Prikaži potpunu verziju : Najbolje igre 2008. godine
Nenad Vasovic
26.1.2009, 15:37
Evo koje igre su obelezile 2008. godinu, po misljenju ljudi koji prave "Svet igara". Sta vi kazete? (mozete izabrati i vise od jedne igre prilikom glasanja)
(rezultat glasanja bice objavljen u "Svetu kompjutera")
Kako bismo predupredili (ocekivana) pitanja - na ovom spisku nisu sve "Igre meseca" iz prethodnih 12 brojeva. Prvo, tesko bismo ih "stisli" u 10 raspolozivih mesta na listi, a drugo, kao sto je vise puta naglasavano, pa i na ovom forumu, titula "Igre meseca" odnosi se na najpopularniju igru tokom tog meseca, ne nuzno i najbolju. Kada se pregleda godina dana unatrag, jasno se vidi da neka ostvarenja nisu odolela "zubu vremena"...
La.Prestige
26.1.2009, 15:44
Evo glasaću za Gta, jer je napravila veliki preobražaj posle San Andreasa.
Takođe je jako očekivana, od svih generacija...
Naravno, i ostali naslovi su susper, ali sam ja ipak glasao za Gta. :cool:
Od svih ovde navedenih, mislim da je najkompletnija i najbolja igra ipak GTA IV, tako da moj glas ide njoj. Mislim da su ostali naslovi, izuzev donekle Fallout-a, manje-vise prosecne igre. Sve u svemu, susna godina.:(
Na listi za glasanje definitivno fali NBA2k9!
Od navedenih igara, najviše mi se sviđaju RA III i GTA 4, ali ipak sam svoj glas dao standardno najboljoj igri, odnosno kao što svi predpostavljaju GTA 4:opanachke
Ovaj Spore se našao u svakom glasanju na svakom igračkom forumu i svuda je poslednji :D
Mogli ste barem umesto njega staviti King's Bounty, on bi uzeo nezanemarljiv broj glasova ako ništa.
Ja mislim da će Princ biti drugi, možda čak i prvi, mada sumnjam. I kad pogledamo druge naslove, zaslužio je to mesto:) Mislim da će biti GTA vs. PoP
@voodoo: Stvarno, a onda bih imao i za koga da glasam...:(
Od ponuđenih... Mass Effect!
zdravkelja
26.1.2009, 20:09
Assasin's Creed
Prince of Persia
Call of Duty: World at War
White Ripper
26.1.2009, 20:22
Ne mogu da vjerujem.Otvorena tema za igru 2008-me!Jeee.
Salu na stranu.
GTA IV
Fallout 3
PES 2009
Sta je ovo ljudi Fallout 3 ovako malo glasova???Aaaaa.
Da nije bilo vise opcija za glasanje Fallout 3 bi bio moj izbor.Ovako igre sa spiska su dobile moj glas.GTA IV me je totalno iznerviro kad sam se satro na jednu misiju da stignem na jedno mjesto gdje me je na kraju doceko peder.Kad tad nisam polomio komp i sve nikad necu.
Ovamo "AAAAAAAAA izresetase me",ja reko neka bas dobra akcija ima da nastupi kad ono derpe Bernie.(uvedite molim vas smajlija koji se krsti)
Greko Darstiva
26.1.2009, 20:23
GTA 4
Prince of Persia
Call of Duty: World at War
donator99
26.1.2009, 20:31
Assassin's Creed usao u listu? LOLZ
Fallout 3 je dobio moj glas. inb4 h8ers.
Moja top lista. ;)
A glasao sam za Mass Effect.
1. Mass Effect - nisam bolju igru u zivotu igrao. :)
2. Assassin's Creed - iako je manje-vise monotona, vrlo je zabavna i ima dobre fore.
3. Pro Evolution Soccer 2009 - multiplayer loodilo (koji god da je deo, uvek ce kod mene biti u top10).
4. Far Cry 2 - jer je to FC a i igra je jednostavno vrlo dobar naslednik prvog dela iako nemaju veze jedan sa drugim.
5. GTA IV - i ovo joj je dosta. GTA je igra sa dugackim stazom i bila bi bolje plasirana da ima "normalnu" zahtevnost.
6. Football Manager 2009 - sta reci o manager-u. Uvek zanimljiv iako vrlo prost kao igra. ;)
7. CoD : World at War - solidan deo CoD serijala.
8. Race Driver : Grid - po meni najbolja trkacka igra ove godine (mada ih nije ni puno bilo).
9. Prince of Persia - PoP bi bio i na boljoj poziciji da me nije igra smorila posle 2 dana.
10. Spore - zbog necega novog u svetu igara.
Samo ne vidim zašto su Assasin's Creed i Far Cry II bolji od GTA 4...:)
Ja se ponosim kako sam imao živaca da uopšte i pređem Far Cry dva puta, zaista ume da smori:opanachke
Ako se to na moj post odnosi, prvenstveno zbog zahtevnosti i zbog budjavih bagova.
Inace igru sam igrao na E2180 @2.8Ghz i 8800GTS 320MB 600/1900 - da ne bude da sam igrao na laptopu pa mi je takav utisak ostao. ;)
Znam, ali FC II je po meni sasvim linearan... Odigraš pa minuta i znaš ta te čeka kroz celu igru... Uz to, kad dođeš do pojedinih main misija, ne možeš da ih poništiš sporednom misijom;)
Hvala Bogu da ste se setili(proshli put glasanje je bilo josh tamo decembra),ne da jem glas GTA jer nisam imao iskustva s njim i pozivam druge koji ga uopshte nisu igrali da ne glasaju zato shto je takav i takav.Svi znamo da ce vec Gta pobediti,ali ko ce biti drugi???
....ne da jem glas GTA...
Piše se ne dajem;)
E pa ja ne bih dao glas GTA IV, da je u pitanju konzolashka verzija ne bi bilo dileme - ipak mislim da je ova za PC previshe izbagovana, ispravice se to patchevima ali nije to to.
Red Alert 3... dobro, mozhda se nekima svidi, meni je to razocharenje godine poredjeno sa ostalim delovima, ali necu detaljnije zalaziti u to.
Moj glas je otishao za Prince of Persia, jer mi je od ponudjenih bio najzanimljiviji, i eto Fallout 3 jer je on po meni od svih nastavaka popularnih igara koji su u stvari i obelezhili 2008 najmanje razocharao (da ne shvati neko pogreshno, nije ni on ni vecina razocharala, ali je on najjache odrzhao slavu prethodnika od ponudjenih po meni)
Glasah za Mass Effect i Fallout 3 ...
Ovaj, moram upitati, zbog čega Assassin's Creed i Spore ? Frankly, Assassin's Creed nisam igrao, ali stekao sam utisak, čitajući razne review-ove, da je igra so-so ... Doduše, mišeljenja su bila podeljena, a ovo je moje zapažanje, na osnovu pročitanog. Dok Spore, ... Nije mi privukla pažnju te je ubrzo obrisana, simple as that. Kako ono zbore, " nije za širu igračku populaciju ", ehh ? ( Još jednom, nikakva vrsta osude, već MOJE mišeljenje. )
Ohh, da, ... A igre, koje izlaze na godišnjem nivou, * khm, khm *, " sportske simulacije ", * khm, khm * ? Pardon my insolence, ali, upitao bih, šta ih to zapravo čini " posebnim " ? Novotarije u odnosu na prethodnika, to li je ? Kinda reminds me of Pablo Francisco, and the " stunts " he performs. - Jean Claude Van Damme, in the same shit you've seen OVER, and OVER, and OVER AGAIN. - Okay, okay, " igrivost, zaraznost, nazovite to kako želite " ? Pa, da ... Perfect formulae.
Ehm, ili pak, igre koje svoju " popularnost " duguju svojim, zaista izvanrednim, prethodnicima ? Maybe, mmm ? ( Preterao sam, znam, znam. :) )
Zar je moguće da, recimo ... Race Driver : GRID, nije zaslužio mesto u gore-navedenoj listi ? Perhaps, Dead Space, as well ?
* Sigh *
^ za Dead Space se slazhem, takodje nisam video ni Left 4 Dead shto me iznenadilo :/
Zemunac1986
27.1.2009, 1:01
GTA 4 i FallOut 3
Zar je moguće da, recimo ... Race Driver : GRID, nije zaslužio mesto u gore-navedenoj listi ? Perhaps, Dead Space, as well ?
Koliko god da je Assassin's Creed los, GRID je jos gori, iako je u to tesko poverovati...
Mass effect, jedino pto me je zainteresovalo od ovoga gore, a nije me razočaralo.
Gde staviste Spore, to je #1 najgora igra i razočarenje u godini xD
King James
27.1.2009, 15:19
1. NBA 2K9
2. GTA 4
3. Vegas 2
4. Far Cry 2
5. Crysis Warhead
To je mojih 5,nezavisno od ankete :kreza:.Tudja misljenja u vezi moje liste me ne zanimaju :D PES bi trebao da je prvo ili drugo mesto,ali se devetke nisam bas ni naigrao...
btw,sto Warheada nema u anketi?
Verovatno svi misle da ne zaslužuje mesto prvih 10....Ali zato su stavili Spore na listu, koga bih ja stavio na sjajno 20 mesto:kreza:
_NEBOYSHA_
27.1.2009, 15:28
:D :alealeee: Grand Theft Auto IV :alealeee: :D
La.Prestige
27.1.2009, 15:30
Gta će definitivno odneti pobedu. Dečurlija pati od njega...
Gta će definitivno odneti pobedu. Dečurlija pati od njega...
Realno, od svih navedenih je najraznovrsnija igra;)
najraznovrsnija
Objasni, molim te... Ja nista raznovrsno nisam video...
To je bas ono sto listi treba, jos generickih FPS-ova. Warhead cak nije ni samostalna igra, nego expansion pack. :opanachke Na listi fale King's Bounty, Dead Space i World of Goo.
Dobro, možda je Mass Effect raznovrsniji, njega nisam igrao,ali pola od ovih igara su meni ništa novo...Možda i GTA nije ispunio očekivanja, ali definitivno bih pre njega stavio na listu nego neki Far Cry II ili Assasin's Creed...
ED!T Ketchua je skoro zao,665 postova:p
Bas mi je cudno da Fallout ima ovako malo glasova, bio je sasvim zadovoljavajuca igra. S druge strane, PoP ima zasad bas dosta, a ja se jezim na sam pomen te igre :D. Sve ono skakutanje mene toliko smori da posle 15 minuta sledi uninstall. Ovo o PoP-u je moje subjektivno misljenje, obozavaoci, nemojte se ljutiti.;)
Hiljadu ljudi, hiljadu ćudi;) Nego mogli ste da stavite Tomb Raider Underworld umesto Spore, igra je solidna i pre zaslužuje da se nađe na TOP 10 listi
Pa mogli su da stave i DMC 4 kao jednu od najbolje portovanih igara sa PS-a u zadnjih nekoliko godina, ali nisu jer verovatno samo ja mislim tako :rolleyes:. Mi imamo svoje mishljenje, redakcija SK je imala svoje u vezi top 10 igara i gotovo, niti ce oni promeniti mishljenje niti ce pomoci to shto mi dodajemo josh 20 igara :cool:
Tu si u pravu, mada stvarno Spore na ovoj listi, a ima par miliona igara boljih od te:(
^Ja tesko da mogu da nabrojim deset igara koje su veci shit od nje... Ali od Vila Rajta nisam nista dobro ni ocekivao...
http://www.youtube.com/watch?v=_BVNN1wqw3k&feature=related
Equilibrium
27.1.2009, 19:20
Necu da se igram, GTA 4 je ispao najbolji, a realno nije. Svi glasaju za njega zato sto je GTA, iako nije dobar kao Vice City. Ja sam turio Mass Effect jer nijedna druga igra ne zasluzuje moj glas, sve su prosle ispod ocekivanja. Mislim ajde ljudi koliko je GTA ne optimizovan, koliko je kasnije izasao za PC, oni ne obracaju paznju na PC gamere a vi ih dizete u nebesa.
White Ripper
27.1.2009, 20:38
Pa zar bi ti dozvolio da expanzija bude igra godine nekim nesrecnim slucajem?
Ja sam glaso za GTA4 ,PES i FAllout 3,ali najbolja igra 2008-e je Fallout 3 ili recimo PES 2009.Sve tri igre koje sam naveo su po meni zasluzile glas,zato sto su to igre koje mogu da pruze stotine sati zabave.NPR,Fallout 3 sam igro 154 sata nakon cega sam ga izbriso,a PES 2009 i GTA IV jos uvjek igram.
Nije fora što je samo expanzija, nego zato što nema pravih dodataka i što je igra kratka. Zašto igru koja može se pređe za par sati (a nije CoD xD) staviti u listu TOP 10. mada bolje i to nego Spore:)
Ih pa nije vrednost igre samo u tome. Ja sam Warhammer - Dawn of War prvi deo preshao za 3.5 sati i opet je jedna od najboljih igara u zadnjih 10 godina :)
Ja sam rekao da nema pravih dodataka. Ima konstantne akcije, ali to je sve već viđeno.
Glas otisao za Fallout 3.
Inace mi se ne svidja ova mogucnost davanja vise glasova, ko hoce da glasa nek presjece koja mu se najvise svidjela :dedica:
Ja se slazem s tim da bolje da ima jedan ali vredan glas,ono malo da budemo neodluchni,ali sam ipak uzeo sve shto mi se pruza(mislio sam na ovu opciju sa vishe glasova).Ali s druge strane kad bi se u ovom sluchaju mogao dati samo jedan glas taj glas bi uglavnom ishao Gta pa bi odneo ovde pobedu za Ginisov rekord.
La.Prestige
27.1.2009, 22:41
Vi ste dobili izbor za čega sve može da se glasa. Kad bi svaku vašu želju ispunili, tj. kada bi ubacili igre koje vi želite, ova lista ne bi mogla stati na forum.
Imam i ja naslova koji mi se više dopadaju od navedenih, ali se ne bunim i glasam za ono što smatram da je najbolje na listi!
Ne želim da se pravim pametan...;)
pentraksil
29.1.2009, 4:22
Igrao skoro sve igre sa liste. Mass Effect je super igra samo ne znam shto se digla tolika prashina oko nje. Prica uopste nije dobra kao sto ljudi pricaju, mozda nacin na koji je ispricana valja istaknuti Ne znam nije me "uvukla" kao neke igre, u svakom slucaju je super igra. A tek GTA 4......pa sta je to drugacije u odnosu na sve ostale GTA igre....jedino cover sistem i bolja prica i grafika. Sta je tu revolucionalno, osim mozda 100000000 sitnih stvarcica koje ne sluze ama bash nicemu. Nemam neshto nameru da gledam TV i surfujem po internetu u jednoj igri. Mozda revolucionarna zahtevnost...e to mozda moze da prodje. Prince of Persia je prelepa igra, ali samo to. Nema neki gameplay, prica i ne postoji. Ne znam sta PES trazi ovde? Far cry je previshe dosadan i naporan, nema ni n od nelinearnosti, World at War je super akcija ali to je samo josh jedan u nizu WWII shootera. Spore je nazalost veliko razocarenje ali dosta novog u njemu. Assassins Creed je dobra igra, mozda monotona ali ni GTA sa vozikanjem po gradu nije bolji, u svakom slucaju meni je zabavna. Ja glasao za Fallout 3, igra mi se svidela, ima i ona propuste ali su po meni zanemarljivi. Ipak 2008. godina mozda najgora igracka godina do sada. Puno hvaljenih naslova a opet nishta. Nadamo se da ce 2009 biti mnogo bolja.Mir braco.
filip fffffff
29.1.2009, 10:25
Glasao sam za mass effekt inace ne bi bilo lose da se na listu stavi king' s bounty the legend.
sasha vukelic
29.1.2009, 10:31
a gdje je wrath of the lich king ?
jeste da je expanzija u pitanju, ali ipak nesto najbolje u 2008, po meni...
