PDA

Prikaži potpunu verziju : Pomoć, ne znam šta ću

Bogdan MArkovic
22.1.2009, 13:25
Kad upalim komp na monitoru se nista ne pokazuje (cak se ni ne upali) a zelena lampica na kucistu u opste ne sija samo crvena neprekidno i posle par minuta 1-2 se ugasi. Sta da radim sta je u pitanju? :n_klanja:

starx
22.1.2009, 13:35
Ako si manje iskusan nosi u servis ,ne vredi ovako.......:confused:
Mozda ploca,ali nevredi treba to otvoriti i zaviriti pa videti sta je,jel se cuje ista kuleri hd,radi li sta lli samo lampica????

Mking
22.1.2009, 13:35
probaj ubaciti drugi hdd pa provjeri radi li....mozda je do njega

dzonihsv
22.1.2009, 14:50
Kad upalim komp na monitoru se nista ne pokazuje (cak se ni ne upali) a zelena lampica na kucistu u opste ne sija samo crvena neprekidno i posle par minuta 1-2 se ugasi. Sta da radim sta je u pitanju? :n_klanja:

Prvo probaj da uradis Clear CMOS (izvadi bateriju sa ploce, naravno dok je racunar izgasen i ubaci je posle 5 min takodje dok je racunar ugasen).
Drugo, ako ne rade ventilatori unutar kucista onda je moguce da je napajanje otislo daleko, daleko. :)

JovanK
22.1.2009, 16:04
Izvadi sve nepotrebne PCI kartice koje imas u kucistu (modem, tv kartica, zvucna...) pa probaj onda upaliti. Mozes li ti uci u BIOS ikako. Otkaci HDD pa probaj onda, samo da upalis plocu.

SAJEVAC
22.1.2009, 19:53
Ljudi on ne moze ni da pridje biosu ako mu nesija monitor.Probaj sa restartom biosa kao sto su ti rekli izvadi bateriju pa malo kasnije ubaci ako se poremetio bios ili komande u njemu to bi trebalo da ga vrati na normalu.Napajanje nije cim dobija struju.Mozda te i procesor zeza jel kad ne sija lampica moze i to da bude u pitanju vrlo lako.Ako neupali sa biosom moj savet ti je da ga nosis u servis da oin detaljno utvrde sta je ovako nemoze napamet.

Nutsbre@ker
22.1.2009, 20:45
Takodje najvise sumnjam na procesor , ali posto si manje iskusan najbolje bi bilo da ne cackas nista sam vec nosi to lepo u servis.

Doomche
22.1.2009, 20:52
Ja najvishe tipujem na napajanje, predlozhio bih da nosish u servis ako je pod garancijom. Druga opcija mi je matichna plocha, ali nosi neka oni provere...

Inache ako napajanje daje struju prednjoj lampici, to sigurno ne znachi da je ono 100% ispravno... probaj reset BIOS-a pre svega toga naravno :cool: