Prikaži potpunu verziju : 9600 problem
OWERKLOKER
20.1.2009, 17:24
Jedan moj drug ima nvidijinu 9600 calibre i ima velikih problema sa njom...Naime,svaka igrica mu pri ulasku u novu oblast secka sto nije normalno jer kod mene na 7900gs radi perfektno....E,sad u radnji u kojoj je kupio su mu rekli da instalira DirectX 10???!!!wtf?Rekao mu je da instalira DirecX 10 na XP da bi mu lepo radilo....Ko tu koga pravi ludim sad?Ja msm da to nema veze sa mozgom ali bolje da pitam malo iskusnije.....hvala unapred
mislim da nema veze sa directX 10.......nek proba reinstalirati windows .....mozda su ostali neki ostatci drajvera od prijasnje kartice koju je imao ukoliko nije rusio sistem.....ili druga laksa mogucnost....neka nadje najnovije drajvere na nvidia sajtu.....pa nek proba sa njima.....a ima tu jos mnogo stvari do kojih bi moglo biti ...pa da ne nagadjamo nrk isproba jedno od ovo dvoje...
paulvandyk68
20.1.2009, 18:23
Ja sumnjam na neispravnost kartice.
Mislim da mu je "zapushen" Windows, mozhda ima gomilu programa i ostalo pa mu hard disk i kartica trokiraju, nek proba reformat i reinstall windowsa pa nek javi... a pre toga neka skine Driver Sweeper, uninstallira sve drajvere za karticu i ochisti ih ovim programom, pa onda svezhe instalira drajvere za 9600, ako to ne upali neka baci reinstall
OWERKLOKER
20.1.2009, 18:51
Sve je novo kupljeno i instaliran je windows i od pocetka tako radi....Znaci nema veze sa windowsom,interesuje me za onaj DirectX 10?Jel lupa prodavac ili ne?hvala
Lupa kao Maksim po diviziji, nema to nikakve veze, pogotovo na XP. A koja je tachno igra u pitanju ? I nek proveri temperature grafike, mozhda se pregreva pa kochi na visokoj temperaturi...
White Ripper
20.1.2009, 19:05
Ma kakvi.To nema veze sa DX10.Neka on proba neke druge drajvere pa ako ne bude sve u redu neka nosi u servis graficku na ostav firmi
paulvandyk68
20.1.2009, 19:07
Lupa EXTRA to nema nikakve veze sa "dajrekt iksom". :opanachke
Ja bih na tvom mestu odneo karticu na reklamaciju pa neka on u radnji proverava "dajrekt iks 10".
Čini mi se da DX10 i ne radi u XP, ako hoćeš da igraš sa DX10 efektima instaliraj Vistu ili Win 7 (beta verzija bi trebala ovih dana da se pojavi). Reci nam koliko RAM memorije ima tvoj drugar? Igre seckaju na novim mapama zbog memori leaka tj. nedostatka memorije.
OWERKLOKER
20.1.2009, 19:58
ima 2giga,ne pregreva se,ne ide iznad 55stepeni....
OWERKLOKER
20.1.2009, 19:59
ima 2 giga,temp. ne ide iznad 55stepeni
paulvandyk68
20.1.2009, 20:04
ima 2 giga,temp. ne ide iznad 55stepeni
Trazio bih zamenu za karticu odmah, uostalom odes u inspekciju ako odbija saradnju. To nije do temperature definitivno.
OWERKLOKER
20.1.2009, 20:08
ok,hvala u svakom slucaju.....
Night Shade
20.1.2009, 20:25
Nosi u servis.Definitivno je neispravna karta.A sto se tice DirectX 10,ma daj...Odnesi mu celu masinu sa instaliranom Vistom i kad vidi da i tad secka,trazi novu koju ces probati odmah u servisu,da ne bude posle :Potreban ti je directX 12.Mislim stvarno.....
OWERKLOKER
20.1.2009, 20:43
Ne koristi vistu.......Koristi XP,a sutra cemo da odemo do servisa da proverimo taj DirectX 10:rofl:......hvala svima.....pozzzzzzzzzzzz
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.