MICROCOMP DOORS
29.1.2009, 21:17
1.GTA IV nema sta:tapsh: moja ocena:10+
2.CoD 5 extra moja ocena:8+
3.RA 3 nije los moja ocena:7
a gdje je wrath of the lich king ?
jeste da je expanzija u pitanju, ali ipak nesto najbolje u 2008, po meni...
Pa nije bilo ni proshle godine ekspanzija Burning Crusade.Kada pogledam sva glasanja iz prethodnih godina nigde nema nijedne ekspanzije od blo koje druge igre,pa nemoj ni mnogo da se chudish.
Od navedenih igara glasam za: King's Bounty.
pentraksil
30.1.2009, 14:43
Neshto veoma simpaticno sam primetio....skoro svi koji su glasali za GTA 4 su godishta od 1990 do 1997....:D......
Ja jesam '92 godiste, glasao sam za GTA IV, ali ne zbog hajpa, nego zato sto je to po meni najbolja igra ove godine. Da je to bila neka druga, mirne duse bih glasao za nju. Isto tako, prosle godine je ovde izabran CoD 4 za igru godine, a za mene je porediti CoD 4 i BS isto kao porediti prosecan akcioni film vidjen vec trilionima puta, samo sa nesto boljom akcijom i kultni film koji je po svemu nov i izuzetan.
Pa sta ste ocekivali, ja ne znam klinca izmedju 1990-2000, kome GTA San Andreas nije Vrh. Brate kao da pricam o kolima :s.
pentraksil
30.1.2009, 18:14
Ja jesam '92 godiste, glasao sam za GTA IV, ali ne zbog hajpa, nego zato sto je to po meni najbolja igra ove godine. Da je to bila neka druga, mirne duse bih glasao za nju. Isto tako, prosle godine je ovde izabran CoD 4 za igru godine, a za mene je porediti CoD 4 i BS isto kao porediti prosecan akcioni film vidjen vec trilionima puta, samo sa nesto boljom akcijom i kultni film koji je po svemu nov i izuzetan.
Ma ne ok nekome se stvarno iskreno svidela ja ne kazem da je igra mnogo glupa, ali vecina "mladjanih" glasa zato shto se pali na kriminal, krimose, kola, mafiju itd.
Po mom mišljenju, u ovoj godini nije ni izašlo nešto originalnije;)
Cak i oni koji ne vole preterano GTA , kao ja NA PRIMER, moraju se sloziti da je igra fenomenalna u svakom smislu i moram reci da se meri onom dozom impresije kao kada se pojavio Oblivion!!
Dugo se cekalo dugo se patilo i ISPLATILO aplauz za pobednika :tapsh:
Moja lista:
1. GTA IV
2. Cod
3. PES 09
Bez obzira na sve ipak je PES igra uz koju masovno provodim vreme!!! :n_klanja:
A za igru 2009 zna se DIABLO 3 :boxing:
Ja sam glas dao falloutu 3. Nisam još igrao gta4, mass effect i cod.
Far cry 2 i spore su bili baš ono što sam očekivao, prosek.
Pop me je opasno razočarao, a As.s creed je bio dosta dobar, ali repetitivan.
Moja lista za 2008 bi bila (za PC):
nba 2k9
falllout 3
as.s creed
Ova lista će se sigurno promeniti čim instaliram mass effect i gta4.
GTA ce sigurno sve konkurente oduvati,vec posle 4 dana nakupio preko 30 glasova,samo je pitanje koje ce te tri cifre da budu na GTA kontu kada se zavrshi glasanje.Pa s obzirom da nasha (de)generacija nije videla dalja od GTA koja voli kriminal i naravno ubijanja sluzbenika javnog reda,to je veliki minus za nas(mada tako je uopshteno i u celom svetu).Fala Bogu shto nije bio NFS inache bi to bila kap koja bi prelila chashu.
Fala Bogu shto nije bio NFS inache bi to bila kap koja bi prelila chashu.
Pa NFS nije ni bio ponudjen:D
Za to takodje fala Bogu :D
Po mom mišljenju, u ovoj godini nije ni izašlo nešto originalnije;)
Evo, samo za tebe, definicija (http://en.wikipedia.org/wiki/Cliché) jedne zanimljive reci koja najbolje opisuje "nesto najoriginalnije sto je izaslo ove godine". Recimo, World of Goo i Crayon Physics Deluxe su u odnosu na GTA ono sto bi Arhimed nazvao otkrovenjem.
Al jeste pogodio izraz, novi GTA i ORIGINALNO :boodala:. Pa Spore je 20 puta originalniji, to shto je njesra je druga pricha
pa nisam se dobro izrazio koliko vidim,ali na to sam mislio.
Neshto veoma simpaticno sam primetio....skoro svi koji su glasali za GTA 4 su godishta od 1990 do 1997....:D......
Ja sam ''92 godiste pa smatram da je svaki GTA koji nije kec ili dvojka tesko nj*sra. Glasao sam za Mass Effect i CoD 5, jedine igre koje su bile zadovoljavajuce ove godine a da su iz ovog spiska.
Podcenjivanje Kings Bounty smo mogli da očekujemo od zapadnih medija kojima je najveća mana jedne sjajne igre povremeno loš engleski prevod, ali od SK koji obično zna da prepozna duboku, zanimljivu i krajnje zabavnu igru... Šteta što nije na listi. Ne bi pobedila u ovim vremenima kad se šund više ceni, ali bi se videlo da je igra i voli mnogo veći deo forumske populacije od očekivanog...
Glasao sam za Mass Effect (iako je originalno igra iz pretprošle godine ali hajde) i GTA4. Ne gledajte profil, rođen sam pre '90. ;)
White Ripper
31.1.2009, 18:44
Ja sam ''92 godiste pa smatram da je svaki GTA koji nije kec ili dvojka tesko nj*sra. Glasao sam za Mass Effect i CoD 5, jedine igre koje su bile zadovoljavajuce ove godine a da su iz ovog spiska.
Odlucio sam i ja da se prikljucim diskusiji.
Ovo vam stvarno nije fer.Pljujete po igri GTA 4.Svi ste se raspitivali prije izlaska igre,od prve najave da je u planu tek da se izradi,postavljali komentare tipa:
-Kad ce izaci?
-Oce li biti zahtjevna?
-Kakva ce biti grafika?
-Kakav ce biti gameplay?
i da ne nabrajam vise.
Sad vam je igra "njesra" i potpun promasaj,a ovamo kad ste se "sladili" po mjesec dana nije tako bilo.U redu je to da se vama svidja vise neka druga igra od GTA,ali ovo opljuvavanje veze nema.Sve dajete nekakve nebulozne komentare.Vi svi znate kolika je vrijednost GTA 4,a ovamo ako neko stariji kaze (stariji gamer) ne valja to svi "mladji" prihvate kao tako.
Ljudi moji,izgradi svoj sopstveni stav prema necemu,svoj identitet.Imajte svoje misljenje.Ako se vama nesto svidjelo ne dozvolite da vam drugi neko "kroji politiku".Sve je to u redu da je cist bezobrazluk sto je onako zahtjevna,ali igra sigurno nije zasluzila da bude ovako opljuvana.
Znam da cu posle ovog komentara najvjerovatnije biti u najmanju ruku linchovan,ali morao sam da kazem par rijeci.
Pa koliko se meni chini on je upravo dao svoj stav. Njemu se nishta posle keca i dvojke ne svidja, za razliku od ostalih koji misle da je San Andreas i GTA IV neshto najbolje ikada. Evo ja mislim da nijedan nije dorastao Vice City-ju poshto cenim chistu zabavu u igri i nishta vishe, shto se mene tiche mozhe da bude 8-bitna grafika, ako mozhe da me zadrzhi uz ekran vishe od 2 sata to mi se svidja :P. Ne mora svakome da se svidi GTA IV kao shto mi se i ne svidja toliko, pogotovo PC izdanje
Sve je to u redu da je cist bezobrazluk sto je onako zahtjevna,ali igra sigurno nije zasluzila da bude ovako opljuvana.
Potpuno si u pravu.:tapsh::tapsh::tapsh: i jeste harderski zahtevna, ali je igra definitivno opljuvana više nego što je to zaslužila, te se postovi svedu na najveće razočarenje, smeće, najveći promašaj, razočarenje, itd.
