom.

Rocker
2.4.2006, 20:28
Čuo sam za mnoge primere nenormalnog grejanja Gigabyte-ovih kartica. Jedan moj ortak je kupio 6600 koji se pod opterećenjem grejao do 140 C i to je imao aktivno hlađanje!!! Nije ovo neobično za Gigabyte. I čipsetovi na njihovim pločama se greju više nego kod konkurencije, ali sve to radi kako treba čak i kad se klokuje. Svejedno, ja i dalje najviše volim ploče koje potpisuje Gigabyte!

PAIN
2.4.2006, 21:48
Čuo sam za mnoge primere nenormalnog grejanja Gigabyte-ovih kartica. Jedan moj ortak je kupio 6600 koji se pod opterećenjem grejao do 140 C i to je imao aktivno hlađanje!!! Nije ovo neobično za Gigabyte. I čipsetovi na njihovim pločama se greju više nego kod konkurencije, ali sve to radi kako treba čak i kad se klokuje. Svejedno, ja i dalje najviše volim ploče koje potpisuje Gigabyte!
Ili ti senzori ne rade najbolje.Mislim ipak 140 c.Da li je to moguce??

Hard2geT
3.4.2006, 8:43
Nisi rekao dali si probao da zameniš karticu!?
Kartica čim je bez overkloka i bez dugog mučenja toliko vrela nešto sa njom nije uredu! Imaš kod kineza da kupiš digitalni Avometar koji između ostalog ima i termostat. Mada možda imaš na ploči termostat za merenje temperature unutar kućišta koji se nalazi na kraju kabla od desetak cm! Ako imaš zalepi ga na grafičku i ako misliš da ćeš nešto dobiti sa saznanjem koja je tačna temperatura grafičke kartice. Čim nemožeš da zadržiš prst na njoj nešto nije uredu. Problem bi trebalo da ublaži ventilator, ali ostaje pitanje zašto se toliko greje!
OBAVEZNO PROBAJ DA JE ZAMENIŠ!!!

Ja sam negde pročitao da grafička može da dostigne tu temperaturu!

Rocker
3.4.2006, 13:48
Senzor je bio eksterni, cooler masterov (uređaj je aero gate ili tako nešto). Očitavanje je bilo tačno, jednostavno tako je napravljena :confused:

jagodanbg
7.4.2006, 15:18
e ljudi nosio sam karticu na reklamaciju i konstatovali su pregrevanje i vratili su mi novac i sad sam kupio sapphire sa coolerom i sljaka kao sat! problem resen! hvala svima!