Prikaži potpunu verziju : Može li da se produži kabl od monitora (onaj što ulazi u grafiku)?
interesuje me da li je moguce da se priduzi kabal od monitora,
ne napajanje vec onaj sto ulazi u grafiku,
imam monitor ASUS VW193D-B i heto bih da imam kabal koji je dugacak npr. 4m da mogu kada igram igrice da stavim monitor pored kreveta i da se "zavalim' :to_care:
moze li da se to kupi negde ili da mi naprave u nekom servisu ????
Otherside
23.1.2009, 18:52
Moglo bi samo bi verovatno imao neke gubitke. A ne verujem da bi mogao naći kabl od 4 metra pa mi je pala druga ideja na pamet. Kojim kablom povezuješ GPU > Monitor ?
4m nije ništa naročito i neće biti gubitaka. Na bogoslovskom fakultetu u amfiteatru, kabl je dugačak preko 30 metara pa tu već ima prilično gubitka signala, ali se može gledati.
Otherside
23.1.2009, 19:07
Pa neka ne nastavlja možda bi u igrama bilo uočljivo neka lepo kaže jel povezuje sa DVI ili VGA pa ću da mu predložim nešto korisnije, a da li i grafika i monitor imaju i DVI i VGA ?
Može da se produži kabl nekoliko desetina metara ako se za nastavljanje koristi mrežni UTP kabl. Stranica sa uputstvom je www.instructables.com , ako se ne varam.
Treba malo pretražiti.
Nije nebitno koja žica ide gde, jer je bitno da svaki signal bude u paru (parici) sa odgovarajućom masom. Naravno, potreban je i jedan ženski VGA konektor koji treba negde naći... ili se igrati sa direktnim lemljenjem žica...
Ovaj Asus nema DVI. Verovatno nije mnogo teško naći toliki kabl gotov. Ako nema gotovih, možeš naći samo kabl i sam nalemiti konektore.
Otherside
23.1.2009, 19:31
Sorry moja greška, ja sam mislio da bih mogao da se iskoristi onaj adapter DVI > VGA i obrnuto pa recimo da bude GPU > ADAPTER preko DVI a ADAPTER > MNITOR preko VGA ili obrnuto ali je ne moguće jedino ako budeš mogao da nađeš VGA > VGA i to da budu obadva ženska ili DVI. I da onda uzme još jedan kabal.
ok probacu da nadjem gotov kabal, posto se ne bih igrao sa lemilicom ;] tnx ljudi :dedica:
ok probacu da nadjem gotov kabal, posto se ne bih igrao sa lemilicom ;] tnx ljudi :dedica:
Duže ili ti produžne VGA kablove imaš u svakoj bolje snabdevenoj radnji cene se kreću od 500 do ~3000 dinara za 20 metara koliki sam ja inače video najduži kabl u prodaji .... Ako baš nemožeš da nađeš odgovarajuću dužinu javi mi se na pm uputiću te gde da tražiš i gde ih inače ima ....
Ex da kad tražiš kablove obavezno pitaj prodavca dali je kabli HQ klase odnosno dali je košuljica od ferita (takvi kablovi nemaju praktično nikakve gubitke i na +20 Metara) a samo su za nijansu skuplji po metru od klasičnih VGA Kablova ... Feritni kabli poznaćeš po tome što je gotovo duplo deblji od klasičnog VGA kabla kojeg si dobio uz monitor ....
imas kablova od 6 m od 400 do 100 dinara.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.