JBGa tako je, ali to što je nekom slab komp, ne mora da kvari drugom utiske i se*e što mu se igra svidela. Toliko im se pljuje igra da su svi već počeli da se pravdaju igračkim stažom:rolleyes: I tolika priča o bagovima i neoptimizovanosti,a gledam jedan moj drug ima bruka jak komp i grafičku 9600 i ništa mu nije seckalo, samo su mu se kasnije ocrtavale texture. JBG-a, to što mi imamo slabije kompove niko nam nije kriv niti nas iko tera da igramo tu igru i pljujemo po njoj;) I da uvek bude ona priča da nam nisu svima isti aršini, ali se na kraju uvek diskutuje o ukusu pojedinaca, njihovoj zrelosti, itd.
donator99
31.1.2009, 19:38
Moje misljenje je da GTA4 ne zasluzuje da dobije nagradu igre godine za PC iz prostog razlgoa sto je to najobicniji graficki upgrade prethodnih igara.
Nema nikakvih sustinskih unapredjenja, sve se svodi na lepsu grafiku i realisticniju fiziku, zbog hardverskih mogucnosti danasnjih igrackih platformi.
Deo sa prijateljima je neopisivo zamoran, cinjenica je da te svakih 5 minuta neko zove i dosadjuje. Misije se (sa nekoliko izuzetaka, poput pljacke banke) svode na:
1. Ukradi auto.
2. Idi do lokacije A.
3. Likvidiraj osobu B.
4. Vrati se na lokaciju C.
Prica nije nista sto vuce igraca da igra igru. O onim glupostima koje je IGN pisao poput toga da igra zasluzuje Oskara za pricu nema ni govora.
Multiplayer je lose uradjen i dosadan. Netcode je slab.
Graficki, igra je odlicna, i tu nema sta mnogo da se filozofira. Teksture su odlicne, daljina iscrtavanja je fantasticna, senke, osvetljenje itd. - sve je na vrhunskom nivou.
Ono sto igru istice od gomile drugih igara izdatih ove godine je cinjenica da je zaista duga, i da je za zavrsavanja svih zadataka potrebno dobrih 25 sati, po mojoj slobodnoj proceni.
Medjutim, sve je to vec vidjeno, odigrano i ispricano u prethodnim delovima.
Naravo, produkcijske vrednosti i cinjenica da je igra pravljena za mnogo snaznije platforme je apsolutno vidljiva, ali je jezgro same igre ostalo potpuno nepromenjeno i to je jedan od razloga zasto ce gomila ljudi ovu igru obozavati, dok ce oni poput mene, koji ne vole istu igru da igraju 4 puta, definitivno imati mnogo slabije misljenje o igri od prve grupe igraca.
Stealth edit:
Performanse igre na PC-u nisu uticale na moje misljenje o istoj, jer je nisam igrao na PC-u, vec na konzoli, a koliko vidim puno ljudi je najveci minus igri dodelilo upravo zbog performansi na PC-u.
Ja nisam imao nikakvih problema sa performansama na konfi iz profila... Tako da, krejzijeva teorija kako je svi pljuju zato sto im nije radila kako treba, pada u vodu. Ja je pljujem samo zato sto ne valja...
@donator: moras priznati da svetlo u nekim trenutcima deluje blago uzasno... Tipa, rano ujutru...
donator99
31.1.2009, 20:18
^U pravu si, ali igra, generalno, ima odlicnu grafiku.
King James
31.1.2009, 20:27
Smarate sa pljuvanjem GTA,ali stvarno...
E pa onda izvini... Nisam znao da se na javnim forumima ne sme izjasnjavati protiv mainstreama. Ziveo Veliki Brat!
donator99
31.1.2009, 20:33
Smarate sa pljuvanjem GTA,ali stvarno...
Ne kapiram, zato sto se moje misljenje ne slaze sa tvojim to je automatski pljuvanje po odredjenoj igri?
King James
31.1.2009, 20:53
Ne kapiram, zato sto se moje misljenje ne slaze sa tvojim to je automatski pljuvanje po odredjenoj igri?
A bre,nisam mislio na tvoje postose,nego na direktna pljuvanja ;)
E pa onda izvini... Nisam znao da se na javnim forumima ne sme izjasnjavati protiv mainstreama. Ziveo Veliki Brat!
Blah,nisam rekao da se ne sme,vec da smarate :Freddy: Dokazali ste i ubedili ste ceo svet da je GTA shit :rolleyes: Isti djavo k'o kad ljudi pljuju to C. Ronaldu samo zato sto je najbolji :D
N_i_k_o_l_a
31.1.2009, 21:18
Assassin's Creed - dosadno
Call of Duty: World at War - dosadno i jednolično
Command & Conquer: Red Alert 3 - zanimljivo....prva dva sata, a onda je dosadno
Fallout 3 - pored svega, sveobuhvatan utisak je da je ovo zanimljiva i odlična igra, od igara sa liste ova ima najveći replay value http://upload.democraticunderground.com/discuss/images/avatars/ivoted.gif
Far Cry 2 - čista glupost
Grand Theft Auto IV - oduševljenje koje je trajalo svega 20 minuta i onda je letela sa harda pravo u kantu
Mass Effect - super igra
Prince of Persia - wtf? jel u ovom delu ne može da se pogine? anyway... dosadna je
Pro Evolution Soccer 2009 - haha, fudbal za igru godine, yeah...right!
Spore - smor
sve u svemu najbolja igra godine sa ove liste je http://f.imagehost.org/0655/fallout_3.gif Fallout 3
k'o kad ljudi pljuju to C. Ronaldu
Ja bih pre uporedio GTA IV sa Bekamom...
Too,ajde jos da se raspravljamo:rolleyes:Ali zato FCII, COD WAW i Princ su doneli velike i revolucionarne promene...:p
Koje su te promene?
Sem shto je novina u igri stripska grafika Princa,nema tu shta da se kaze neshto ,,revolucionarno,,.
Ovaj smajli iz mog prethodnog posta, ukazuje na, nećeš verovati, ironiju, tako da sam mislio obrnuto. Iako GTA nije napravio radikalne promene, nisu ni FC II, ni COD, a bogami ni Princ, a o neponuđenim igrama neću ni da trošim svoje komentare:rolleyes:
Ko kaze da kod Princa nema nista revolucionarno.Pa nemos' poginuti,eto revolucije :D
o neponuđenim igrama neću ni da trošim svoje komentare:rolleyes:
Za pocetak, kaze se "na neponudjene igre"... A da si igrao King's Bounty, pricao bi drugu pricu... Ali ne, masmediji su te nahranili glupostima, koje si ti oberucke prihvatio. A verovatno revolucionarnu igru ne bi primetio sve ni da te zvekne lopatom po celu...
White Ripper
1.2.2009, 0:39
Za pocetak, kaze se "na neponudjene igre"... A da si igrao King's Bounty, pricao bi drugu pricu... Ali ne, masmediji su te nahranili glupostima, koje si ti oberucke prihvatio. A verovatno revolucionarnu igru ne bi primetio sve ni da te zvekne lopatom po celu...
Nije primat pa da ne zna sta je kvalitetno a sta nije.Njemu srcu najvise gode igre za koje je glasao.Meni ne pada nepamet da opljuvavam igre koje se nekome svidjaju a npr meni ne.To je necije objektivno ili pak subjektivno misljenje na koje ja niti bilo ko drugi ne smijemo uticati.
Meni se npr svidjela igra Soldier of Fortune payback iako je Kuzmanovic "nagrdio" u SK-u.
Sto se tice opljuvavanja necega ja mogu iznijeti samo svoje misljenje koje cu iznijeti samo jednom,i sigurno ga necu ponavljati xyz puta.Ionako su mi se osusila usta.:D
Hvala ti što si mi ukazao na gramatičku grešku i malo prosvetlio mene slepoga. I nisam rekao da je GTA 4 revolucionaran, samo sam ukazao da ni druge igre nisu baš blistale. King's Bounty, priznajem, nisam imao prilike da igram, tako da ne mogu da dam sud o toj igri, pa ni ne znam koliko bi mi se svideo (pogotovo što ranije nisam igrao takav žanr strategija). I bla,bla,bla, dotična igra nije bila ponuđena...:D
Equilibrium
1.2.2009, 16:20
E i ja da kazem koju rec o GTA IV, igra nije smak sveta losa, cak nije uopste losa, ima odlicnu grafiku, dobru pricu sa Srbinom koji izmedju ostalog ubija Albance, realisticnu voznju i cover, ali to je na konzolama. Na PC ima jedan ozbiljan problem sto se tice grafike, a to je da se pojavi mnostvo crnih linija i da pocnu da se gube teksture, sto u mom slucaju ne moze da se desava zbog konfiguracije, jer je moja jaca od pozeljne, nego jednostavno zbog bagovitosti, cak sam imao i par izleta u Windows. Suocimo se sa cinjenicom da je ovo sra*e godina za igre, GTA IV ne zasluzuje da bude igra godine jer je traljavi, neoptimizovani konzolarni port.
Princa nisam igrao, ali zvuci glupo, Call of Duty 5 je dobar ali je previse deja vu, Fallout 3 mi se nije svideo jer je previse oblivionast, Red Alert je sra*e nevidjeno, Spore propali eksperiment, Far Cry neinventivni tester za graficke, PES je samo jos jedan fudbal, dok je
Assassin Creed po mom misljenju dosadan, jedino je Mass Effect za nesto, ali ni on nije preterano izvanredan, sve u svemu ja bi da igra godne bude King's Bounty ali ne moze, ne daju zlotvori:)
King's Bounty-nesudjeni shampion.Mada malo bi zapretio GTA da ga je bilo na tabeli,ali GTA dobija zbog nas(ne mislim bash na sebe)napaljenih klinaca koje jednostavno voli da ubija sve shto se miche.
King James
1.2.2009, 22:53
U GTA se ubija sve sto se mice a u CoD-u (na primer) se sadi cvece,neguju starije osobe,pazi se o zivotinjicama i tako to...
U GTA se ubija sve sto se mice a u CoD-u (na primer) se sadi cvece,neguju starije osobe,pazi se o zivotinjicama i tako to...
Koliko ti to cenish izgleda mi da bi ti najbolja igra ikada bila Postal 2 :rolleyes: Ubijash ti sve zhivo u toliko mnogo igara... :P. Mislim OK, tebe lozhi ekstremno nasilje u igrama, ali ako cemo po tome da cenimo najbolje igre godine e onda do... I ja volim da uzmem Serious Sam s vremena na vreme i da dam sebi odushka, al ga ne predlazhem za igru godine :a_whistli
King James
1.2.2009, 23:21
Da,ja sam popaljeni klinja,sta cu kad sam takav :to_care:
Vas niko ne tera da ubijate sve sto se mrda,radite misije i ubijajte samo ono sto morate...A i sto rece neko,pre svi drkali na trejlere i skrinove,sad ti isti pljuju po igri :D
Pa ja je i ne pljujem mnogo (osim ako pod "pljuvanje" podrazumevash to shto se ne slazhu svi sa tvojim mishljenjem da je igra godine ? :P), i nisam se ni odushevio kada sam video "aha josh jedan GTA", samo ne vidim zashto bi to "ubijas sve sto se mice", jelte vrlo inovativna stvar, odluchivalo u tome da je GTA bolji od COD 5 ? :P
paulvandyk68
1.2.2009, 23:39
Call of duty 5 definitivno.
Zaraznost pre svega a i grafika extra+ nije zahtevna hardverski.
Prvo, fali na listi NBA 2K9, dobrog basketa na PeCeju nije vazda bilo, ali to je izbor modertora. Mass Effect je dobio moj glas, jer volim sve što dođe od Bioware-a, tako da jedva čekam Dragon Age. GTA IV ipak zaslužuje pohvale, jer je grad odrađen maestralno, prva igra u kojoj grad izgleda i "ima osećaj" kao da je grad, a ne gomila kocki sa nabacanim teksturama. Fallout 3 - odlična igra i zaista je šteta što na listi nema King`s Bounty. No, dobro, koliko ljudi - toliko ćudi.
Sve bi moglo da se stavi,samo da nema Spore-a sa jednim glasom.Mislim da jee ono greshkom glasao za Spore,
White Ripper
2.2.2009, 22:57
Pa ja je i ne pljujem mnogo (osim ako pod "pljuvanje" podrazumevash to shto se ne slazhu svi sa tvojim mishljenjem da je igra godine ? :P), i nisam se ni odushevio kada sam video "aha josh jedan GTA", samo ne vidim zashto bi to "ubijas sve sto se mice", jelte vrlo inovativna stvar, odluchivalo u tome da je GTA bolji od COD 5 ? :P
A pa dobro,presuse i pljuvacne zlijezde.:D
Sta cemo takav je zivot.
A pa dobro,presuse i pljuvacne zlijezde.:D
Sta cemo takav je zivot.
A ne, to chuvam u sluchaju da me neko iznervira, ali to se ne deshava chesto ma kako izgledalo, moje pljuvanje je daleko od ovoga :)
Inache objektivno GTA IV nije losh, meni je utisak pokvarilo mali milion bagova, ochajan port sa PS-a shto se dosta odrazilo na zahtevnost (zashto ljudi ne mogu da prate Devil May Cry 4 port, odushevio sam se... mislim 150 FPS sa onakvom grafikom, domaci zadatak), da je verzija sa konzole u pitanju mozhda bih i promenio mishljenje, ovako mislim da PC izdanje ne zasluzhuje igru godine pored Fallout 3 i Mass Effecta, lichno mi se svideo i Prince iako jeste shto neko vec reche izgubio svako svojstvo Princa, ali opet treba izuzetno visko kvalitet da bi se dostigao Sands of Time i nastavci, da ne pricham o originalu... i ne vidim shta je tu pljuvanje po GTA IV ?
White Ripper
2.2.2009, 23:43
A ne, to chuvam u sluchaju da me neko iznervira, ali to se ne deshava chesto ma kako izgledalo, moje pljuvanje je daleko od ovoga :)
Inache objektivno GTA IV nije losh, meni je utisak pokvarilo mali milion bagova, ochajan port sa PS-a shto se dosta odrazilo na zahtevnost (zashto ljudi ne mogu da prate Devil May Cry 4 port, odushevio sam se... mislim 150 FPS sa onakvom grafikom, domaci zadatak), da je verzija sa konzole u pitanju mozhda bih i promenio mishljenje, ovako mislim da PC izdanje ne zasluzhuje igru godine pored Fallout 3 i Mass Effecta, lichno mi se svideo i Prince iako jeste shto neko vec reche izgubio svako svojstvo Princa, ali opet treba izuzetno visko kvalitet da bi se dostigao Sands of Time i nastavci, da ne pricham o originalu... i ne vidim shta je tu pljuvanje po GTA IV ?
Salim se,bar ja:D
Meni se Fallout 3 svidio i da sam mu glas zajedno s GTA4 i PES 2009.Po meni su ovo fantasticne igre
Salim se,bar ja:D
Meni se Fallout 3 svidio i da sam mu glas zajedno s GTA4 i PES 2009.Po meni su ovo fantasticne igre
Realno PES 2009 mi se svideo za razliku od onog smeca od 2008, mada i dalje hype oko prvog igranja PES 4 stoji :) Shto neko ne radi Option File-ove za njega, vec samo za 06, i dalje bih ga igrao ma da ima 8-bitnu imao je najbolji gameplay. ALI, nikad ne bih stavio neku sportsku simulaciju za igru godine. Zashto ? Zato shto su realno sve iste :) Mislim uporedi PES 2009 i ISS kec sa PS1, da li bi rekao da je sem grafike medju njima 10 godina razlike ? Ni ja... treba da se pojavi neshto bash revolucionarno da bih mislio da je bilo najbolje u godini shto se sporta tiche.
