PDA

Prikaži potpunu verziju : Nešto počeo da me zeza Virtual Dub

ivanza
22.1.2009, 0:48
Od pre nekoliko dana ako uposlim virtual dub sa bilo kakvim oblikom kompresije audio sadrzaja u snimljenom filmu ili cak ako pokusam da ekstraktujem audio u wave onda zvuk se deformise, nekako je prigusen i ima dosta krcanja. Pokusao sam nekoliko audio commpresora (ac3, divx audio) but the problem persists.
Zvuk se snima u formatu PCM 44100 KHZ 16bit stereo. Problem nastaje kada se zvuk snimljenog video falja naknadno kompresuje na bilo koji drugi format.
Mixeta za tv karticu playback je do daske i to mu ne deformise ton kada gledam tv preko kompa. Record za tv karticu (CD IN) je podesen na 30% i kada se snima u virtual dubu (da napomenem ponovo) tako snimnjen materijal nema problema sa zvukom.

Playback svega ostalog ide normalno.

Pokusao sam da promenim drajver zvucne (cak i koriscenjem driver cleanera), divx codec, deinstalacija ffdshow, prelazak na najnoviji virtual dub ali ne vredi.

U toku snimanja sa tv-a (Leadtek Tv200Xp Expert) ton snimljenog audio materijala je normalan. Jedina operacija u virtual dubu koja nece ostetiti zvuk videa je direct stream copy.

Za sada koristim alternativno resenje ekstraktovanjem audio sadrzaja iz filma pomocu Blaze media pro, njegovo kompresovanje u mp3 pomocu Sony sound forge 9c i taj audio zalepim na video u virtual dubu.

Da li je neko imao slicno iskustvo i da li zna kako moze da se resi ?

ilidan
22.1.2009, 1:11
1) Ne bih ti preporucio Record level preko 20%
2) Ako imas instaliran AC3 Filter, deinstaliraj ga pa onda probaj sa kompresijom. Bar je meni upravo AC3 filter pravio gadne probleme sa zvukom prilikom kompresije.

ivanza
22.1.2009, 22:19
Desilo se nesto vrlo cudno :confused: a to je da je problem kao rukom skoro odnesen :D a ja se nisam bas nesto trudio da ga resavam. :kreza:
Izgleda da je jedna cinjenica imala uticaja na problem a ja je nisam smatrao za bitnu.

Kada me je zezala audio kompresija u virtual dubu kompjuter se nalazio u drugoj sobi u mom stanu blizu televizora jer je tako moralo zbog...khm...slave Svetog Jovana da ne bi smetao gostima kada sede i krkaju. :D

Kada sam eksperimentisao sa raznoraznim audio kodecima kompjuter je jos uvek bio u toj sobi blizu televizora. Ni deinstalacija tih kodeka nije pomogla.

Kada sam komp vratio tamo gde treba da stoji proradila je audio kompresija u Divx audio format a PCM je jos uvek krcao. Malopre sam ponovo proverio kako radi PCM i ima napretka jer sada se cuje slabo sustanje u pozadini video fajla i zvuk nije deformisan od tog sustanja.

Bre, kao da sam navuko neke Gremline kada sam kompjuter selio na drugu lokaciju u stanu :boodala: pa sada kada sam isti vratio tamo gde je bio efekti problema koji me je zezao se sve vise i vise smanjuju. :D

Zakljucak :
Oh drat these computers, they`re so naughty and so complex, I could pinch them.:D