Inache mali offtopic u vezi PES 09. Jesi li primetio da ako igrash ligu, shto vishe odmachinjesh igrachi ti se retardiranije ponashaju (nevezano za fatigue), ispada im lopta (znash na shta mislim), svaka odbijena ide do AI-ja, vishe gubish duele u skoku itd ? E znachi zbog toga sam prestao da igram single player, isti simptom ko u 6-ici, na takav nachim da otezhaju igru... totalno razocharenje, mogli su vala i bolje da urade razliku AI-a na razl. tezhinama... a da je 1v1 sa nekim i dalje uber, to je tachno, pogotovo ako sedi do tebe i mozhesh da mu pomerish zadnjicu kad ga dobijash :)
Inache, nisam se shalio za pljuvanje, nemoj da raspem :D :dzavo:
Realno PES 2009 mi se svideo za razliku od onog smeca od 2008, mada i dalje hype oko prvog igranja PES 4 stoji :) Shto neko ne radi Option File-ove za njega, vec samo za 06, i dalje bih ga igrao ma da ima 8-bitnu imao je najbolji gameplay. ALI, nikad ne bih stavio neku sportsku simulaciju za igru godine. Zashto ? Zato shto su realno sve iste :) Mislim uporedi PES 2009 i ISS kec sa PS1, da li bi rekao da je sem grafike medju njima 10 godina razlike ? Ni ja... treba da se pojavi neshto bash revolucionarno da bih mislio da je bilo najbolje u godini shto se sporta tiche.
Nesto revolucionarno!!!!
Kao na primer sta????
Da igraci imaju 3 noge da bude mosovnih koljaza navijaca !!!!! ne razumem :boodala:
Fudbal je fudbal sve sto treba mislim da PES pruza i zato sto se on uvek igra kad nema igara i zato sto je zabava za mase!!!!! :dedica:
zdravkelja
14.2.2009, 18:03
Sto jes jes. Nema bolje igre u drustvu od PES-a, a inace ga i ne palim kad sam sam.
Najjace je kad se kod mene okupe da igramo stoni tenis. Dok dvojica igraju tenis, drugi igraju PES, kad neko izgubi u tenisu, preuzima partiju u PES-u, dok ovaj prelazi na tenis. Obicno stavimo poluvreme na pola sata, pa tu padne golova i golova, cesto neko stigne i da igra sa jednim, pa posle sa timom protiv koga je igrao.
Al da je PES za igru godine, nije. :)
White Ripper
14.2.2009, 18:58
Ja sam glaso za PES2009 cisto iz "ljubavi" prema serijalu.
Ali nijedna mrezna igra ne moze biti igra godine
Nesto revolucionarno!!!!
Kao na primer sta????
Da igraci imaju 3 noge da bude mosovnih koljaza navijaca !!!!! ne razumem :boodala:
Fudbal je fudbal sve sto treba mislim da PES pruza i zato sto se on uvek igra kad nema igara i zato sto je zabava za mase!!!!! :dedica:
To da je PES dobar, nisam porekao. Ali to da je isti kao pre 10 godina, sem shto je malo (vrlo malo) promenjena fizika, i ubachena fancy grafika, ni ti to ne mozhesh da poreknesh ;)
Shta mozhe da bude revolucionarno ?
Recimo neka fancy dinamichna kamera, drugachija skala koja meri jachinu udarca, skala koja meri koliko tachno i u koju stranu/visinu bi udarac ishao (pa bi se preciznost medju ocenama mnogo vishe vrednovala), veci izbor odbrambenih startova, i bolja koordinacija samog tima za razliku od sadashnje koja je jako losha (maximum 2-3 igracha se kontrolishu direktno u momentu, ne putem odbrambenih "taktika"), bolje odradjeni dinamichniji navijachi, sa sve bakljama i boljim zastavama i zastupljenost licenciranih pesama timova koje bi pevali tokom mecha, bolje odradjeni kriterijumi sudija (koji bi se mogli birati pre mecha), malo drugachije kontrole izvodjenja (ovo vec ne znam kako bih promenio, ali malo je monotono: X je dodavanje, Y je shut itd, pa ti kombinuj), malo manje skriptovan AI (ovo sam trebao prvo, i u sopstvenom i u kompjuterski kontrolisanom timu), greshke sudija (ovo bi bilo zanimljivo, ali vrlo dvosmisleno...), bolje odradjen trening i razvoj igracha - kao u menadzerima i josh dosta stavki kojih ja trenutno ne mogu da se setim :) Samo ovo da se ubaci, dobili bi dosta drugachiju igru. Jeste da bi ovo sa sobom povuklo igru od jedno 10gb, ali mislim da bi vredelo.
NjegovaWisost
18.2.2009, 3:04
To da je PES dobar, nisam porekao. Ali to da je isti kao pre 10 godina, sem shto je malo (vrlo malo) promenjena fizika, i ubachena fancy grafika, ni ti to ne mozhesh da poreknesh ;)
Recimo neka fancy dinamichna kamera, drugachija skala koja meri jachinu udarca, skala koja meri koliko tachno i u koju stranu/visinu bi udarac ishao (pa bi se preciznost medju ocenama mnogo vishe vrednovala), veci izbor odbrambenih startova, i bolja koordinacija samog tima za razliku od sadashnje koja je jako losha (maximum 2-3 igracha se kontrolishu direktno u momentu, ne putem odbrambenih "taktika"), bolje odradjeni dinamichniji navijachi, sa sve bakljama i boljim zastavama i zastupljenost licenciranih pesama timova koje bi pevali tokom mecha, bolje odradjeni kriterijumi sudija (koji bi se mogli birati pre mecha), malo drugachije kontrole izvodjenja (ovo vec ne znam kako bih promenio, ali malo je monotono: X je dodavanje, Y je shut itd, pa ti kombinuj), malo manje skriptovan AI (ovo sam trebao prvo, i u sopstvenom i u kompjuterski kontrolisanom timu), greshke sudija (ovo bi bilo zanimljivo, ali vrlo dvosmisleno...), bolje odradjen trening i razvoj igracha - kao u menadzerima i josh dosta stavki kojih ja trenutno ne mogu da se setim :) Samo ovo da se ubaci, dobili bi dosta drugachiju igru. Jeste da bi ovo sa sobom povuklo igru od jedno 10gb, ali mislim da bi vredelo.
Možda je PES toliko dobra igra da ga ne treba mijenjati. I ja se slažem sa tom konstatacijom.
PES igraju i oni koji nikad ne igraju (druge) igrice
Možda je PES toliko dobra igra da ga ne treba mijenjati. I ja se slažem sa tom konstatacijom.
PES igraju i oni koji nikad ne igraju (druge) igrice
Pa, hm... nikad ne znamo da li ce posle promene da bude bolji ili gori, dok ga ne promene :) Koliko god loshe da izgleda na papiru, chesto to ume da zavara... uglavnom sumnjam da ce ga ikad ovako menjati, tako da o tome verovatno necemo moci da sudimo ;)
Ne mogu da verujem da na listi nema NBA 2k9,to je za mene igra godine bez konkurencije.
Sto se tice ponudjenih igara glasao sam za AC i Pes 09 mada me ni ove igre nisu nesto posebno odusevila ali u svakom slucaju su bolje od recimo ME ili FC 2.
Fallout 3 jos nisam porbao nadam se da nece izneveriti moja ocekivanja.
A.C. je own igra po meni.Da malo je smorasta posto su misije sve na isti fazon,ali donela je mnogo novih stvari kada se tek pojavila
Kad sve saberes bice da si ti opisao Fifu a ne PES? :kreza:
Glavna vrlina Pes ja jednostavan interfejs a zanimljiva i dinamicna igra :tapsh:
Sa druge strane ocigledno nisi igrao nikad fudbal pa ne znas da ipak oko jedne lopte trci 22 igraca. Ponekad se i odmaraju i neaktivni su itd.
Da ne duzim, kada bi sve ovo ubacili to bi vristalo na sve strane a to naravno onda nije fudbal!!!! :ciao:
Po tome je i svaka strategija ista , kao i fps..... samo ima tu kako si je nazvao grafiku :boodala:
A ne, ne... ne na idiotski nachin na koji je to uradjeno u Fifi, pa da pretstavlja najvazhniju stvar u igri...
Sa druge strane ocigledno nisi igrao nikad fudbal pa ne znas da ipak oko jedne lopte trci 22 igraca. Ponekad se i odmaraju i neaktivni su itd.
Kakve veze ovo ima sa bilo chim shto sam ja gore napisao ? Mislio sam na idiotski nachin na koji tvoj odbrambeni igrach stoji i gleda dok na 5 metara od njega prolazi drugi igrach, chisto zato shto je ovaj vec pokriven...i koliko se god ti trudio da ga udvojish uz pomoc L1 itd, on te kulira, a slobodan je.
Inache neshto se ne secam da su World in Conflict i recimo Company of Heroes isti kao igre od pre 10 godina ? Kao ni Portal, Bioshock i slichne proslavljene igre... znachi ipak to mozhe drugachije da se uradi, bilo je tu dosta vishe promena nego u PES-u... i to ce se verovatno potvrditi za par godina, kada izadje fudbal koji ima sve ovo shto sam ja gore naveo, a isto je tako jednostavan (ovo uopshte nije nemoguce), i ne "vrishti". Nishta od ovoga gore ne bi promenilo interfejs, mogu kontrole da se odrade na drugi nachin pa da i dalje budu jednostavne i dinamichne. Zhivi bili pa videli ;)
Stvarno mi nije jasno zashto svi "drugachije" shvataju i kao "loshije i komplikovanije"...
Da PES ima milion bagova ima ali je i dalje najbolji fudbal i jeste zabavan. A to da li je PES isti kao i pre 10 godina necu da komentarisem samo cu ti reci da instaliras recimo pes 3 (to je 6 godina razlike u odnosu na najnoviju verziju) pa uporedi. Ako ti je to isto onda nesto nije u redu sa tobom.
Cisto da kazem, da pes ima retardiranih stvari, ima ih i to mnooooogooooo.
Nego meni nije jasno po kom kriterijumu se ovde kandiduje igra godine?
Zar ne bi bilo logicnije da se posle svakog broja SK predlozi nekoliko igara od kojih moze i vise od jedne mesecno da budu na kraju kandidati.
Nisam porekao da je najbolji, samo sam rekao da cu ja da glasam za sportsku simulaciju tek kada me neka iznenadi nechim revolucionarnim.
A inache... ma igrao sam sve PES-ove, i svi koji su bili iole uspeshniji su meni isti... moguce da je do mene, ali jednostavno se tako osecam. Npr. u svim izdanjima je neverovatno lako probiti po boku sa brzim igrachem. Poenta je u tome da ko zna da igra PES 1 iz 98, znace da igra i PES 2009 za 10 minuta, maltene istom taktikom ;) Samo ochigledno ljudi misle da drugachije odradjeno odmah znachi loshe, i da im se ovo chini savrshenim, a ne znamo ni kako bi izgledalo to drugachije...
A za kriterijum nemam ni ja pojma... uglavnom ima dosta chudnih i josh vishe izostavljenih predloga, pa da budu po 3-4 igre iz svakog meseca, pa se saberu, pa se lepo podele u 5 grupa, i iz svake grupe idu po 2 za finalno glasanje... e tako neshto bi bilo realnije...
Ma ja mislim da bi bilo dobro,da pre ovog naslova bude glasanje koje ce da traje samo nedelju dana chiji ce krug da chine 20 igara shto su obelezile godinu(ne moze da bude vishe) i gde ce se odluchiti kojih deset glasova ide u finale.tj tako bi neko znao zashto nema njegovog favorita u finalu.
A ne, ne... ne na idiotski nachin na koji je to uradjeno u Fifi, pa da pretstavlja najvazhniju stvar u igri...
Kakve veze ovo ima sa bilo chim shto sam ja gore napisao ? Mislio sam na idiotski nachin na koji tvoj odbrambeni igrach stoji i gleda dok na 5 metara od njega prolazi drugi igrach, chisto zato shto je ovaj vec pokriven...i koliko se god ti trudio da ga udvojish uz pomoc L1 itd, on te kulira, a slobodan je.
Inache neshto se ne secam da su World in Conflict i recimo Company of Heroes isti kao igre od pre 10 godina ? Kao ni Portal, Bioshock i slichne proslavljene igre... znachi ipak to mozhe drugachije da se uradi, bilo je tu dosta vishe promena nego u PES-u... i to ce se verovatno potvrditi za par godina, kada izadje fudbal koji ima sve ovo shto sam ja gore naveo, a isto je tako jednostavan (ovo uopshte nije nemoguce), i ne "vrishti". Nishta od ovoga gore ne bi promenilo interfejs, mogu kontrole da se odrade na drugi nachin pa da i dalje budu jednostavne i dinamichne. Zhivi bili pa videli ;)
Stvarno mi nije jasno zashto svi "drugachije" shvataju i kao "loshije i komplikovanije"...
Pa sta bi ti hteo pa pogledaj MSL i videces da se skoro svaki odbrambeni tako ponasa :kreza:
Znaci da je realan fudbal :rofl: :rofl:
gta4
dead space
...nista vishe cega mogu da se setim.:kreza:
SFRJ-Forever [CG]
23.2.2009, 0:24
Glasao samo za Mass Effect, jedina igra od HL1 da me drzala zalijepljenog za ekran, svaka cast, svaka cast, uzimam original.
GTA IV je crapy port, to necu da glasam.
RA3 je veliko razocarenje jer je namijenjen klincima, nema starog smeka.
Assasins creed ima sitne greskice koje nerviraju.
Fallout 3 je nekako prazan i nedovrsen, uz jedno 5GB modova mozda i ispadne dobro.
Call of duty, batalio sam WW2
Far Cry 2, nisam probao
Spore, ahahahahahaha
;724896']Glasao samo za Mass Effect, jedina igra od HL1 da me drzala zalijepljenog za ekran, svaka cast, svaka cast, uzimam original. i ja sam lici na KOTOR a i ima grafiku odlicnu tako da je 5/5
Warcraft ekspanzija ! :alealeee:
^jel sam ja to nesto propustio?:D
Red Dragon
24.2.2009, 15:25
Ja ne znam za sta da glasam, meni je jedino merilo da li radi kod mene ili ne. A sa ovim merilom i nemam neki izbor.:D
Znachi,brate znash shta ti je chiniti.Glasaj za PES.:D
Znachi,brate znash shta ti je chiniti.Glasaj za PES.:D
Eventualno Spore :rofl:
Assassin's Creed i PoP
da ima Audiosurf dao bih mu sva tri glasa
White Ripper
28.2.2009, 19:42
Mislim stvarno da je red da se ova tema zakljuca.:dedica:
Bilo je tesko pogoditi koja, od gore ponudjenih igara ce dobiti najveci ocenu, a koje ce da je prate:rolleyes:
Night Shade
28.2.2009, 22:11
;724896']Glasao samo za Mass Effect, jedina igra od HL1 da me drzala zalijepljenog za ekran, svaka cast, svaka cast, uzimam original.
GTA IV je crapy port, to necu da glasam.
RA3 je veliko razocarenje jer je namijenjen klincima, nema starog smeka.
Assasins creed ima sitne greskice koje nerviraju.
Fallout 3 je nekako prazan i nedovrsen, uz jedno 5GB modova mozda i ispadne dobro.
Call of duty, batalio sam WW2
Far Cry 2, nisam probao
Spore, ahahahahahaha
Te ovo,te ono,bla,bla,bala...Mislim daj bre!Po tebi onda nijedna od ovih igara sem Mass Efecta ne valja sto je apsurdno.
Te ovo,te ono,bla,bla,bala...Mislim daj bre!Po tebi onda nijedna od ovih igara sem Mass Efecta ne valja sto je apsurdno.
Nema nikakve potrebe za vredjanjem, chovek je dao subjektivno mishljenje shta mu se kod koje igre ne svidja. Slozhio bih se sa svim tim stavkama sem mozhda za Fallout 3, mozhda su ipak ljudi previshe ochekivali u odnosu na dvojku. Ovde se ne bira "igra koja valja" vec igra godine, a to je malo uzhi pojam, pa je lepo naveo zbog chega koja igra ne bi trebalo da se nadje na tom mestu :P
mislis subjektivno misljenje, objektivno mora da je zasnovano na argumentima
Da, ispravljeno, hvala, pishem na brzaka dok radim neko njesra od rada ovamo :S
Odmah se vidi koliko su RA3,Spore i FC2 razocharali kad ih PES dere.:a_whistli
Nego nekako ne ide mi deoba ovog mesta.Samo kad bi neko dao taj jedan glas,samo da bi jedna od te druge bila druga(ili viceshampion).
SFRJ-Forever [CG]
1.3.2009, 12:19
Vidi, igram igre vec 14 godina, presao sam preko 150 igara, tako da mogu tacno reci koja valja, a koja ne. Batalio sam igranje nedovrsenih igara jer se danas jednostavno nema vremena za toliko igara.
Ono sta ja kazem jeste da treba igrati samo igre sa ocjenom 85+, osim ako neko ima mnogo vremena, tada je druga prica.
O ukusima se ne rasplravlja, to je moje misljenje i Mass Effect mi je definitivno najbolja igra prosle godine.
@DooMchE
Nisam nesto previse ocekivao od Fallout 3, mislim bio je zanimljiv i sve, ali ipak je tu hvalilo nesto. Isto je bilo i sa Oblivionom, morao sam da ubacim 4GB modova da bi bio zadovoljan sa izgledom i funkcionisanjem igre. Sa tim modovima dao bi ocjenu od 92%.
slozio bih se ali ima i dobrih igara koje su u SK ocenjene sa manje od 85% kao npr Beyond good and evil i armed and dangerous...dve extra igre
Ja,gledam granicu preko 80 poena ili tu priblizno oko te ocene.Ako jedna igra zasluzuje od ovih ocenu preko 90 je Mass Effect i mozda GTA.COD 5 je blizu te granice(s obzirom da nisam jedan od onih koji su stlno igrali pucachine sa WWII tematikom).Fallout 3 sam slabo igrao,ali smorilo peshachenje na pochetku,pa cu ga verovatno preko raspusta igrati i govoriti shta sve propushtam sada.
Ja,gledam granicu preko 80 poena ili tu priblizno oko te ocene.Ako jedna igra zasluzuje od ovih ocenu preko 90 je Mass Effect i mozda GTA.COD 5 je blizu te granice(s obzirom da nisam jedan od onih koji su stlno igrali pucachine sa WWII tematikom).Fallout 3 sam slabo igrao,ali smorilo peshachenje na pochetku,pa cu ga verovatno preko raspusta igrati i govoriti shta sve propushtam sada.
A zasto pesacenje,pa mozes da skoknes na svaku lokaciju na kojoj si vec bio.
Zasto lakse kad moze teze...:rolleyes:
Pa nisam ni preshao bash puno mnogo ali hodajuci od jednog kraja gde nisam bio,pa do drugog kraja gde nisam bio me bash smori.Znam ja za fast travel.Igracu ga preko leta poshto sad nemam vremena,a i imacu tada bolji komp.:dzavo:
Pa nisam ni preshao bash puno mnogo
Pleonazam;)
virtuoz pavle
10.3.2009, 23:07
Gde je World Of Warcraft?!:to_care:
Ja svoj glas dajem WoW-u.
For the HORDE!
Ekspanzije ne ulaze u izbor godine,jer ne donose puno novine+samo predstavljaju dodatke originala.Moli se Bogu da u uskoro vreme izadje WOW2.:rofl:
Na žalost, ovde ni nstavci pojedinih igara koji su izašli prošle godine nisu nešto bili originalni:rolleyes:
Gospodin Vasovic je izgleda zaboravio da zakljuca za sobom. :p
To je bas ono sto listi treba, jos generickih FPS-ova. Warhead cak nije ni samostalna igra, nego expansion pack. :opanachke Na listi fale King's Bounty, Dead Space i World of Goo.
Jeсте експанзија, али је stand-alone односно самостална и не тражи оригинални Crysis;)
Moje misljenje je, COD i PES, a GTA nikako ne moze da bude, ajde sto se tice price to je extra, ali zahtevnost je strasna. Meni se mnogo dopala prica u COD 5, pogotovo kampanja sa Rusima. Svaka cast onima kojima je S.P.O.R.E. igra godine...
Mass Effect mi se nije svideo, ne volim takve ranrove, onda Fallout 3 takodje ides ko majmun i nista. Assasin Creed je dobar ali brzo dosadi, zar je on izasao u 2008?
Far Cry je dosta dobar, ali smori ona voznja, dok dodjes na odrediste, vise ti se ne igra...
Princa i Red Alert nisam igrao...
Letherface
19.3.2009, 7:13
Ekspanzije ne ulaze u izbor godine,jer ne donose puno novine+samo predstavljaju dodatke originala.Moli se Bogu da u uskoro vreme izadje WOW2.:rofl:
Haha, necemo mi videti Wow2 tek posle 2013. mozda necemo ni tad :P imaju ja mislim jos 2 ekspanzije da odrade.:rofl:
Jel mislish da ja toga nisam svestan?
Mozda i tada kada izadje 201X o5 nece da bude najbolja igra.Naci ce se neka koja ce je dotuci do nogu.
1.GTA 4
2.Crysis Warhead
3.Fallout 3
1.Fallout 3
2.Call of Duty World at War
3.Grand Theft Auto IV
1. Pes 09
2. Cod World At War
Od ponudjenih, ali mi se isto svidjaju Race Driver GRID sa ekstra grafikom i Crysis Warhead.
Zar assassins creed nije izasao 2007.,a 2008. neki director cut ne znam ni ja?
zdravkelja
24.4.2009, 17:17
Ovde su u pitanju PC igre, a AC se za PC pojavio 2008.
A evo sta mislim o igrama godine 2008(sa liste):
1.GTA 4
2.Fallout 3
3.I sta bi ovde trebalo da bude...(mada sada nije ni vazno)ajde stavicu
Far Cry 2
0.Devil May Cry 4 (nije na listi ali je po meni ekstra )
1.PES 2009(nije bolji od Fallout-a i GTA 4-vorke ali sam ga nekako vise igrao )
2.FallOut 3
3.G.T.A IV
Devilish Soldier
27.4.2009, 0:09
1.Gta IV (da se ne lazemo):)
2.NBA 2K9
3.Pes 2009
Pedja_Nbg
27.4.2009, 11:17
1.Gta IV (da se ne lazemo):)
Ја бих да се лажемо.:p
Ова година и није била нешто претерано добра,тако да из овог избора се логично намећу Mass effect,CoD i PoP.
1.GTA IV
2.PES 09
3.Far Cry 2
1. Mass Effect
2. CoD
3. F3 (iako podseca na oblivion koji se digao iz mrtvih)
1. Mass Effect
2. CoD
3. F3 (iako podseca na oblivion koji se digao iz mrtvih)
Skoro da se digao iz mrtvih koliko i ova tema, samo si malo vishe od 3 meseca zakasnio :kreza:.
Modovi, 'oce li ovo skoro iza brave? :a_whistli
Da i ja kazem po meni najbolje igre, iako kasnim 3 meseca :D
1. Tomb Rider Underworld
2. Sinking Island
3. Red Alert 3
E a taj vas GTA4 kod mene na zacelju, presao sam ga 15 posto i radio uninstal to je najboljih 14gb slobode koje je moj hdd dobio !!!
Ah,evo je i moja konacna lista:
1.GTA 4
2.Mass Effect
3.Fallout 3
Auu lebac mu poljubim, pa kod vas King's Bounty-ja nema ni na listi :boodala:
Blasphemy :n-cc2:
brandzaman
20.8.2009, 22:36
Mali je to uzorak glasova. Lista ne odrazava pravo stanje. Dosta nema dobrih igara koje su bolje od pola tih.
kad ce glasanje za 2009?
iako celu tu godinu nista nisam ozbiljno igrao zanima me misljenje forumasa...
?
:)
kad ce glasanje za 2009?
Kad se završi 2009. godina, logično...
Kasnim al' ajd' sta s tim :)
1. CoD
2. Assassins Creed
3. GTA IV
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.